Χρυσή Αυγή:Από το Αγρίνιο έως την Κρήτη, μπαταρισμένα εγκαίνια ....

Χρυσή Αυγή:Από το Αγρίνιο έως την Κρήτη μπαταρισμένα εγκαίνια για το μιντιακό γενόσημο των εφοπληστών.

post image

Δυσάρεστες εκπλήξεις έκρυβαν τα «εγκαίνια» των κωμματικών γραφείων του ναζιστικού κώματος της Χ.Α που ανοίγουν το ένα μετά το άλλο. . Ξεκίναγαν  με τις ανάλογες μιντιακές τυμπανοκρουσίες κατέληξαν σε ευρείες  κοινωνικές ήττες από την πληθώρα των κοινωνικών αντιδράσεων  και  τις έντονες μαζικότατες  αντιφασιστικές διαμαρτυρίες. Αναμφίβολα το ναζιστικό κώμα της Χ.Α, το επέβαλλαν αφενός για να επαναενεγοποιήσουν τις δυνάμεις του “γύψου” απαραίτητες για το σημερινό ολοκληρωτικό καθεστώς και αφετέρου να δημιουργήσουν την απαραίτητη νομιμοποίηση στην επίθεση που θα δεχθούν τα κοινωνικά/πολιτικά μέρη  που εναντιώνονται στο καθεστώς του μνημονίου. Σε αυτά τα κοινωνικά μέρη θα επιτεθεί το ναζιστικό κώμα σε αγαστή συνεργασία με τις υπόλοιπες παρακρατικές συμμορίες(μυστικές υπηρεσίες ντόπιες και μη) καθώς και τους επίσημους φορείς της κρατικής βία(αστυνομία-δικαστές , ΜΜΕ κλπ).

Οι ημέρες που μας άφησαν έγραψαν την δική τους αντιφασιστική ιστορία. 
     Στο Αγρίνιο η προσπάθεια των εγκαινίων(18Νοεμ) του ναζιστικού κόμματος μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε φιάσκο.  Τα εγκαίνια γίνικαν σε  αποθήκη-γραφείο, σε πισινό παράδρομο του αστυνομικού τμήματος ,  εντοιχισμένο σε πανύψηλο κοτετσόσυρμα , με εκατοντάδες αστυνομικούς των ΜΑΤ, ασφαλίτες και δεκάδες μεταφερόμενους οπαδούς κατά τα πρότυπα των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ των περασμένων ετών.  
Η αντιφασιστική διαδήλωση που διοργανώθηκε ξεκίνησε από  στο κέντρο της πόλης του Αγρινίου με δεκάδες διαδηλωτές,  κατέληξε σε σκληρές συγκρούσεις με την αστυνομία που προστάτευε το ναζιστικό κώμα. Για πολλές ώρες οι συγκρούσεις με την αστυνομία έδιναν τον τόνο της αντίστασης των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών τους κατά του φασισμού και των δυνάμεων του.   
     Τελικός απολογισμός Αγρινίου: να μαζέψουν άρον άρον οι ναζιστές τον Φύρερ τους  και να πάνε  να τον ταΐσουν  30 χιλιόμετρα έξω από το Αγρίνιο, ενώ στην κυριολεξία δεν πάτησαν ούτε ένα χιλιοστό μέσα στην πόλη του  Αγρινίου . Το αστυνομικό τμήμα Αγρινίου, στο πισινό μέρος του οποίου βρίσκονται τα γραφεία-αποθήκη  των ναζιστών είναι έξω από την πόλη του Αγρινίου(Δοκίμι).
 
