Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Κύπρο λόγω Μνημονίου

Δεκεμβρίου 12, 2012 2:01 ΜΜ

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα έξω από την είσοδο της Κυπριακής Βουλής μεταξύ πολυτέκνων διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων. Χτες υπήρξε βίαιη είσοδο στη Βουλή κατόχων τραπεζικών αξιογράφων ενώ η αστυνομία έχει πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας τόσο έξω από τη Βουλή όσο και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια.

Οι διαμαρτυρίες λαμβάνουν χώρα ενώ στη Βουλή συζητούνται τα 25 νομοσχέδια για την εφαρμογή του μνημονίου.

Πολύτεκνοι που συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο του νομοθετικού σώματος διαμαρτύρονται για την κατάργηση του επιδόματος μητρότητας και τις μειώσεις στα επιδόματα τέκνου.

Επεισόδια εκδηλώθηκαν όταν ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό ενώ κάποιοι από αυτούς πέταξαν πέτρες.

Πορείες από το υπουργείο Οικονομικών προς τη Βουλή πραγματοποιούν επίσης σήμερα και η Κυπριακή Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αναπήρων, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση των ωρών διδασκαλίας στα σχολεία, κατά μία ώρα την εβδομάδα, που όπως υποστηρίζουν θα οδηγήσει σε ανεργία μέχρι και χίλιους εκπαιδευτικούς.

Η αστυνομία έκανε έκκληση οι διαμαρτυρίες να παραμείνουν στα πλαίσια της νομιμότητας και να μην υπάρξει αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License