Θέλετε ένα παράδειγμα του πώς οι νεοναζί παραχαράσσουν την Ιστορία; Πάρτε το άρθρο που δημοσιεύουν στο διαδικτυακό τους τόπο με τίτλο: «Η ίδρυση του ΕΑΜ "για την υπεράσπιση της Σοβιετικής Ενωσης”». Με προμετωπίδα ένα πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη» της 23ης Μάρτη 1931 για το Μακεδονικό (δέκα χρόνια πριν την ίδρυση του ΕΑΜ), το λιβελογράφημα παρουσιάζει ούτε λίγο ούτε πολύ τους κομμουνιστές ως... συνεργάτες των Γερμανών, που αναγκάστηκαν να γίνουν αντιστασιακοί λόγω της γερμανικής επίθεσης στην ΕΣΣΔ!
 
Θα υποτιμούσαμε τη νοημοσύνη των αναγνωστών μας αν καθόμασταν να ασχοληθούμε με τέτοια λιβελογραφήματα, που εξυμνούν τη δικτατορία του Μεταξά (τον περιβόητο «τρίτο ελληνικό πολιτισμό», με τους φασιστικούς χαιρετισμούς κατά το πρότυπο του τρίτου Ράιχ), που κατηγορούν τους κομμουνιστές ότι συνεργάστηκαν με τους     Βούλγαρους για να απελευθερωθούν από την Ακροναυπλία (!) και φτάνουν στο σημείο να υποστηρίζουν ότι οι λαοί της ΕΣΣΔ... υποδέχονταν τους Γερμανούς ως απελευθερωτές, γι’ αυτό κι ο Στάλιν έκανε πέρα τον μαρξισμό-λενινισμό κι αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τον εθνικισμό για να τους κάνει ν’ αλλάξουν στάση (αλήθεια, πώς τα κατάφερε, αφού οι Γερμανοί τους... απελευθέρωναν από τον «κομμουνιστικό ζυγό»;).
 
Αυτό που θα θέλαμε, ωστόσο, να σημειώσουμε είναι η χοντροκομμένη παραχάραξη της Ιστορίας, με... σοβαροφανείς αναλύσεις βασιζόμενες σε πραγματικά κείμενα του ΚΚΕ. Οπως αυτό που παρουσιάζει ο νεοναζί αρθογράφος: «Λίγες ημέρες μετά την γερμανική επίθεση, η Μόσχα έδωσε εντολή στα κατά τόπους όργανά της να οργανώσουν ανταρτικά κινήματα, για να υποχρεώνονται οι Γερμανοί να διατηρούν επαρκή στρατεύματα στις κατεχόμενες χώρες, στρατεύματα τα οποία σε διαφορετική περίπτωση θα αποστέλλονταν στο ανατολικό μέτωπο. Υπ’ αυτές τις συνθήκες, λοιπόν, συνεκλήθη η 6η Ολομέλεια του ΚΚΕ, προκειμένου να ρυθμίσει την άμεση εκτέλεση της σοβιετικής εντολής. Ιδού η απόφαση ιδρύσεως του ΕΑΜ: "Η υπεράσπιση της Σοβιετικής Ενωσης, η υποστήριξη της νίκης της με όλα τα μέσα είναι ύψιστο καθήκον κάθε κομμουνιστή, κάθε εργαζόμενου, κάθε ανθρώπου που θέλει τη λευτεριά της χώρας του από τον φασιστικό ζυγό. Οι κομμουνιστές ποτέ δεν ξεχνάνε, πως σε τελευταία ανάλυση η Σοβιετική Ενωση είναι ο κοινός εχθρός όλων των ιμπεριαλιστών. Ομως, οι κομμουνιστές οφείλουν να δουν, ότι στο σημερινό στάδιο της αντισοβιετικής επίθεσης, ο φασισμός είναι ο κύριος εχθρός όχι μόνο του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους, αλλά και κάθε δημοκρατικής κατάκτησης του λαού. Γι’ αυτό πρέπει να υποστηρίζουν κάθε προσπάθεια που θα τείνει στην συντριβή του φασισμού και στην υπεράσπιση της Σοβιετικής Ενωσης". Μια παρατήρηση με μεγάλη σημασία: η απόφαση αρχίζει και τελειώνει με την ίδια φράση "υπεράσπιση της Σοβιετικής Ενωσης". Αυτός ήταν ο αποκλειστικός σκοπός του ΚΚΕ και του δημιουργήματός του, του ΕΑΜ!».