Στην Κρήτη οι τριήμερες  διαμαρτυρίες κατά των ναζιστών  ήταν ιδιαίτερα πολυπληθής ,  την πρώτη ημέρα (Παρασκευή) στην αντιφασιστική πορεία στα Χανιά συμμετείχαν 1200 πολίτες. Την Κυριακή η συμμετοχή τω ναζιστών στα εγκαίνια των γραφείων ήταν ένα ακόμη  σκηνικό  παρακμής. Ελάχιστοι , κακομούτσουνοι, τους έφταιγαν οι αντιφασίστες, γενικώς ρεζίλι… Η κοινωνική αποδοκιμασία και εδώ ήταν τεράστια και φαινόταν στον αριθμό των πάνοπλων αστυνομικών που προστάτευαν τους ναζιστές αλλά και σε αυτούς που περιόριζαν τους αντιφασίστες. Η Κρήτη είχε δείξει την πλάτη της στους ναζιστές απομονώνοντας τους στην αγκαλιά όμορων κρατικών μηχανισμών. Και αυτό στην καλύτερη περίπτωση μιας και ιστορικά οι Κρητικοί έχουν περιποιηθεί τους ναζιστές με έναν μάλλον ενοχλητικό τρόπο για τους ναζιστές . .
 
Στις αντιφασιστικές  δράσεις των τελευταίων ημερών να συμπληρώσουμε την αντιφασιστική που έγινε στην Κυψέλη και διέλυσε την προγραμματισμένη συγκέντρωση ναζιστών αλλά και την μεγάλη αντιφασιστική πορεία που έγινε στην Αθήνα με χιλιάδες πολίτες ..

Με όλα αυτά τα γεγονότα να συνθέτουν μόνο τις τελευταίες ημέρες , πήγε περίπατο η επιβαλλόμενη «εκρηκτική άνοδος» των ναζιστών έτσι όπως επιβάλλεται μέσα από δήθεν ανεξάρτητες δημοσκοπήσεις και υπό την πιεστική προπαγάνδα των ΜΜΕ…  
 
Η πραγματικότητα για τους ναζιστές είναι εντελώς διαφορετική από την μιντιακή κατασκευή των ΜΜE και  σίγουρα συνοδεύεται από πολλές διμοιρίες ΜΑΤ προκειμένου να επιτραπεί  η καλύτερη “κοινωνική διείσδυση” των ναζιστών.. 
   Η αναγκαιότητα να συμπληρωθεί το καθεστώς του Μνημονίου από το πιο βίαιο και απάνθρωπο τμήμα  του παρακράτους,  είναι προχωρημένη απόφαση των ντόπιων κυρίαρχων(εφοπληστές-καναλάρχες-τραπεζίτες) αλλά και των  ξένων επικυρίαρχων,  που βλέπουν στους ναζιστές το απαραίτητο υλικό της διάλυσης της Ελληνικής κοινωνίας. Είναι αυτοί που κατασκευάζουν την συνεχή  μιντιακή παρουσία των ναζιστών και εκπαιδεύουν την αστυνομική και δικαστική τους προστασία .
 Η  κοινωνική επαφή των ναζιστών, περιορίζεται στα μαχαιρώματα κατά ανυπεράσπιστων εργατών, κυρίως προσφύγων, σε τηλεοπτικά σκετσάκια όπως κατά θεατρικών παραστάσεων όπου υποδύονται τους φύλακες της ηθικής και βέβαια  οι απέραντες σε βάθος  λεκτικές κορώνες-δηλώσεις,  που  υποβάλλονται από τους τηλεσκηνοθέτες του κόμματος και εκτελούνται από τους κοινοβουλευτικούς άνδρες του κώματος. Στην Κρήτη σκέρτσαραν  δήλωση  που θα «παίξει» σε όλα τα ΜΜΕ,  ενώ παραπέρα σε άλλα εγκαίνια τους έβαλαν να ποζάρουν   με το πουλί του παττακού και του παπαδόπουλου σε στημένη φωτογράφιση.  
Η δήλωση που έπαιξαν στην Κρήτη ήταν «θα τους γαμήσουμε όλους..»
 
