Ετοιμο το νέο εφιαλτικό «πακέτο» - Απομένει η ψήφιση στη Βουλή

...

Σαμαράς και Στουρνάρας βγήκαν στα σκαλιά του μεγάρου Μαξίμου, έδωσαν τα χέρια και πόζαραν στους φωτογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία. Ηταν μια κίνηση διπλού συμβολισμού. Πρώτο, συμβόλισε το τέλος του σόου «σκληρή διαπραγμάτευση» και το κλείσιμο του «πακέτου» των νέων αντιλαϊκών μέτρων με συμφωνία του τρίο ρεζίλι της συγκυβέρνησης. Δεύτερο, έδειξε σε όλους ότι οι πραγματικοί πολιτικοί πρωταγωνιστές είναι αυτοί οι δύο και όχι οι άλλοι δύο, που είχαν αποχωρήσει πριν από λίγο, για να δώσουν το βαριεστημένο προσωπικό τους σόου μπροστά στις κάμερες.

Ο Βενιζέλος, με τη χαρακτηριστική λογοδιάρροιά του, επανέλαβε και πάλι μερικές φορές τις γνωστές παπαριές για το «κοινωνικό πακέτο» και την «αναπτυξιακή πλευρά των μέτρων», για τα οποία υποτίθεται ότι πρέπει να τρέξει η συγκυβέρνηση. Εστειλε και μηνύματα, λες και υπάρχουν αποδέκτες για να τα πάρουν. «Θέλω να ξέρουν» όσοι επέλεξαν τη «φιλοευρωπαϊκή πορεία» στις εκλογές, είπε, «ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της σταθερής, αλλά και αποτελεσματικής εφαρμογής της γραμμής αυτής. Εχουμε αποδείξει πως δεν μας ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος, γιατί περιμένουμε να δικαιωθούμε στο τέλος μιας πολύ δύσκολης διαδρομής. Κάθε άλλη πρόταση, κάθε άλλη διαδρομή είναι ανασφαλής, τυχοδιωκτική, επικίνδυνη»! Αυτό μάλλον για να πείσει τον εαυτό του και τους ελάχιστους που του έχουν μείνει πιστοί το είπε. «Αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε μέχρι το τέλος», συνέχισε, «τα μέτρα να μην είναι οριζόντια, να έχουν το στοιχείο της εσωτερικής ισορροπίας και δικαιοσύνης και να πιάνουν τόπο. Δηλαδή να είναι πραγματικά τα τελευταία, να μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους Ελληνες ότι είναι τα τελευταία και ότι μας επιτρέπουν να περάσουμε τον κάβο και να μπούμε σε μια άλλη κατάσταση». Ας δοκιμάσει να πάει να τα πει αυτά σε μια λαϊκή συγκέντρωση και θα πάρει την απάντηση. Γιατί τα μέτρα μπορεί να τα «καταπίνει» ο λαός, αφού δεν έχει βρει τον τρόπο να τα αντιπαλέψει αποτελεσματικά, την κοροϊδία όμως δεν μπορεί να την «καταπιεί». Τέλος, περισσότερο για να τονώσει την αυτοπεποίθησή του, απευθύνθηκε στους ευρωπαίους «εταίρους», επιτημώντας τους κομψά, ότι «δεν έχουν καταλάβει το μήνυμα των ελληνικών εκλογών, το τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία, ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό, τι γίνεται με την κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Πρέπει να αναγνωρίσουν τις μεγάλες θυσίες και τα μεγάλα επιτεύγματα του ελληνικού λαού».

Λίγη ώρα αφότου ο Βενιζέλος επέστρεψε στην Ιπποκράτους, η Φώφη πήρε τη γραμμή κι άρχισε να κάνει «μασάζ» στους δημοσιογράφους, στη γνωστή γραμμή: το ΠΑΣΟΚ «σεβάστηκε τη θέση του πρωθυπουργού για εξειδίκευση των μέτρων» και μπλα, μπλα. Εκείνο που έχει σημασία είναι πως το «πακέτο» έκλεισε. Τα υπόλοιπα είναι τροφή για τους αφελείς. Οπως ότι τα μέτρα θα ψηφιστούν όταν θα μπορεί να ειπωθεί στη Βουλή «ολόκληρη η αφήγηση», δηλαδή ότι έχει εξασφαλιστεί και η επιμήκυνση και η πληρωμή της δόσης των 31,5 δισ. και το (ανύπαρκτο) «κοινωνικό πακέτο». Σε ποιον τα πουλάνε αυτά; Ο Βενιζέλος δεν είναι που έχει εκβιάσει κατ’ επανάληψη τη Βουλή, ζητώντας να ψηφιστούν εκ προοιμίου κάποια αντιλαϊκά «πακέτα», για να μπορεί να πάει στις Βρυξέλλες να διαπραγματευθεί πότε την καταβολή μιας δόσης, πότε το PSI και πότε το Μνημόνιο-2; Γιατί τώρα να γίνει κάτι το διαφορετικό; Αν υπάρχει μια πιθανότητα να πάει ο Στουρνάρας στο Eurogroup στις 8 Οκτώβρη χωρίς να έχουν ψηφιστεί τα μέτρα, δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να πάει ο Σαμαράς στη σύνοδο κορυφής στις 18 Οκτώβρη και να τολμήσει να ζητήσει το οτιδήποτε, χωρίς η ελληνική Βουλή να έχει ψηφίσει προηγουμένως τα μέτρα.

