Οκτώβριος - Μήνας οικονομικής ενίσχυσης του Riseup

Οκτώβριος - Μήνας οικονομικής ενίσχυσης του Riseup

To Riseup είναι τεχνο-κολλεκτίβα ακτιβιστών, που παρέχει ασφαλείς επικοινωνίες για το κίνημα παγκοσμίως, με σεβασμο στην ιδιωτικότητα και την ανωνυμία των χρηστών. Το Riseup προσφέρει λογαριασμούς email, λίστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και άλλα εργαλεία οργάνωσης και επικοινωνίας μεταξύ των ακτιβιστών όπως το https://pad.riseup.net .

Από το 1999 έως σήμερα, οι συντρόφισσες και σύντροφοι του Riseup έχουν μια συνεπή παρουσία σε αυτό που κάνουν, χτίζοντας μια σημαντική δικτυακή υποδομή για το παγκόσμιο ανταγωνιστικό κίνημα. Το Riseup δεν πουλάει τα δεδομένα των χρηστών σε εταιρείες, πράγμα που κάνουν όλες οι "δωρεάν" υπηρεσίες στο Internet. Το Riseup δεν συνεργάζεται με τις διωκτικές αρχές, μάλιστα την περασμένη χρονιά, πήγε στα δικαστήρια αρνούμενο να παραδώσει στοιχεία για έναν χρήστη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Παρόλα αυτά, η λειτουργία και συντήρηση των μηχανημάτων, έχει κάποιο κόστος. Το Riseup δεν βάζει τιμή για τις υπηρεσίες που προσφέρει παγκόσμια στους ακτιβιστές. Ζητάει όμως τη συνδρομή τους, για να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του. Το Riseup χρηματοδοτείται από τους χρήστες του, και από κάθε αλληλέγγυο ακτιβιστή, και όχι από το κράτος, ιδρύματα, ή άλλες εταιρείες.

Είτε χρησιμοποιείτε το Riseup είτε όχι, στηρίξτε το με μια μικρή οικονομική συνεισφορά. Στηρίξτε τις αυτοοργανωμένες κινηματικές υποδομές, στηρίξτε την ασφαλή επικοινωνία χιλιάδων ακτιβιστών ανά τον κόσμο.

https://help.riseup.net/en/donate#paypal

 


Riseup : Γιατί κάνουμε αυτά που κάνουμε.

 Αγαπητές φίλες και φίλοι του Riseup:

Κάνουμε την φθινοπωρινή μας προσπάθεια για οικονομική ενίσχυση. Θέλετε να ενωθείτε με άλλους χρήστες και να κάνετε μια δωρεά στο Riseup? (https://riseup.net/donate) Καταπληκτικά. Βρισκόμαστε στο 49% του στόχου μας. Ευχαριστούμε όσες και όσους έχουν συνδράμει μέχρι τώρα.

Θα θέλαμε να πούμε δυο λόγια για τη δυσκολία να δώσει κάποιος λεφτά στο Riseup, διότι τα πάντα στο internet είναι δωρεάν, και δεν είμαστε συνηθισμένοι να πληρώνουμε πράγματα όπως τα emails και οι λίστες. Αλλά η αλήθεια είναι, ότι η παροχή email και λιστών κοστίζει πολλά λεφτά, οπότε σαν έξυπνοι ακτιβιστές που είστε, η επόμενη ερώτηση που θα έπρεπε να τεθεί είναι πώς χρηματοδοτούνται οι υπόλοιποι πάροχοι email και λιστών στο internet;

Το σύγχρονο μοντέλο για να βγάζεις χρήματα στο internet βασίζεται στη συλλογή όσο περισσότερων πληροφοριών για τη δημιουργία ειδικής και στοχευμένης διαφήμισης για τον κάθε χρήστη. [1] Στην διαδικασία συλλογής των δεδομένων αυτών, οι μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο internet κατασκευάζουν τις μεγαλύτερες και λεπτομερέστερες αποθήκες πληροφοριών για άτομα και δίκτυα ανθρώπων, που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος [2]. Η συγκέντρωση πληροφοριών σε δίκτυα είναι αρκετά προβληματική, καθώς τέτοιες πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό και την επίθεση σε ανθρώπους κλειδιά των κοινωνικών κινημάτων και να διαλύσουν δίκτυα ακτιβιστών [3]. Αν όλα αυτά δεν σας προβλημάτισαν αρκετά, οι πληροφορίες αυτές ιδιοποιούνται και διατηρούνται από τις εταιρείες οι οποίες σπάνια προβάλλουν αντίσταση όταν οι κυβερνήσεις ζητάνε τα δεδομένα σας, και επιπλέον οι εταιρείες δεν χρειάζεται να το δημοσιοποιήσουν όταν παραδίδουν τα δεδομένα σας.

Τα καλά νέα είναι ότι όταν κομμάτια του πληθυσμού, αφήνουν απέξω την καταγραφή των κοινωνικών τους σχέσεων, οι χάρτες παρακολούθησης έχουν τρύπες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ακτιβιστές, να αποφεύγουν την επιτήρηση χρησιμοποιώντας μικρότερα και περισσότερο ασφαλή συστήματα όπως το Riseup.

Οπότε, βασικά, το δωρεάν internet δεν έχει κάποιο κόστος. Απλώς δυνητικά έχει καταστροφικές απώλειες στην ιδιωτικότητα και στα κοινωνικά κινήματα. Αντί για αυτό, νομίζουμε ότι 5 δολλάρια το μήνα είναι μια καλή εναλλακτική .

Αγάπη,
τα πουλιά του Riseup

υ.γ. Λυπούμαστε αλλά τα links είναι μόνο στα αγγλικά!

[1] https://en.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_Facebook#Data_mining

[2] https://en.wikipedia.org/wiki/Internet_surveillance#Corporate_surveillance

[3] http://online.wsj.com/article/SB124562668777335653.html

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License