Σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης»: Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν με απεργιακές κινητοποιήσεις

Σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης»: Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν με απεργιακές κινητοποιήσεις

Με δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης», καθώς η εργοδοσία επιχειρεί να εφαρμόσει την 6ήμερη εργασία στα καταστήματά της.

Την Κυριακή στα Γιαννιτσά πραγματοποιήθηκε μαζική γενική συνέλευση του, πρόσφατα ιδρυθέντος, Σωματείου Εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης», το οποίο καλύπτει τους εργαζόμενους σε όλα τα καταστήματα σε Μακεδονία και Θεσσαλία.

Με απόφασή τους οι εργαζόμενοι απαιτούν την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων τους. Παράλληλα, καταγγέλλουν τις εκδικητικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, μεταθέσεις εργαζομένων, που συμμετέχουν στο σωματείο, σημειώνοντας ότι έτσι επιχειρεί η εργοδοσία να τους αναγκάσει σε παραίτηση.

Να σημειωθεί ότι η ίδρυση του σωματείου ήρθε ως ανάγκη οργάνωσης των εργαζομένων και δημιουργήθηκε εν μέσω κινητοποιήσεων ενάντια στις ατομικές συμβάσεις που επιχείρησε να επιβάλει ο εργοδότης και οι οποίες έμειναν στα χαρτιά κάτω από την αγωνιστική, συντονισμένη δράση των εργαζομένων.

Πηγή: 902.gr

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License