Πορτογαλία: Περικύκλωση του κοινοβουλίου στη Λισαβόνα και συγκρούσεις με την αστυνομία

Από νωρίς το απόγευμα κάμποσες χιλιάδες διαδηλωτές περικύκλωσαν το πορτογαλικό κοινοβούλιο ενάντια στον προυπολογισμό του 2013 και αργά τη νύχτα διαδηλωτές προπάθησαν να μπουν στην πρωθυπουργική κατοικία που βρίσκενται κοντά. Οι μπάτσοι δίνουν μέχρι στιγμής 10 δικούς τους τραυματίες και μια σύλληψη. Η περικύκλωση συνεχίζεται έως και τώρα μετά τα μεσάνυχτα. Κάποια ακόμη λινκς σε βίντεο: https://www.facebook.com/photo.php?v=486808221353463 | http://www.tvi24.iol.pt/videos/video/13720059/1 | http://www.rtp.pt/noticias/index.php?article=595459&tm=9&layout=122&visual=61&fb_source=message

post image

Εικόνες:

.

από Tar 16/10/2012 3:25 πμ.


post image

.

Εικόνες:


Χιλιάδες Πορτογάλοι διαδήλωσαν κατά του προϋπολογισμού λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και προβλέπει νέα αύξηση του φόρου εισοδήματος από 9,8% το 2012 στο 13,2% το 2012, περικοπή δημοσίων δαπανών ύψους 2,7 δισ. ευρώ και απόλυση του 2% των δημόσιων υπαλλήλων (600.000 εργαζόμενοι).

Οι διαδηλωτές περικύκλωσαν τη Βουλή και οι συγκρούσεις με την αστυνομία κράτησαν ως αργά τη νύχτα.

Η Πορτογαλία έλαβε "πακέτο διάσωσης" 78 δισ. ευρώ πέρυσι

 

 

 

 

 

 


Η οικονομική και πολιτική ελίτ χτυπάει παγκοσμίως τον εργατόκοσμο με μέτρα λιτότητας, ανεργία και νέες συνθήκες εκμετάλλευσης. Οι κρατιστές στην Πορτογαλία οξύνουν την επίθεσή τους στις 31 Οκτώβρη με αυξήσεις σε φόρους, περικοπές σε συντάξεις και απολύσεις στον δημόσιο τομέα.
Χιλιάδες διαδηλωτές βρέθηκαν στους δρόμους περικυκλώνοντας το κοινοβούλιο, ενώ συγκρούστηκαν με τους μπάτσους. Μερίδα του κόσμου προσπάθησε να σκαρφαλώσει στο σπίτι του πρωθυπουργού.
Ας γίνει όλη η Ευρώπη το προλεταριακό οδόφραγμα ενάντια στα σχέδια των αφεντάδων και των απανταχού εξουσιαστών.

http://proletconnect.blogspot.gr/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License