Δεν παρέλειψε ακόμα η ιέρεια της «πράσινης» προπαγάνδας να πει, ότι το ΠΑΣΟΚ είναι «κατά των οριζόντιων παρεμβάσεων και στα δώρα και πως το ποσό που αναζητείται απ’ αυτή την κατηγορία θα μπορούσε να αντληθεί με κλιμακωτές περικοπές! Εδώ πια η κοινωνική ευαισθησία του ΠΑΣΟΚ έπιασε ταβάνι.

Ο Κουβέλης προτίμησε να τραγουδήσει και πάλι το γνωστό «άσμα ηρωικό και πένθιμο». Υπήρξε συμφωνία στους βασικούς άξονες, δήλωσε (αν δεν κάνουμε λάθος, αυτή η συμφωνία έχει επιτευχθεί εδώ και μερικές εβδομάδες), ωστόσο υπάρχουν ζητήματα σε εκκρεμότητα, χωρίς όμως και να τα απαριθμήσει. Στη συνέχεια, το ‘ριξε κι αυτός στην επιμήκυνση που «θα είναι σημαντική ελάφρυνση», ενώ δεν παρέλειψε να παρουσιάσει έναν καινούργιο νεολογισμό: «ρήτρα αντικατάστασης» (αντί για «ρήτρα ισοδύναμων μέτρων», που έλεγε μέχρι τώρα ο Χατζησωκράτης).

Επιστρέφοντας στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή ο Κουβέλης έκανε την καθιερωμένη σύσκεψη με τους «κολλητούς» του, οι οποίοι στη συνέχεια άρχισαν τις διαρροές. Σύμφωνα μ’ αυτές, ο Σαμαράς συμφώνησε να αρχίσει επαφές με ευρωπαίους ηγέτες, ώστε να εξασφαλίσει τη διαβεβαίωση ότι θα γίνει οπωσδήποτε η καταβολή της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, πριν πάει το πακέτο των μέτρων στη Βουλή για ψήφιση. Ελεγαν, ακόμη, ότι ο Κουβέλης διατύπωσε επιφυλάξεις (τους τάραξε στην επιφύλαξη) για τον τρόπο και το χρόνο που θα εφαρμοστεί η αύξηση των ορίων ηλικίας από τα 65 στα 67, καθώς και για τις περικοπές στα δώρα, που ζήτησε κι αυτός να γίνουν κλιμακωτά και όχι οριζόντια.

Μάλλον δεν έχει καμιά αξία ν’ αρχίσουμε να αναλύουμε τα καραγκιοζιλίκια του Βενιζέλου και του Κουβέλη. Επαιξαν το θέατρό τους εδώ και μερικές εβδομάδες και στο τέλος έβαλαν την υπογραφή τους στο νέο εφιαλτικό πακέτο μέτρων, το οποίο επεξεργάστηκαν ο Στουρνάρας με την τρόικα. Μολονότι το πακέτο δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, μπορούμε να θυμίσουμε μερικά από τα μέτρα, όπως προκύπτουν από τις καθημερινές διαρροές που κάνει ο Στουρνάρας, για ν’ αρχίσει να συνηθίζει ο κόσμος:

♦ Αυξάνεται το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση από τα 65 στα 67 χρόνια.

♦ Καταργούνται η 13η και 14η κύρια και επικουρική σύνταξη για όλους τους συνταξιούχους (πλην ΟΓΑ).

♦ Για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ κόβονται στο μισό η 13η και 14η σύνταξη, ενώ παράλληλα μειώνεται κατά 30 ευρώ η σύνταξη πείνας που παίρνουν.

♦ Καταργείται ό,τι απέμεινε από τον 13ο και 14ο μισθό για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ.

♦ Επιβάλλονται νέες κλιμακωτές μειώσεις σε όλες τις συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ (αθροιστικά κύρια και επικουρική σύνταξη). Η μείωση θα είναι 2% για άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης μεταξύ 1.000 και 1.500 ευρώ, 5% για άθροισμα συντάξεων μεταξύ 1.500 και 2.000 ευρώ και 10% για άθροισμα συντάξεων πάνω από 2.000 ευρώ.

♦ Κόβεται το ΕΚΑΣ για όσους είναι κάτω από 64.

♦ Καταργείται και το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ.

