Πριν λίγο ομάδα νεαρών άρχισε να τραμπουκίζει ομάδα gay που κάνει κάποια εκδήλωση στην πλατεία στο Γκάζι. Μια ομάδα πιστσιρικάδες καθοδηγούμενη από ξυρισμένο ενήλικα την έχει πέσει με ομοφοβικά σχόλια και απειλές συους παρεβρισκόμενους ενώ εκτοξεύουν και αντικείμενα. Οι παρεβρισκόμενοι αντέδρασαν και ο ξυρισμένος καλεί ενισχύσεις από κινητό. Οποιος βρίσκεται κοντά νάχει το νού του.

.

από . 15/09/2012 12:44 πμ.


υπαρχει καποια ενημερωση επι του θεματος;

από ... 15/09/2012 2:01 μμ.


άρα από εδώ και πέρα περιφρούρηση από όσους και όσες κάνουν εκδηλώσεις ..

Δεν είναι να πέφτουμε από τα σύννεφα πλέον ,,Τους ξέρουμε τους Ναζί .

Αυτή είναι η κατάσταση και  είναι καιρός να οργανωθούμε όλοι .

Τέρμα τα ψέμματα και μην περιμενει κανεις να τον σώσει κανένας τελευταία στιγμή.-

 

από ο αρχικός 15/09/2012 2:07 μμ.


Η εκδήλωση καλέστηκε από συλλογικότητες ομοφυλόφιλων ατόμων, λεσβιών, τρανς κλπ με αφορμή τις ρατσιστικές επιθέσεις που σημειώνονται τον τελευταίο καιρό. Υπήρχε κάλεσμα για τις 6 στην Κλαυθμώνος και συνεχίστηκε με πολιτιστικά δρώμενα στις 9 στην πλατεία στο Γκάζι. Εκεί έγινε και το περιστατικό που γράφω στην αρχή. Δεν υπήρξε επαρκής προπαγάνδιση εκτός της κοινότητας γι αυτό δεν ενημερωθήκαμε αλληλέγγυα άτομα να συμμετάσχουμε. Παρόλα αυτά ρείχε αρκετό κόσμο για να αποκρούσει τέτοιου είδους επιθέσεις, αν βέβαια αυτές δεν καλύπτονταν από την αστυνομία.

Υποκειμενική γνώμη μου: Τα φασιστοειδή ήταν απροετοίμαστα, δεν είχαν κάποιο σχέδιο σε συντονισμό με μπάτσους και δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν αστυνομική κάλυψη επί τόπου, γι αυτό όταν είδαν ότι δεν επαρκούν έφυγαν.

από παρευρισκόμενος 15/09/2012 2:25 μμ.


όταν έφυγα τα φασιστοπιτσιρίκια είχαν φύγει, όλα μαζί, μάλλον γιατί είδαν κάτι διάδες που πλησίασαν την πλατεία, μέχρι τότε απλά  τσαμπουκαλεύονταν και πούλαγαν αντριλίκι, τα περισσότερα ήταν ανήλικα, καθοδηγητή εγώ δεν είδα

το σκηνικό είχε ξεκινήσει όταν πέταξαν νεράτζια προς την περφόρμανς των παιδιών της colour youth (lgbt οργάνωση νέων) και κάποιες τους ψιλοκυνήγησαν οπότε σκάσαν μετά με περισσότερες ενισχύσεις από ακόμα πιο μικρούς σε ηλικία

απ' όσο ξέρω δεν χτυπήθηκε κάποιος ούτε υπήρξε συνέχεια πιο μετά

από .. 15/09/2012 9:23 μμ.


Το 1421964 βρωμάει. Δεν προσθέτει καμία πληροφορία. Μας πληροφορεί μόνο ότι η ΧΑ έχει διείσδυση σε μικρές ηλικίες. Κι άμα έχουν βρουν τα δύσκολα παίζουν κι ενισχύσεις. Και ούτε καθοδηγούνται. Πρωτοβουλιακά μάλλον. Έτσι για να ξέρουμε.

