Όλοι στη Συγκέντρωση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 19/12

Όλοι στη Συγκέντρωση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 19/12 στις 11πμ

Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 16 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 17ης ΝΟΕΜΒΡΗ

 

Την Τετάρτη 19 Δεκέμβρη δικάζονται στο τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσ/νίκης 16 συμφοιτητές μας, με τις κατηγορίες της «διατάραξης κοινής ειρήνης», «αντίστασης κατά της αρχής» και «παράνομης οπλοκατοχής»!!! Όλοι τους συνελήφθησαν στις 17/11 ανήμερα της 39ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όταν κυβέρνηση και αστυνομία καταπάτησαν το άσυλο και εισέβαλλαν στο χώρο του ΑΠΘ εκατοντάδες αστυνομικοί, κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών, δέρνοντας άγρια φοιτητές που περιφρουρούσαν το άσυλο, την κατάληψη πρυτανείας και την απεργία των εργολαβικών εργαζομένων.

Η επίθεση αυτή συνιστά μια ακόμα αναβάθμιση της καταστολής που ζούμε την τελευταία περίοδο. Η τρικομματική κυβέρνηση και η τρόικα γνωρίζουν ότι αυτή η βαρβαρότητα θα βρει και ήδη βρίσκει αντίθετη όλη την ελληνική κοινωνία, τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Γι’ αυτό μέρα με την μέρα οικοδομεί ένα κράτος «έκτακτης ανάγκης» και προχωρά την αυταρχική θωράκιση του κρατικού μηχανισμού, με την άγρια καταστολή των κινητοποιήσεων και των διαδηλώσεων. Τους τελευταίους μήνες έχει προβεί σε ένα όργιο διώξεων, συλλήψεων και δικών αγωνιστών και συνδικαλιστών.

Στις 15/11 οι εργαζόμενοι στους δήμους διαμαρτύρονται στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ενάντια στις μαζικές απολύσεις των συναδέλφων τους. Μερικές μέρες μετά η ασφάλεια συλλαμβάνει 2 δημοτικούς υπαλλήλους και 1 δάσκαλο, οι οποίοι παρόλο που αθωώνονται πανηγυρικά στη δίκη τους στις 28/11 ο εισαγγελέας ασκεί έφεση στην αθωωτική απόφαση και τους σέρνει σε νέα δίκη.

Στις 30/11 τα ΜΑΤ ξανά παραβιάζουν το πανεπιστημιακό άσυλο για να σπάσουν την απεργία των εργολαβικών εργαζομένων και συλλαμβάνουν 11 εργαζόμενους. Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες και τώρα απολυμένοι, αγωνίζονταν για την επαναπρόσληψή τους και για την υπεράσπιση των μισθών τους. Στις 3/12 οι 11 εργαζόμενοι καταδικάζονται σε 8μηνη φυλάκιση με 3ετή αναστολή.

Στις 4/12 2 συναγωνιστές δάσκαλοι καλούνται να περάσουν ΕΔΕ, μόνο και μόνο γιατί με βάση τον νέο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα είχαν περάσει από δίκη από την οποία αθωώθηκαν πανηγυρικά, για τις μαζικές και παλλαϊκές διαμαρτυρίες στην περσινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Στις 6/12 τα ΜΑΤ συλλαμβάνουν αναίτια 4 μαθητές και 1 φοιτητή στην μαθητική διαδήλωση για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και τους στέλνουν στα δικαστήρια.

Αυτά τα περιστατικά αποτελούν την συνέχεια μιας σειράς απρόκλητων και βίαιων καταπατήσεων δικαιωμάτων και ελευθεριών (συλλήψεις 15 συναγωνιστών και βασανιστήρια στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, ΕΔΕ για μία εργαζόμενη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διώξεις αγωνιστών κατά των διοδίων στην Λάρισα και αλλού κ.α.). Δεν πρόκειται για υπερβάλλοντα ζήλο της αστυνομίας και των εισαγγελέων, δεν πρόκειται για μία απλή αντιδημοκρατική εκτροπή αλλά για μια συνειδητή και σχεδιασμένη προσπάθεια της τρικομματικής κυβέρνησης και της τρόικας να εγκαθιδρύσουν ένα κράτος «έκτακτης ανάγκης» και να συντρίψουν κάθε διαμαρτυρία και αγώνα των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Χρειάζεται λοιπόν να απαντήσουμε άμεσα, αποφασιστικά και μαζικά απέναντι στην κρατική καταστολή και σε κάθε παραβίαση του ασύλου. Σε όλες τις δίκες, σε κάθε δίωξη συναγωνιστή θα είμαστε όλοι εκεί για να υπερασπιστούμε το άσυλο και το δικαίωμα στον αγώνα και τη ζωή. Να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό κίνημα αλληλεγγύης που θα στηρίξει τους 16 συλληφθέντες και όλους τους διωκόμενους αγωνιστές (πολιτικά, ηθικά, οικονομικά) και θα κάνει ξεκάθαρο ότι το ξύλο και οι συλλήψεις το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας ατσαλώνουν και να μας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς. Αυτοί (κυβέρνηση, τρόικα, μπάτσοι) το μόνο που έχουν να υπερασπιστούν είναι τα μνημόνια, οι ξένοι και ντόπιοι τοκογλύφοι, άντε και τα 7-8 κατοστάρικα του μισθού τους. ΕΜΕΙΣ έχουμε να υπερασπιστούμε τις ίδιες μας τις ζωές και τις ζωές των συγγενών και των φίλων μας, το δικαίωμα σε ένα καλύτερο και πιο ανθρώπινο μέλλον, το δικαίωμα τα ζήσουμε τα νιάτα μας. Κανένα χτύπημα, κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους λόγους που μας σπρώχνουν σ’ αυτόν τον αγώνα. Και την ημέρα της δίκης των 16 στις 19/12 αλλά και κάθε μέρα θα μας βρίσκουν μπροστά τους!

 

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ   ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ   ΠΑΛΗ          

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License