Σωματειο wind: ψηφισμα για NEVZAT KALAYCI & καταγγελια για την φιμωση του indymedia

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ NEVZAT KALAYCI ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΟΥ ATHENS IMC

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (Wind)
 
Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005
 
Τηλ.: +30 210 5100910 – E-mail : symboulio@pasetim.com
 
------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Α.Π.: 59 / 2012
 
Αθήνα,31.08.2012
 
 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ NEVZAT KALAYCI
 
Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Wind (ΠΑ.Σ.Ε.ΤΙΜ) εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον αγωνιστή και συνδικαλιστή Nevzat Kalayci, o οποίος συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές στις 7/8/12 μετά από αίτημα των τουρκικών αρχών για την έκδοσή του στην Τουρκία.
 
Ο Nevzat Kalayci βασανίστηκε και για πολλά χρόνια έμεινε στις φυλακές της Τουρκίας επειδή συμμετείχε στους αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος. Από τα βασανιστήρια, από τις συνθήκες των φυλακών και από την απεργία πείνας μέχρι θανάτου είχε σοβαρά προβλήματα υγείας και λόγω αυτών αποφυλακίστηκε με ιατρική γνωμάτευση. Παρ' όλα αυτά καταδικάστηκε σε δεκάδες χρόνια φυλάκισης. Εδώ και 7 χρόνια ως πολιτικός πρόσφυγας βρίσκεται στην Ελλάδα συνεχίζοντας τον αγώνα του και παράλληλα μπαινοβγαίνει στις ψυχιατρικές κλινικές και υποβάλλεται σε φαρμακευτική αγωγή. Έχει ιατρικές γνωματεύσεις από ιατρούς της Τουρκίας και της Ελλάδας, ότι με αυτήν την πάθηση δεν πρέπει να κλειστεί στις φυλακές.
 
Καταδικάζουμε την πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων, που στο βωμό των διπλωματικών τους σχέσεων με την Τουρκία αλλά και των δεσμεύσεών τους για να συνδράμουν, για μια ακόμα φορά, στις πολεμικές επεμβάσεις που ετοιμάζονται στην ευρύτερη περιοχή,
 
θυσιάζουν το δικαίωμα στο πολιτικό άσυλο και εκδίδουν αγωνιστές σε ένα καθεστώς όπου τους περιμένει βέβαιος και οδυνηρός θάνατος.
 
 
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του Nevzat Kalayci, την διακοπή έκδοσής του στις τουρκικές αρχές και την άμεση εκκίνηση των διαδικασιών για παροχή πολιτικού ασύλου και ζητούμε την στήριξη και συμμετοχή όλων των φορέων-σωματείων-συλλογικοτήτων-αγωνιστών προς την κατεύθυνση αυτή.
 
 
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ NEVZAT KALAYCI
 
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
 
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (Wind)
 
Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005
 
Τηλ.: +30 210 5100910 – E-mail : symboulio@pasetim.com
 
------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Α.Π.: 60/ 2012
 
Αθήνα, 31.08.2012
 
 
 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΟΥ ATHENS IMC
 
 
Το Πανελλήνιο Σωματείο ΕργαζομένωνWind (ΠΑ.Σ.Ε.ΤΙΜ) καταγγέλλει την στοχοποίηση του AthensIMC (athens.indymedia.org) ως μια προσπάθεια καταστολής της ριζοσπαστικής και ελεύθερης έκφρασης.
 
Σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της επιχειρούν τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας από τον καταιγισμό μέτρων, που θα επιβληθούν πλήττοντας τα πολυπληθή αλλά ασθενέστερα στρώματα της, με ξενοφοβικές εξάρσεις και ρατσιστικά πογκρόμ, ενισχύοντας την μισαλλοδοξία και τον φόβο και συνεπώς ελαχιστοποιώντας τις αντιστάσεις και στρέφοντας τις αντιδράσεις σε φανταστικούς εχθρούς.
 
Στα πλαίσια αυτά περιλαμβάνονται οι προσπάθειες φίμωσης κάθε ελεύθερης φωνής, συμπεριλαμβανομένης αυτής που ακούγεται μέσα από το Athens IMC.
 
Ενημερώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι εκείνοι που κινούνται ενάντια στην ελεύθερη βούληση και έκφραση όσων αγωνίζονται για αλληλεγγύη, ισότητα και ελευθερία, θα μας βρουν απέναντι.
 
 
 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ATHENS IMC
 
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
 
H ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
 
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License