 
ΥΓ: Η δήλωση του ναζιστού κοινοβουλευτικού, εξωτικού υπερανδρός, στην Κρήτη, ότι «θα τους γαμήση όλους», μόνος του,   υπολογίζεται ότι κατασκευάστηκε για να λειάνει τον ανταγωνισμό μεταξύ άλλου εξωτικού κοινοβουλευτικού ανδρός, άλλου κόμματος, που πολύ μετρημένα δήλωσε ότι είχε πηδήσει (μόνο) τη μισή Αθήνα , έναντι του ναζιστή που θα τους γαμούσε όλους!!! Αναμφίβολα οι κοινοβουλευτικοί άνδρες βρίσκονται σε σεξουαλική υπερδιέγερση, γουστάρουν! Είναι και ο λαός μας ωραίος ..πολύ θέλει, ήρθε  και το πουλί του Παττακού και έδεσε το πράμα..

Εικόνες:

από προβοκάτωρ 28/11/2012 5 μμ.


Παρακολουθώ από κοντά, συμμετέχοντας όπου μπορώ με φυσική παρουσία, όλες τις αντιφασιστικές δράσεις που γίνονται. Σε αυτό που μπορούμε να συμφωνήσουμε αυτομάτως όλοι, είναι πως ο πολιτικός στόχος των οποιασδήποτε μορφής δράσεων είναι ο περιορισμός της επιρροής των φασιστών στην κοινωνία.

Το θεωρητικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί μέσα μου είναι μήπως τελικά οι δράσεις μας όχι μόνο δεν περιοριζούν την επιρροή τους, αλλά την αυξάνουν. Ας πάρουμε την Κρήτη για παράδειγμα αλλά προφανώς το ίδιο περίπου ισχύει για όλες τις περιπτώσεις. Δυστυχώς το μέσο το οποίο αποτελεί την πηγή πληροφήρησες για το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, είναι προφανώς τα ΜΜΕ. Έχουμε λοιπόν, δεκάλεπτα ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις από την Κρήτη για μια εκδήλωση που κανονικά δεν θα αναφερόταν καν στα δελτία ειδήσεων. Επιπλέον, ακριβώς επειδή ο περισσότερος κόσμος δεν έχει πλήρη εικόνα, όλα αυτά που επισημαίνει πολύ σωστά το παραπάνω κείμενο, σχετικά με τον πραγματικό αριθμο παρευρισκομένων κλπ δεν επηρεάζουν κανέναν έξω από τον δικό μας σχετικά μικρό κύκλο. Επιπλέον, ενισχύεται η αντι-συστημική τους εικόνα, των "μαχητών" ενάντια σε ένα σάπιο κατεστημένο που προσπαθεί να του "σωπάσει" για να μην ακουστούν οι "αλήθειες του". Αν και σε μας είναι προφανές ότι πρόκειται για ασύλληπτες παπαριές, ο κόσμος το τρώει αμάσητο. Όταν βλέπει κανείς την Σία Κοσιώνη να "φοβάται" και να σκούζει, ενστικτωδώς πάει με το μέρος αυτού ο οποίος της έχει προκαλέσει αυτό το αίσθημα.

Για το αν θα πρέπει να τσακίζονται όπου βρίσκονται οι φασίστες, δεν χωράει συζήτηση, ΝΑΙ, ακόμα και αν υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν μάρτυρες, αλλά οι διαδηλώσεις και οι "αντιδράσεις" στις εκδηλώσεις τους είναι άλλο θέμα, και οφείλουμε να λάβουμε υπόψη μας την πολιτική του διάσταση εφόσον θέλουμε να κάνουμε πολιτική. Πρέπει να προσέχουμε και να προσπαθούμε να "μαντέψουμε" το πως θα το χειριστούν οι ίδιοι μηντιακά ώστε να αποφύγουμε την δωρεάν διαφήμιση που κάποιες φορές άθελά μας τους προσφέρουμε.

Αυτές οι σκέψεις δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση "κριτική" των αντιφασιστικών δράσεων, κάθε άλλο, παρά μια απόπειρα συζήτησες για εύρεση πιθανών λύσεων, πάντα στα πλαίσια όσων μπορούν να συζητηθούν εδώ σε αντίθεση με όσα είναι για τις συνελεύσεις.

