Ενημέρωση από το δικαστήριο της ΣΠΦ

Ενημέρωση από το δικαστήριο της ΣΠΦ

Ενημέρωση από το δικαστήριο της ΣΠΦ

4η συνεδρίαση του δικαστηρίου για τις υποθέσεις της ΣΠΦ στις 29/10

Στις 29/10 διαβάστηκε το κατηγορητήριο των τριών βουλευμάτων. Μετά από αυτό το δικαστήριο ζήτησε να τοποθετηθούν οι “κατηγορούμενοι” επί των κατηγοριών. Η διαδικασία αυτή όμως δεν προχώρησε καθώς μετά από αίτημα των δικηγόρων (που έγινε δεκτό) να αναγνωστεί το διατακτικό των παραπεμπτικών βουλευμάτων επήλθε διακοπή της συνεδρίασης για την επόμενη μέρα.

5η συνεδρίαση του δικαστηρίου για τις υποθέσεις της ΣΠΦ στις 30/10

Σε αυτή τη συνεδρίαση αναγνώστηκε το διατακτικό των παραπεμπτικών βουλευμάτων (διαβάστηκαν αναλυτικά οι κατηγορίες που αφορούν τον κάθε κατηγορούμενο για κάθε ενέργεια, τα ευρήματα των μπάτσων κλπ) και το δικαστήριο διέκοψε για τις 05/11/

6η και 7η συνεδρίαση στις 05/11 και 12/11 αντίστοιχα

Οι συνεδρίες δεν έγιναν λόγω αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους.

8η συνεδρίαση του δικαστηρίου για τις υποθέσεις της ΣΠΦ στις 19/11

Πριν ξεκινήσει αυτή η συνεδρία ο Γεράσιμος Τσάκαλος εκφώνησε την παρακάτω ανακοίνωση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς:

Επειδή η σιωπή δεν είναι χρυσός και συχνά κουβαλάει πάνω της τη σύγχυση, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάτι σαν αναρχικοί αντάρτες πόλης που συμμετέχουμε στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Δεν έχουμε πρόθεση να μιλήσουμε ή να δικαιολογήσουμε τις πράξεις μας σε μαριονέτες του συστήματος που κρύβουν τη δειλία τους πίσω απ’ το δικαστικό τους αξίωμα.

Εσείς δικάζετε στο όνομα του νόμου και εμείς πράττουμε στο όνομα της αναρχικής συνείδησής μας. Εσείς διαλέξατε για αλήθεια σας μια κοινωνία που τα μνημεία της είναι οι φυλακές, οι τράπεζες, τα αστυνομικά τμήματα, τα υπουργεία και τα δικαστήρια και εμείς έναν κόσμο αξιοπρέπειας, ελεύθερης συνείδησης, αναρχικής εξέγερσης και αυθεντικών νοημάτων και επιθυμιών.

Δεν υπάρχουν περιθώρια σύγκρισης, ούτε διαλόγου. Υπάρχει μόνο η ένοπλη αναμέτρηση ανάμεσα στους ιεροεξεταστές και αυλικούς της υπάρχουσας κοινωνίας και τους αρνητές της. ‘όπως ο Προμηθέας, κλέβουμε τη φωτιά της αυτοκρατορίας σας και με αυθάδεια και αναίδεια την εξαπολύουμε εναντίον σας για να πυρπολήσει όλα τα είδωλα εξουσίας που εκπροσωπείτε.

Δεν παίζουμε στην παράστασή σας ούτε χωράμε στα νομικά σας πλαίσια. Οι σελίδες του κατηγορητηρίου σας φαντάζουν μικρές για να μπορέσουν να χωρέσουν και να περιγράψουν το μέγεθος της επίθεσης που θέλουμε να εξαπολύσουμε ενάντια στο καθεστώς της δημοκρατίας και την κοινωνία των υποταγμένων της.

Κρατείστε ακόμα αρκετές κενές σελίδες στα δικόγραφα και στα κατηγορητήριά σας γιατί ο αγώνας δεν τελείωσε, ούτε εμείς ως Συνωμοσία θα παραδώσουμε ποτέ τα όπλα. Υπάρχουν ακόμα επιθυμίες που δεν φυλακίστηκαν, μάτια που δεν φοβήθηκαν τον εχθρό, στόματα που δεν μίλησαν τη γλώσσα του συμβιβασμού, κεφάλια που δεν έσκυψαν απέναντι στην αυτοκρατορία της εξουσίας…

Καμία καταδικαστική απόφαση και καμία φυλακή δεν θα αλλάξει την επιλογή μας. Η επιλογή της διαρκούς επίθεσης παραμένει μέχρι το τέλος…

Όσον αφορά την εμφάνισή μας στο δικαστήριο, αρνούμαστε να παρουσιαζόμαστε ως πειθαρχημένοι και υποτονικοί κατηγορούμενοι που αγωνιούν για την απόφαση των δικαστών τους.

