Συλλήψεις και απολύσεις στο “Κανάλι 1″ του Πειραιά, 5 μήνες απλήρωτοι

Σε σύληψη του προέδρου της ΕΤΕΡ προχώρησε η αστυνομία του Πειραιά την Παρασκευή. Είχε προηγηθεί το πρωί η σύληψη του ηχολήπτη βάρδιας που ήταν προσωπικό ασφαλείας στο Κανάλι 1 του Πειραιά, κατόπιν εντολής του Δημάρχου Μιχαλολιάκου, και του διευθυντή του σταθμού....

Συλλήψεις και απολύσεις στο “Κανάλι 1″ του Πειραιά, 5 μήνες απλήρωτοι

Σε σύληψη του προέδρου της ΕΤΕΡ προχώρησε η αστυνομία του Πειραιά την Παρασκευή. Είχε προηγηθεί το πρωί η σύληψη του ηχολήπτη βάρδιας που ήταν προσωπικό ασφαλείας στο Κανάλι 1 του Πειραιά, κατόπιν εντολής του Δημάρχου Μιχαλολιάκου, και του διευθυντή του σταθμού.
Η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) έχει ξεκινήσει απο τις 3 Δεκέμβρη 22ήμερη απεργία στο κανάλι 1 του Πειραιά για την καταβολή των δεδουλευμένων των τελευταίων 5 μηνών, και το σταμάτημα των απειλών για απολύσεις των τεχνικών.
Αντί να συμμορφωθεί ο Δήμαρχος έστειλε την αστυνομία να συλλάβει τον ηχολήπτη που έκανε την βάρδια του σαν προσωπικό ασφαλείας.
Εγινε αμέσως κινητοποίηση της ΕΤΕΡ, συναδέλφων απο την Συνάντηση Εργατικής Αντίστασης απο τον Πειραιά, καθώς και του δημοτικού συμβούλου (με την Ανταρσια στο Λιμάνι) Θ. Διαβολάκη.
Ο ηχολήπτης αφέθηκε ελεύθερος αλλά το μεσημέρι η αστυνομία συνέλαβε τον πρόεδρο της ΕΤΕΡ, Δ. Καμαρινόπουλο, μετά απο μήνυση που έκανε η εργοδοσία σαν απάντηση στην μύνηση της ΕΤΕΡ.

Αργότερα αφέθηκε και αυτός ελεύθερος όπως και ένας ακόμη από τη διοίκηση με εντολή του εισαγγελέα.

Περνάει από αυτόφωρο τη Δευτέρα.

 

 

