Ιταλία, 14/9: Δύο σύντροφοι συνελήφθησαν για την επίθεση κατά του Αντινόλφι

Δύο αναρχικοί από το Τορίνο, ο Αλφρέντο Κοσπίτο και Νικόλα Γκάι, συνελήφθησαν στις 14 Σεπτέμβρη.

 

Ύστερα από ένα μακρύ καλοκαίρι κατά το οποίο εξαπολύθηκαν οι επιχειρήσεις «Ardire (ευτολμία)», «Mangiafuoco», «Ixodidae (zecca)» και «Thor», αναρχικοί/-ές φαίνεται να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση ως εσωτερικός εχθρός που θα πρέπει να αποστειρωθεί ώστε να αποφευχθεί η επικίνδυνη και παθογόνος εξάπλωση εχθροπραξιών και αγώνων…

Μια νέα κατασταλτική επιχείρηση –οργανωμένη αυτήν τη φορά από τον εισαγγελέα της Γένοβας αφότου έμεινε κουτσός ο Ρομπέρτο Αντινόλφι (στις 7 Μάη), διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας Ansaldo Nucleare– έφερε μονάδες των ειδικών δυνάμεων των καραμπινιέρων ROS και της πολιτικής αστυνομίας DIGOS μπροστά στις πόρτες και μέσα στα διαμερίσματα αρκετών συντρόφων, ενόσω δύο αναρχικοί από το Τορίνο, ο Αλφρέντο Κοσπίτο και Νικόλα Γκάι, συνελήφθησαν στις 14 Σεπτέμβρη. Άλλη μία συντρόφισσα, η Άννα Μπενιαμίνο, βρίσκεται υπό εισαγγελική έρευνα (εκτός φυλακής).

Τα καθεστωτικά μέσα κάνουν λόγο για αστυνομικές έρευνες και επιδρομές σε Τορίνο, Κούνεο, Πιστόια και Μπορντιγκέρα. Σύμφωνα πάντα με τους δημοσιογράφους της Κυριαρχίας, ανάμεσα στα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους οι ανακριτές συγκαταλέγεται μαγνητοσκοπημένο υλικό που δείχνει τον Αλφρέντο και τον Νικόλα στο σταθμό τρένου της Γένοβας, όπως επίσης δεδομένα από κάμερες παρακολούθησης (δίνοντας στις Αρχές την ευχέρεια της αναγνώρισης προσώπου μέσω βιομετρικών στοιχείων), κ.λπ.

Ο Αλφρέντο, η Άννα και ο Νικόλα έχουν κοινοποιήσει δημοσίως εδώ και μήνες αποδείξεις αναφορικά με τη μόνιμη παρακολούθησή τους, όπως οι κοριοί και μικροκάμερες μες στα ίδια τους τα σπίτια, αλλά κι η διαρκής παρακολούθηση και μυστική καταδίωξή τους από την αστυνομία (βλ. σχετικά i, ii, iii, iv).

Οι δυο σύντροφοι κρατούνται στη φυλακή του Τορίνου, εν αναμονή επισφράγισης των συλλήψεων/προφυλακίσεών τους. Τις προσεχείς μέρες είναι πιθανό πως θα μεταχθούν σε άλλο κολαστήριο. Στο μεταξύ, μπορείτε να τους γράψετε και να τους στείλετε τηλεγραφήματα στη διεύθυνση:

Nicola Gai
Alfredo Cospito

C.C. via Pianezza 300, IT-10151 Torino

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες
και σε κάθε διωκόμενο/-η.
Λευτεριά σε Νικόλα και Αλφρέντο!

Βλ. ενημερώσεις (στα ιταλικά): informa-azione.info

 

από Contra Info 18/09/2012 2:30 πμ.


Ο δικαστής προκαταρκτικών ερευνών επισφράγισε την κράτηση του Αλφρέντο, ενώ απέρριψε εκείνη του Νικόλα, ο οποίος ωστόσο παραμένει επίσης έγκλειστος λόγω νέας δικογραφίας που εκδόθηκε εναντίον του.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License