Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Ο αγώνας ενάντια στην εξουσία είναι ο αγώνας της συλλογικής μνήμης ενάντια στη λήθη.

http://www.youtube.com/watch?v=P05t8XYB9uk

 

Και κάπως έτσι ξεκινούσαν όλα...

Η αρχή της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου μέσα από επιλεγμένα αποσπάσματα των καθεστωτικών ΜΜΕ,αναφορικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Πολυτεχνείο στις 17 Νοέμβρη του 1995.Τα σχέδια της εξουσίας (που έγιναν εμφανή τα επόμενα χρόνια) και ο ρόλος των δημοσιογράφων (που συντάσσονται από τότε μαζί της) πίσω από τη στοχευμένη και προμελετημένη επίθεση που πραγματοποιήθηκε μέσω της εντολής που δινόταν για πρώτη φορά από το '73 να καταπατηθεί το άσυλο.

 

"Όσο υπάρχει ανισότητα,θα υπάρχει εξέγερση"

ακούστηκε από τα μεγάφωνα του Πολυτεχνείου εκείνο το βράδυ...

 

Ήταν όμως διαφορετικές οι κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν το '95 στην Ελλάδα.

Ο δικομματισμός (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) βρισκόταν τότε στο απόγειο του.Έχοντας στήσει απροκάλυπτα πελατειακές σχέσεις με το "εκλογικό σώμα",κατέγραφε τα μεγαλύτερα εκλογικά ποσοστά της ιστορίας του,καθότι μπορούσε ακόμα με "δανεικά απ'έξω" να εξαγοράζει συνειδήσεις και να εξασφαλίζει τη συνένοχη σιωπή ενός λαού που δεν αντιδρούσε στα αλλεπάλληλα οικονομικά σκάνδαλα που διαπράττονταν καθημερινά εναντίον του.Ενός λαού που ετοιμαζόταν να υποδεχτεί το νέο νόμισμα του ευρώ και μάλιστα από τη θέση "των ισχυρών της Ευρώπης".Ενός λαού που ονειρευόταν ακόμα τη μέρα που του υποσχέθηκαν ότι "θα φάει με χρυσά κουτάλια".

Η μέρα αυτή όμως δε ξημέρωσε ποτέ...

Φτάνοντας λοιπόν στο 2012,ο αγώνας "ενάντια στο ΦΑΣΙΣΜΟ" και "ενάντια στην ΕΞΟΥΣΙΑ" επανανοηματοδοτείται.

Σήμερα που ο δικομματισμός τους έχει πια καταρρεύσει,σήμερα που τα ΜΜΕ δεν βρίσκουν πια απέναντι τους τους ίδιους "βολικά μουδιασμένους" τηλεθεατές-ψηφοφόρους που είχαν συνηθίσει να έχουν μέχρι χθες,σήμερα που το πολιτικό κατεστημένο,έχοντας απαξιωθεί πλήρως στο συλλογικό συνειδησιακό υπόβαθρο του αγωνιζόμενου λαού,έχει καταργήσει κάθε κοινωνικό συμβόλαιο που το δέσμευε απέναντί του,σήμερα που χάνει μέρα με τη μέρα την ψευδεπίγραφη νομιμοποίησή του στο ευρύ σώμα της κοινωνίας,σήμερα λοιπόν το μήνυμα του Πολυτεχνείου ηχεί πιο δυνατά από ποτέ στα αυτιά τους:

"Όσο υπάρχει ανισότητα,θα υπάρχει εξέγερση"

Και τώρα πια,που μετά την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού,η ανισότητα μεταξύ των τάξεων λαμβάνει τρομακτικές διαστάσεις,τώρα πια "τα πάντα κρατούνται απο μια κλωστή".Το μόνο που μένει ίσως είναι μια τελευταία λάθος τους κίνηση.Και μετά ένα δικό μας σπρώξιμο...

 

Στο αντίπαλο στρατόπεδο,ΗΔΗ καταστρώνονται σχέδια για την πολιτική επιβίωση της "μεταπολιτευτικής μπασταρδοκρατίας",και ως εκ τούτου είναι σίγουρο ότι αργά ή γρήγορα θα κληθούν εκ νέου να δοκιμαστούν τα αντανακλαστικά του κινήματος μπροστά στα νέα εκβιαστικά διλήμματα που θα αποφασιστούν να τεθούν "από τους πάνω" προκειμένου "να λειτουργήσει το σύστημα" και να μην βρεθούμε "στο χάος" και την "εμφύλια σύρραξη".

 

 

Η Χούντα δεν είναι ξανά εδώ.

Η Χούντα ήταν πάντα εδώ κρυμμένη πίσω από δημοκρατικό προσωπείο.

 

Οι εχθροπραξίες συνεχίζονται.

Μέχρι την ολική κοινωνική απελευθέρωση.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License