Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Σπάρτη είναι γεγονός ότι έπαιζαν στο ρυθμό της Χρυσής Αυγής. Η προσπάθεια των ναζιστών να κάνουν προκλητική εκδήλωση σόου στη κεντρική πλατεία, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνίου, ενεργοποίησε αυτόματα φορείς κόμματα και πολίτες με αντιφασιστικά αντανακλαστικά που με τις δυναμικές παρουσίες στο Δημαρχείο, στο Δημοτικό Συμβούλιο και τη Δημοτική Ενότητα απέτρεψαν την έκδοση άδειας.

Έτσι στις 11 το πρωί έγινε συγκέντρωση στη κεντρική πλατεία όπου καλούσε η ΕΛΜΕ το συντονιστικό των σχολείων και οι "πολίτες ενάντια στο φασισμό". Ο κόσμος ήταν κάτι λιγότερο από 200 άτομα. Απογοητευτικό ήταν η πολύ μικρή προσέλευση των μαθητών. Όμως η μεγάλη απογοήτευση ήρθε όταν τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ κάνοντας ευθεία επίθεση στη συλλογικότητα "πολίτες ενάντια στο φασισμό" και πως με λίγα λόγια η απάντηση στη Χρυσή Αυγή και στον φασισμό είναι το μαζικό κίνημα κάτω από την ομπρέλα του κόμματος. Αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση των αυτόνομων αντιφασιστών γιουχάρωντας και φωνάζωντας αντιφασιστικά συνθήματα και σε καμία περίπτωση διχαστικά. Η ένταση έμεινε σε αυτό το επίπεδο και με τους "πολίτες ενάντια στο φασισμό" να αποχωρούν φωνάζωντας το σύνθημα

 ΠΡΟΒΑΤΟ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ

ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ

 ΕΛΑ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ.

 Το μπλοκ που σχηματίστηκε είχε περίπου 70 άτομα και έκανε πορεία στο κέντρο της πόλης με δυνατό παλμό και έντονη αγωνιστική διάθεση. Μικροένταση υπήρξε όταν η πορεία πέρασε κοντά από τα γραφεία των αυγών όπου τα περιφρουρούσαν παρέα με όλη την αστυνομική δύναμη της πόλης. Επικράτησε ψυχραιμία και η πορεία συνέχισε με τελική κατάληξη την κεντρική πλατεία.

 Το απόγευμα στις 6 στη κεντρική πλατεία έγινε η εκδήλωση όπου καλούσαν "οι πολίτες ενάντια στο φασισμό"  με προβολή ντοκιμαντέρ συζήτηση και μουσική. Ο κόσμος που πέρασε πρέπει να έφτασε τα 100 άτομα και το κλίμα ήταν πολύ καλό και αλληλέγγυο.

 Κλείνοντας αυτό που κρατάω και που θέλω να μεταφέρω σ'όλους είναι ότι εδώ στη Σπάρτη στη Λακωνία του 11% της ΧΑ, οι φασίστες είναι πολύ λίγοι και χωρίς ψυχή.

   

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License