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου
Το ακραία μνημονιακό αντεργατικό της πρόσωπο έδειξε για άλλη μια φορά η διοίκηση του Πειραϊκού Δημοτικού ραδιοσταθμού « Κανάλι 1 ».
Άλλες μέρες θύμισε σήμερα η κατάσταση στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά. Φουσκωτοί στην είσοδο, σύλληψη απεργών που εκτελούσαν βάρδια ασφαλείας σε νόμιμη απεργία της Ενώσεώς μας, και πάλι το γνωστό σενάριο: απεργοσπάστες που δεν έχουν καμιά εργασιακή σχέση με το «Κανάλι 1» προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αναλάβουν δράση στη θέση του συλληφθέντος συναδέλφου μας. Για άλλη μια φορά η διοίκηση του δημοτικού ραδιοσταθμού συναγωνίστηκε σε αισθητική και αντεργατικό μένος παλιές αλήστου μνήμης διοικήσεις στον ίδιο ραδιοσταθμό.
Πάλι γνωστός απεργοσπάστης κατ’ επάγγελμα, που είχε εμφανισθεί και σε παλιότερη απεργία του Flash, προσπάθησε να υποκαταστήσει τον συλληφθέντα συνάδελφό μας μαζί με ομάδα αγνώστων σε όλους μας οι οποίοι, αλήθεια, υπό ποιαν ιδιότητα βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις του ραδιοσταθμού κανείς δεν εξήγησε. Απλήρωτοι οι συνάδελφοί μας επί μήνες, αντιμετωπίζουν απειλές για απολύσεις πολύ καιρό τώρα από τους διοικούντες του ραδιοσταθμού.
 Τώρα λοιπόν ακούσαμε ότι πριν καμιά δεκαριά χρόνια και παραπάνω οι προσλήψεις που τους έγιναν ήταν παράνομες και θυμήθηκαν να τους απολύσουν εν μέσω των απεργιακών μας κινητοποιήσεων για τα δεδουλευμένα τους, ενάντια στις απειλές για απολύσεις και για την επί πολλούς μήνες παρακράτηση και μη απόδοση στην ΕΤΕΡ των συνδρομών τους υπέρ ΕΤΕΡ, κατά παραβίαση της ΣΣΕ .
Η διοίκηση του δημοτικού ραδιοσταθμού του Πειραιά «Κανάλι 1» λοιπόν λέει ότι «απολύει» συναδέλφους μας τεχνικούς χωρίς αποζημίωση και εν μέσω απεργιακής κινητοποίησης, καθώς τους έχει απλήρωτους από τον Ιούλιο και τους χρωστά άδειες του 2011 και του 2012.
Η διοίκηση του δημοτικού ραδιοσταθμού του Πειραιά «Κανάλι 1» βρήκε τον τρόπο έτσι να πετάξει χριστουγεννιάτικα στον δρόμο τους συναδέλφους μας που απεργούν. Εντελώς τυχαία μόνο τους απεργούς. Βρήκαν την ώρα οι συνεχιστές της προηγούμενης διοίκησης να λύσουν τους λογαριασμούς τους με κάθε έναν που στέκεται όρθιος. Που αντιδρά και απεργεί, όταν δεν πληρώνεται για την εργασία του.
Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους μας που μας στήριξαν στην κινητοποίηση κάτω από τον ραδιοσταθμό, αλλά και στο αστυνομικό τμήμα του Πειραιά. Ευχαριστούμε τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κο Θεόδωρο Δρίτσα και τον Νομικό του Σύμβουλο, τους Δημοτικούς Συμβούλους στο Δήμο Πειραιά: κα Μαρία Σταθάκη, κο Διαβολάκη Θανάση, κο Αντώνη Καλογερόγιαννη, κο Σήφη Βουράκη, τον Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κο Δημήτρη Τρίμη, την Αντιπρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κα Νανά Νταουντάκη, τον κο Παναγιώτη Σκουτέρη που βρέθηκε δίπλα μας από την πρώτη στιγμή από το ΔΣ της ΕΠΗΕΑ και τον κο Μάνο Αμελίδη που ο καθένας με την παρουσία του και τον τρόπο του μας βοήθησαν την δύσκολη τούτη ώρα του αγώνα μας. Και βέβαια τους Νομικούς μας κους Περπατάρη Δημήτρη, Προίσκο Κωνσταντίνο και Γιάννη Σκορδιαλό.
Πληροφορούμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι σπέρνοντας ανέμους πολύ σύντομα θα θερίσει θύελλες.

από Πειραιώτης 13/12/2012 5:09 μμ.


Ο δήμομαρχος Μιχαλολιάκος (όποια ομοιότητα στο όνομα κρύβει και ομοιότητα στην ιδεολογία), πριν κάποιους μήνες έλεγε οτι κάνει προσπάθειες να πληρωθούν όλοι και οτι δεν υπάρχει θέμα κτλ. Τώρα στέλνει να τους συλλάβουν. Επίσης ακούγεται οτι πριν κάποιες μέρες εμφανίστηκε στο σταθμό κατά τη διάρκεια της απεργείας φέρνοντας μαζί και μπράβους πέρα απο τους δημοτόμπατσους κτλ...

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License