♦ Τα φορολογικά κλιμάκια από 8 θα γίνουν 3 ή 4.

♦ Στους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις επιβάλλεται αυτοτελής φόρος 35% από το πρώτο ευρώ εισοδήματος.

Αυτά είναι τα πιο χαρακτηριστικά από τα μέτρα. Θα υπάρξουν αρκετά ακόμη, τα οποία δεν έχουν διαρρεύσει, ενώ καλύπτονται πίσω από γενικές ταμπέλες όπως «εξοικονόμηση δαπανών από τη νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη», «μείωση λειτουργικών δαπανών των υπουργείων», «μείωση δαπανών τοπικής αυτοδιοίκησης» κτλ.

 

ΚΟΝΤΡΑ

http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=17642&pos=4&cat_id=48

από Δ 30/09/2012 2:22 πμ.


Κατά τη γνώμη μου τα τρία τελευταία είναι και το ψητό. Η χαριστική βολή για τους άνεργους και τους φτωχούς πεινασμένους με ή χωρίς ελάχιστο εισόδημα. Οι πούστηδες σε συνδιασμό με τα τεκμήρια θέλουν να μας πεθάνουν και να συλήσουν τον τάφο μας. Όσο για το χοιρινό την αλήθεια λέει. Κάθε μέτρα που ψηφίζουν είναι και 'τα τελευταία'-μέχρι να έρθουν τα επόμενα. Σύντροφοι 'στα όπλα'! Ή αυτοί ή εμείς.

από Νίκος 30/09/2012 11:46 πμ.


Αυξάνουν κατακόρυφα τη φορολογία στους ελεύθερους επαγγελματίες επειδή εκείνοι έκλεβαν μέχρι σήμερα την εφορία... Είναι σα να μειώνεις το όριο ταχύτητας από 100 σε 90 για να συνετίσεις αυτούς που τρέχουν με 200.

Απλά θα αυξηθεί περαιτέρω η φοροδιαφυγή και θα καταφύγουν σε αυτή και όσοι λίγοι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είχαν καταφύγει ήδη, καθώς βλέπουν ότι δεν κυνηγιέται κανένας από όσους έκρυβαν εισοδήματα όλα τα χρόνια, απλά όλα σβήνουν μονοκοντυλιά κι επιβάλλεται ενιαίος φόρος σε όλους, δικαίους και αδίκους.


Απο οταν θα πανε να τα ψηφισουν,πρεπει να γινει ΧΑΜΟΣ σε  καθε πολη,να διωξουμε ματ και μπατσους και να κυρηξουμε την  πολη ανεξαρτητη απο την ρημαδα την κυβερνηση και οτι δεν την αναγνωριζουμε.Αν γινει αυτο σε πολλες πολεις,μαζι με καλεσμα για γενικη απεργια διαρκειας,την εχουν βαψει

από επαναστατικός επίτροπος 30/09/2012 1:28 μμ.


ας μοιραστεί το κειμενάκι και ανάλογες προκηρύξεις σε μαζικούς αριθμούς που να εξηγούν στον κόσμο τί σκατά είναι η κρίση, τί είναι ο καπιταλισμός, και γιατί θα μας θάψουν ζωντανούς για να την σκαπουλάρουνε με κάθε κυβέρνηση, μπας και ηρεμήσει λίγο η παπαρολογία με τις προφητείες, τους ξένους δάκτυλους, τις διεθνείς συνωμοσίες, τους σπάταλους πολιτικούς/τραπεζίτες και κάθε μεγαλύτερη ή μικρότερη βλακεία που χει κολλημένη στο κεφάλι του ο κόσμος, κι ας καταλάβει την ανάγκη να παλέψει για τη ζωή του πλέον, και μετά βλέπουμε και για επαναστατικές επιτροπές και καταλήψεις πόλεων...

από ? 30/09/2012 5:35 μμ.


Δε βλέπω τίποτα στο ημερολόγιο ακόμα. Δώστε κανένα link να προωθήσουμε,.


Για να ασχοληθεί ο κόσμος με αυτή και όχι με τον προϋπολογισμό. Φαίνεται ότι η (αντι)τρομοκρατική δε μπορούσε να μαγειρέψει κάτι στο πόδι...

από (ακόμα χαλαρά τα Σ/Κ γαμώτο...) 01/10/2012 1:53 πμ.


Δεν υπάρχει τίποτα σε κανένα site/blog, ίσως θα ανέβουν αύριο οι ανακοινώσεις;

από δεν υπάρχουν 01/10/2012 2:03 πμ.


Λες και δεν ξέρεις ρε φίλε ότι πάλι όλα θα γίνουν τελευταία στιγμή, μερικές ώρες πριν την τυπική ψήφιση στη βουλή. Μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας τώρα. Ο κόσμος είναι σε κατάσταση σοκ από την καθημερινή δόση PSYOPS.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License