Σας έχουμε γραμμένους και ούτε καν σας βλέπουμε… Όμως επειδή σε αυτή τη δίκη, κατηγορούνται κι άλλα άτομα που δεν είχαν, ούτε θα μπορούσαν να έχουν καμία σχέση με τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, σε κάθε συνεδρία θα παρευρίσκονται κάποιοι σύντροφοι από εμάς για να διακόψουν την παραμικρή πιθανότητα σύγχυσης που θα μπορούσε να δημιουργηθεί… Για αυτό, σε αυτό το σημείο επισημαίνουμε προς όλους, φίλους και εχθρούς, δικηγόρους και κατήγορους, να περιοριστούν στον νομικό τομέα που τους αναλογεί και μην γίνει οποιαδήποτε αναφορά στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Οι μόνοι που μπορούν να μιλήσουν για τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς είμαστε εμείς οι ίδιοι και οι αναρχικοί της πράξης που έχουν νιώσει την ανάσα της εξεγερμένης φωτιάς να ζεσταίνει τα κουκουλωμένα τους πρόσωπα, καθώς βαδίζουν ενάντια στην εποχή τους, κόντρα στον βηματισμό της μάζας…

Ζήτω η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

Ζήτω η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/ Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο

 

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

 

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο σύντροφος Θεόφιλος Μαυρόπουλος κάνοντας την παρακάτω δήλωση:

“Όλες οι αποφάσεις, όταν πρόκειται για την ελευθερία, κλείνουν μέσα τους τον θάνατο. Εμείς μέσα απ’ αυτόν τον θάνατο πρέπει να κερδίσουμε τη ζωή. Μια βαθιά ανάσα για το ταξίδι χωρίς τέλος.”

Στην Πεύκη διεξήχθη ένοπλη συμπλοκή μεταξύ δύο αναρχικών και των δυνάμεων της αστυνομίας.

Τα δύο σκυλιά της, ο Λεοντόπουλος και ο Δρόσος προσπάθησαν να συλλάβουν εμένα και τον σύντροφό μου. Η απάντησή μας ήταν η άρνηση παράδοσης μέσω την ένοπλης αντίστασης με σκοπό τη διατήρηση της ελευθερίας μας, που τόσο εκτιμάμε ως αναρχικοί.

Το αποτέλεσμα είναι γνωστό, ο σύντροφος διέφυγε κλέβοντας το περιπολικό ενώ εγώ συνελήφθηκα τραυματισμένος. Μαζί τραυματίστηκαν και οι δύο αστυνομικοί τους οποίους πυροβόλησα πρώτος καταφέρνοντας να τους αιφνιδιάσω. Αναμφίβολα αν οι αστυνομικοί πέθαιναν και εγώ και ο σύντροφός μου ήμασταν αλώβητοι, θα φεύγαμε.

Άσχετα επίσης από το γεγονός ότι επιχειρησιακή προτεραιότητά μου ήταν η απεμπλοκή και η διαφυγή, θα ήταν τιμή μου αν παράλληλα είχα το αίμα των δυο αστυνομικών στα χέρια μου, όχι μόνο επειδή πήγαν να με συλλάβουν, αλλά απλά και μόνο επειδή ήταν αστυνομικοί.

Κάθε αστυνομικός ως άμεσος φορέας εξουσίας, για όποιον λόγο κι αν έγινε μπάτσος, είναι ένας ζωντανός στόχος για έναν αναρχικό ένοπλο επαναστάτη. Πολιτικοί, μεγαλοδημοσιογράφοι και μεγαλοεπιχειρηματίες, ρουφιάνοι, φασίστες, εκπρόσωποι του κλήρου, σωφρονιστικοί και φυσικά εσείς οι δικαστικοί, όπως και κάθε άλλος στυλοβάτης ή τσιράκι του συστήματος, βρίσκεστε πάντα στο στόχαστρο των ανταρτών πόλης.

Η γενικευμένη επίθεση ενάντια στο υπάρχον, βέβαια, γίνεται πιο ολοκληρωμένη όταν επιστρατεύονται όλα τα μέσα. Πέτρες και μολότωφ, αφισοκολλήσεις και τρικάκια, συνθήματα, κείμενα, πορείες και μικροφωνικές, βόμβες και σφαίρες.

Στα πλαίσια λοιπόν της πολύμορφης αναρχικής δράσης, και συγκεκριμένα του ένοπλου αγώνα, είχα και εγώ την τιμή να γνωρίσω τους μηδενιστές αντάρτες πόλης της Αναρχικής Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Στις οικείες του Βόλου και της Καλλιθέας, δεν ήμουν παρών γενικά και αόριστα ως σύντροφος. Ήμουν έμπρακτα κομμάτι της ραδιουργίας ενάντια στο σάπιο κόσμο της εξουσίας. Είχα κάνει συνειδητά το πέρασμα στην επαναστατική παρανομία μαζί και με άλλους συντρόφους αγνώστους σε εσάς, όπως και με τα καταζητούμενα αδέρφια Γιάννη Μιχαηλίδη και Δημήτρη Πολίτη.