Επίσης από πότε τα φασιστοειδή φοβούνται τους διάδες;;;

Το σχόλιο φτιασιδώνει image

από Από τη διοργάνωση 16/09/2012 3:41 πμ.


Σχετικά με το ζήτημα της προπαγάνδισης της δράσης εκτός της LGBTQ κοινότητας, είμαι από την διοργάνωση της εκδήλωσης και προσωπικά έστειλα το σχετικό δελτίο τύπου στα mail της Α.Κ. Αθήνας, του περιοδικού Βαβυλωνία και του Nosotros, συλλογικότητες και έντυπα με τα οποία έχω συνεργαστεί προσωπικά στο παρελθόν στα πλαίσια κοινών δράσεων διαφόρων LGBTQ ομάδων στις οποίες ανήκα. Δυστυχώς, από ότι κατάλαβα από τα delivery failure notifications κάποιες από τις παραπάνω διευθύνσεις δεν λειτουργούν πλέον. Επίσης μέσω fb εστάλη το δ.τ. στις σελίδες "Η Αναρχία δεν είναι βία", "Λέμε ΟΧΙ στην Χ.Α." και επίσης στο περιοδικό "Βαβυλωνία".

 

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρξε από μεριάς της διοργάνωσης πρόβλεψη για οργανωμένη περιφρούρηση της εκδήλωσης στο Γκάζι, περισσότερο γιατί δεν περιμέναμε ότι θα γίνει επίθεση (τουλάχιστον οχι οργανωμένη) σε έναν τόσο δημόσιο χώρο.

Σε κάθε περίπτωση, από ότι αποκαλύφθηκε το περιστατικό ξεκίνησε ουσιαστικά από νεαρούς (κυρίως εφήβους) και περιορίστηκε στα νεράτζια (τα οποία δοκίμασα κι εγώ από πρώτο χέρι) και σε φραστικά επεισόδια χωρίς ευτυχώς να κλιμακωθεί.

 

Κλείνοντας, να πω ότι φωτογραφίες και βίντεο από τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις μπορείτε να δείτε στα παρακάτω λινκς:

 

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.486698874687237.90097558.171607826196345&type=1

 

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.4602578502881.2193419.1244883988&type=1

 

http://www.demotix.com/news/1447897/demonstration-against-homophobia-and-racism-athens#media-1447693

 

http://vimeo.com/49485665

από ο υποπτος 16/09/2012 12:46 μμ.


εσύ που λες ότι έκανα ύποπτο σχόλιο, σου λέω ό,τι είδα, δεν αμφισβητώ ότι η Χ.Α και οι μπάτσοι συνεργάζονται ούτε ότι η Χ.Α στρατολογεί πιτσιρίκια, νομίζω πως το συγκεκριμένο δεν ήταν οργανωμένο πέσιμο της Χ.Α αλλά κάτι μαλακισμένα που είδαν γκέι και λεσβίες και όρμησαν, το ότι ήταν και φασιστάκια προέκυπτε και από κάποια σχόλια που κάναν αλλά κατα τ' άλλα ήταν μια κλασική ομοφοβική επίθεση...

το ότι είδαν τους διάδες και φυγαν ήταν μια δική μου υπόθεση γιατί φύγαν ξαφνικά τρέχοντας χωρίς να γίνει κάτι άλλο, το ξέρω ότι η Χ.Α προπαγανδίζει εδώ μέσα αλλά το ότι παίζει χοντρός εκφασισμός εκεί έξω δεν μπορούμε να το αγνοούμε, εκτός αν μας αφορούν μόνο τα οργανωμένα και με συνεργασία μπάτσων πεσίματα των φασιστών και όχι οι "ανοργάνωτοι" φασιστοκάγκουρες της γειτονιάς

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License