Βόλος:Αναλυτική ενημέρωση για πορεία 17 Ν

Αναλυτική ενημέρωση για τα γεγονότα της πορείας.Η καθυστέρηση υπήρξε γιατί μέχρι τις 1.30 το βράδυ ήμασταν στο δρόμο.

Το κάλεσμα για την προσυγκέντρωση ήτανε στις 17.30 στην πλατεία ελευθερίας όπου η προσέλευση ήτανε περίπου 1000-1200 άτομα.Το αναρχικό μπλοκ αριθμούσε λίγο περισσότερο κόσμο από 250 άτομα.Η πορεία ξεκίνησε κατά τις 18.30 με το αναρχικό μπλοκ να βρίσκεται στην ουρά της πορείας.

Με το ξεκίνημα της πορείας 2 διμοιρίες τοποθετήθηκαν κορδόνι στα 20 μέτρα από την πίσω αλυσίδα περιφρούρησης καθώς και πλήθος από ασφαλίτες και δικάβαλα ΔΙΑΣ.2 διμοιρίες επίσης κινούντουσαν περιμετρικά από παράλληλους δρόμους.

Το δρομολόγιο κατευθύνθηκε από Ελ.Βενιζέλου,Δημητριάδος,Ιάσωνος,Δημητριάδος ξανά Καρτάλη και Αναλήψεως.Κατά το πέρασμα από αυτούς τους δρόμους υπήρξανε σπασίματα σε τράπεζες και κάμερες.Οταν η πορεία ανέβηκε ξανά στην Δημητριάδος τότε ξεκίνησαν οι συμπλοκές με τους μπάτσους.Η περιφρούρηση έπαιξε σώμα με σώμα παλουκιές και ακολούθησε βροχή από πέτρες όπου αρκετοί ματάδες τραυματίστηκαν.Σε εκείνο το σημείο των συμπλοκών έγιναν και οι 2 συλλήψεις συντρόφων.

Ακολούθησε σύγχηση,κόσμος να τρέχει,διμοιρίες να τρέχουν κόσμο εως ότου ανασυγκροτηθεί η πορεία.Από Καρτάλη μέχρι Αναλήψεως το κλίμα ήταν άσχημο σε όλα τα επίπεδα.

 

Με την λήξη της πορείας,γύρω στις 20.00 περίπου 300-350 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από την ασφάλεια για αλληλεγγύη στους προσαχθέντες και συλληφθέντες.Εκεί τα γουρούνια των ΜΑΤ έκαναν κυκλωτική κίνηση αποκλείοντάς τους από τον υπόλοιπο κόσμο που ήθελε να έρθει και στη συνέχεια λόγω αντιδράσεων 2 διμοιρίες στεκόντουσαν σε ένα στενό πάνω και 2 ενώπιον του κόσμου.

Ο παλμός έξω απτο ΑΤ ήτανε έντονος και δεν σταμάτησε πριν τις 12.00 όπου υπήρξανε και οι τελευταίες ενημερώσεις για τους συλληφθέντες.Μετά ο κόσμος αποφάσισε να κινηθεί προς τον Θόλο και την κατάληψη πρυτανείας.Εκεί έγινε το αδιανόητο,2 διμοιρίες άρχισαν να τρέχουνε τον κόσμο(γύρω στα 100 άτομα που είχανε μείνει)μέσα στο κέντρο και στα στενά της πόλης και τέλος απέκλεισαν τον κόσμο που κατάφερε να φτάσει στο Θόλο μέχρι τις 1.30 το πρωί.

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License