Δεν είναι πλέον μια γραφική παρέα ηλιθίων, και δεν μπορούμε να αγνοούμε την πραγματικότητα.


Στις θετικές αντιφασιστικές δράσεις των τελευταίων ημερών ας προσμετρηθεί και η άμεση κινητοποίηση αντιφασιστών κατοίκων (τόσο αριστερών όσο και αναρχικών-αντιεξουσιαστών) των νότιων περιοχών της Αθήνας το πρωί το Σαββάτου, οι οποίοι με τη αντανακλαστική δράση τους ακύρωσαν στην πράξη την προπαγανδιστική εξόρμηση των χιτλερικών στις γειτονίες τους πηγαίνοντας τους καροτσάκι και αναγκάζοντας τους να φτάσουν με βήμα ταχύ αρκετά χιλιόμετρα μακριά, στη Γλυφάδα, υπό την προστασία των μπάτσων οι οποίοι για να προστατέψουν τους συνεργάτες τους ψέκασαν με χημικά τους αντιφασίστες.

Επι πλέον θετικό στοιχείο, ας θεωρηθεί και η μεγάλη προσέλευση στη χθεσινή εκδήλωση στο εμπ που είχε καλεστεί από το κ*βοξ για τη δημιουργία αντιφασιστικών πολιτοφυλακών, στην οποία και ανταποκρίθηκαν με τους πιο συγκρατημένους υπολογισμούς πάνω από 500 αντιφασίστες και αντιφασίστριες.

Στα εξτραδάκια θετικά ας προσμετρηθούν και τα σπασμένα γραφεία τους σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη καθώς και το καμένο όχημα του μαχαιροβγάλτη Μπεκρή στην Κυψέλη...

Όσον αφορά τις εύλογες αμφιβολίες που εκφράζονται στη δεύτερη ανάρτηση, είναι καιρός ν' αντιληφθούμε ότι στους καιρούς που ζούμε η αντιφασιστική δράση κάθε είδους δε μπορεί να θεωρείται επ' ουδενί άλλοθι για τη δημοσιότητα που λαμβάνουν οι κινήσεις των παρακρατικών χιτλερικών, με δεδομένη τη θεσμική-κοινοβουλευτική αναβάθμιση τους. Άλλωστε γνωρίζουν και οι ίδιοι να παίζουν το παιχνίδι του μηντιακού θεάματος και να βρίσκονται, μέσω των δηλώσεων και των ενεργειών τους, στο πρώτο τραπέζι της πίστας των τηλεοπτικών δελτίων. Για παράδειγμα, ποιός πιστεύει ότι η επίδειξη του χουντικού πουλιού τσίου-τσίου από το ανθυποφύρερ Παπά στη Χερσόνησο του Ηρακλείου και οι δηλώσεις του προαγωγού Μπαρμπαρούση στο Αγρίνιο περί "Δένδια-Μπατμαν" δε θα τραβάγαν έτσι κι αλλιώς πάνω τους τα φώτα των καθεστωτικών μ.μ.ε, ακόμα και σε περίπτωση που δεν είχαν υπάρξει οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις; επιπλέον, η υπερπροβολή των λεονταρισμών του Κλασιδιάρη περί "νεκρών μέχρι το βράδυ" και τα νευράκια του προς τον αρχίμπατσο κατέδειξαν περίτρανα, σ' όσους έχουν ακόμα μάτια για να βλέπουν και αυτιά για ν' ακούν, το πραγματικό πρόσωπο αυτού του χιτλερικού μορφώματος και τις στενές συζυγικές σχέσεις του με την ελληνική αστυνομία.

Οι αντιφασιστικές δράσεις κάθε είδους αποδεικνύουν ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ότι για κάθε σπιθαμή γης, για κάθε εκατοστό άσφαλτου που θα αποπειραθούν να καταλάβουν οι φασιστές με την αρωγή των μπάτσων του ολοκληρωτικού καθεστώτος, θα αντιστοιχεί και μια μάχη, η έκβαση της οποίας δεν πρέπει να θεωρείται από κανέναν δεδομένη.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License