Στόχος του καθενός μας η διάδοση της αναρχίας στο σήμερα σε βάρος της εξουσιαστικής κοινωνίας. Αυτός ο στόχος παραμένει ένα διαρκές στοίχημα ακόμα και για όσους από εμάς βρίσκονται στη φυλακή, αφού είμαστε αμετανόητοι για τις επιλογές μας και τις μάχες που δώσαμε και δίνουμε ως αναρχικοί της πράξης.

Επειδή βαρεθήκαμε τη ρουτίνα, τις αναστολές και το φθηνό τρόπο ζωής που θέλουν να μας σερβίρουν. Επειδή αηδιάσαμε με τις αντιλήψεις της υποτέλειας, του γλειψίματος, της ρουφιανιάς και το κυνήγι για την κοινωνική και οικονομική ανέλιξη. Επειδή μισήσαμε κάθε εξουσιαστικό σκουλήκι που θέλει να κλέψει τις ζωές μας και τέλος, επειδή θελήσαμε να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας στο εδώ και το τώρα κηρύξαμε τον αναρχικό πόλεμο. Μέσω αυτού του πολέμου ανακαλύπτουμε κάθε μέρα τον εαυτό μας, μαζί με τις αναρχικές σκέψεις που συνάπτουμε και ανοίγουμε νέες προοπτικές επίθεσης. Μαχόμαστε ενάντια στο υπάρχον γιατί μόνο έτσι υπάρχουμε.

Η συμπλοκή της Πεύκης ξεκίνησε ως μια τυχαία εξακρίβωση στοιχείων και κατέληξε σε μια, διόλου τυχαία, μάχη ελεύθερων ατόμων με τις δυνάμεις της τάξης, της αναρχίας με την εξουσία, και άλλη μια απόδειξη ότι “παντοδύναμος εχθρός” έχει σάρκα και οστά και είναι θνητός. Ήταν μια μάχη, μια συνειδητή επιλογή για την οποία είμαι περήφανος και σίγουρος ότι αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω θα το ξανάκανα. Άλλωστε το πιο δυνατό όπλο για έναν ανυπότακτο αναρχικό της πράξης δεν είναι άλλο από τη συνείδησή του.

Για τις μάχες που δόθηκαν και για τις μάχες που θα δοθούν. Ζήτω η αναρχία.

Ζήτω η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/ Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο

Ζήτω η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

 Ως την ολοκληρωτική καταστροφή του υπάρχοντος και την οικοδόμηση της αναρχίας ο πόλεμος συνεχίζεται…

Θεόφιλος Μαυρόπουλος

Μετά από αυτές τις δηλώσεις τα μέλη τις ΣΠΦ και ο Θεόφιλος Μαυρόπουλος αποχώρησαν από τη διαδικασία και παρέμειναν μόνο δυο εξ’ αυτών να εποπτεύουν τη διαδικασία, όπως εξήγησαν προηγουμένως με τη δήλωσή τους.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την πρόεδρο να κάνει ερωτήσεις και να ζητάει απ’ τους “κατηγορούμενους” να τοποθετηθούν σχετικά με το κατηγορητήριο. Τα μέλη της Συνωμοσίας αρνήθηκαν να μιλήσουν, χωρίς να ασκήσουν το δικαίωμα της σιωπής, αλλά μην αναγνωρίζοντας τη διαδικασία όπως έχουν αναφέρει και στο παρελθόν.

Ακολούθησε το ζήτημα συνεκδίκασης των τριών υποθέσεων (σε αυτό το δικαστήριο οι σύντροφοι παραπέμπονται με τρεις διαφορετικές δικογραφίες). Όλοι οι δικηγόροι τάχτηκαν υπέρ του αιτήματος εκτός από αυτούς δύο ατόμων τα οποία κατηγορούνται για πλημμελήματα άσχετα με τη Συνωμοσία. Ο εισαγγελέας συμφώνησε στο ζήτημα και ζήτησε να αποκοπούν οι δύο υποθέσεις με τα πλημμελήματα και να παραπεμφθούν σε αρμόδιο δικαστήριο.

Το δικαστήριο συνέχισε με προφορική ενημέρωση των ενστάσεων που θα ακολουθήσουν από τη πλευρά των δικηγόρων ενώ στη συνέχεια η πρόεδρος ανακοίνωσε το πρόγραμμα των επόμενων συνεδριών και διέκοψε για την Παρασκευή 23/11.

@

από @@ 22/11/2012 8:01 μμ.


δύο ατόμων τα οποία κατηγορούνται για πλημμελήματα άσχετα με τη Συνωμοσία

Τα εν λόγω άτομα είναι οι αναρχικοί Χρήστος Πολίτης και Δημήτρης Μιχαήλ.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License