Με τα διδάγματα του ηρωικού αγώνα του Πολυτεχνείου στον αγώνα για ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΔΟΥΛΕΙ

Κοινή προκήρυξη ΚΚΕ (μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ Πορεία Αριστερή

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2012
Με τα διδάγματα του ηρωικού αγώνα του Πολυτεχνείου στον αγώνα για ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Κέρκυρα, 15 Νοέμβρη 2012

Συμπληρώνονται φέτος 39 χρόνια από την κατάληψη του Πολυτεχνείου από τους φοιτητές, από αυτό τον ηρωικό αγώνα των φοιτητών και του λαού μας ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα των Συνταγματαρχών.

Σήμερα που οι εργαζόμενοι, η νεολαία και ο λαός βιώνουν μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους η εξέγερση του Νοέμβρη αποτελεί πολύτιμο δίδαγμα για το τι μπορούν να πετύχουν ο λαός και η νεολαία, όταν πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους.

Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με τις εντολές της Τρόικας ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ έχουν προωθήσει έναν αντιδραστικό πλαίσιο μέτρων που μειώνουν τους μισθούς, τους συντάξεις, καταργούν τη δωρεάν παιδεία, αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης, απολύουν εργαζομένους, φέρνουν ακόμα μεγαλύτερη φορολογία για το λαό, ξεπουλάνε δημόσια περιουσία, βαθαίνουν την εξάρτηση της χώρας μας.

Παίρνουν πίσω κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα. Για να εμποδίσουμε το ζοφερό μέλλον που μας ετοιμάζουν πρέπει να συγκρουστούμε με την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Οι ρεφορμιστές των ΚΚΕ-ΚΚΕεσ. προσπάθησαν να εμποδίσουν την κατάληψη του Πολυτεχνείου και επιδίωκαν εκδημοκρατισμό της Χούντας. Έτσι και σήμερα οι ρεφορμιστές του ΠΑΜΕ διασπούν τις απεργιακές συγκεντρώσεις. Θέλουν το λαό διασπασμένο και στη γωνία.

Η εξέγερση του Νοέμβρη του ’73 δείχνει ότι ο ανυποχώρητος νικηφόρος αγώνας έρχεται σε ρήξη και σύγκρουση με τα αστικά και ρεφορμιστικά κόμματα. Η λύση δε βρίσκεται στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες αλλά στον αγώνα, στη διαδήλωση, στην απεργία, στη μαζική και οργανωμένη αντίσταση. Ο αγώνας σήμερα πρέπει να στοχεύει στο κέντρο του προβλήματος, να σπάει τους δεσμούς της εξάρτησης με τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, να διαμορφώνει συσχετισμούς για την ανατροπή του σημερινού σκηνικού υπέρ της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Σήμερα χρειάζεται μια Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία όλων εκείνων των δυνάμεων που κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση και δε τρέφουν αυταπάτες κυβερνητισμού, αλλά έχουν εμπιστοσύνη στη δύναμη των μαζών.

 

  • ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ- ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ!
  • ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ!
  • ΨΩΜΙ – ΔΟΥΛΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License