Οντως, το απόσπασμα είναι από την απόφαση της 6ης ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ, που συνήλθε την 1η Ιούλη του 1941. Ομως, η παρατήρηση με την «μεγάλη σημασία» του παραχαράκτη αρθογράφου των νεοναζί βγάζει μάτι! Γιατί όποιος δεν κυκλοφορεί φορώντας μυωπικά φασιστικά γυαλιά, αν διαβάσει το κείμενο θα διαπιστώσει ότι η υπεράσπιση της Σοβιετικής Ενωσης ήταν ένα μόνο από τα καθήκοντα που έθετε το ΚΚΕ. Η απόφαση, μάλιστα, δεν ξεκινά με αυτό το καθήκον, αλλά με την ανάλυση του δεύτερου ιμπεριαλιστικού πολέμου, που έχει ως στόχο το ξαναμοίρασμα της γης, και την καταγγελία του φασισμού. Ούτε τελειώνει με αυτό το καθήκον («υπεράσπιση της Σοβιετικής Ενωσης»), αλλά με την πεποίθηση ότι το κόμμα θα ξεπεράσει τις αδυναμίες του και θα σταθεί αντάξιο του ιστορικού του προορισμού (όπως και έγινε). Ο νεοναζί αρθρογράφος σκόπιμα τα αποκρύπτει αυτά, όπως και την έκκληση του ΚΚΕ για εθνικό μέτωπο απελευθέρωσης και προσωρινή κυβέρνηση  απ’ όλα τα κόμματα.

Οσο για τη... συνεργασία του ΚΚΕ με τους Γερμανούς και τον ισχυρισμό ότι «έως την 22α Ιουνίου 1941, που έγινε η γερμανική επίθεση στον… παράδεισο των Σοβιέτ, ίσχυε το σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότωφ και οι ανά τον κόσμο κομμουνιστές δεν ήσαν καθόλου μα καθόλου… αντιστασιακοί», «χαρίζουμε» στον νεοναζί γκεμπελίσκο το ανοιχτό γράμμα του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη προς τον ελληνικό λαό, που δημοσιεύτηκε σε όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες στις 2 Νοέμβρη του 1940, και καλούσε τον ελληνικό λαό να αντισταθεί στο φασισμό, σημειώνοντας: «Στον πόλεμο αυτό, που τον διευθύνει η κυβέρνηση Μεταξά, όλοι μας πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, χωρίς επιφύλαξη». Ενα γράμμα που χρησιμοποιήθηκε από... καλοθελητές ενάντιά του, για να τον παρουσιάσουν ότι συντάχτηκε με τη δικτατορία του Μεταξά. Πράγμα που, φυσικά, δεν είναι αλήθεια, όχι μόνο γιατί ο ιστορικός ηγέτης του ΚΚΕ έκλεινε αυτό το ανοιχτό γράμμα με μια φράση-σύνθημα («Επαθλο για τον εργαζόμενο Λαό και επιστέγασμα για το σημερινό του αγώνα πρέπει να είνε, και θα είνε, μια καινούργια Ελλάδα της Δουλειάς, της Λεφτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική ιμπεριαλιστική εξάρτηση και από κάθε εκμετάλλευση, μ’ ένα πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό»), αλλά και γιατί φρόντισε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα με τα δύο επόμενα γράμματά του, στα οποία κατήγγειλε την ξενοδουλεία της δικτατορίας του Μεταξά που εξυπηρετούσε τα αγγλικά συμφέροντα, τον κατακτητικό πόλεμο που σκόπευε να κάνει στην Αλβανία, και ζητούσε τη σύναψη ειρήνης και ουδετερότητας χωρίς εδαφικές ζημιές σε βάρος της Ελλάδας, με ταυτόχρονη αποχώρηση των αγγλικών δυνάμεων (μην ξεχνάμε ότι οι Αγγλοι έκαναν τότε κουμάντο στην Ελλάδα, γι’ αυτό κι ο Μεταξάς επέλεξε το περιβόητο «ΟΧΙ»).


Οι έλληνες νεοναζί, απόγονοι των ταγματασφαλιτών και των δωσίλογων, δεν διστάζουν να παραχαράξουν ασύστολα την Ιστορία. Εχουν το θράσος να το κάνουν αυτό, ορμώμενοι από το περιρρέον κλίμα ταύτισης του κομμουνισμού με το φασισμό, που προωθείται από την κυρίαρχη τάξη τα τελευταία χρόνια. Αυτό δεν πρέπει να τους περάσει. Ο φασισμός πρέπει να ηττηθεί και στο επίπεδο της ιστορικής μνήμης. Και οι νεοναζί να ξεγυμνωθούν και να φανούν όπως πραγματικά είναι. Ναζιστικά κακέκτυπα που αποτελούν προκεχωρημένο φυλάκιο των καπιταλιστών στην επίθεσή τους ενάντια στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Οπως οι πρόγονοί τους.

 

ΚΟΝΤΡΑ

http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=17876&pos=4&cat_id=48

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License