Μικροεπεισόδια ανάμεσα σε πολιτικές παρατάξεις.

Μικροεπεισόδια

Μικροεπεισόδια ανάμεσα σε πολιτικές παρατάξεις. Πριν το ξεκίνημα της καθιερωμένης πορείας του Πολυτεχνείου, σημειώθηκαν μικροεπεισόδια ανάμεσα σε πολιτικές παρατάξεις. Από την μια μεριά το μπλοκ της Γενοβας 2001 (σεκίτες κλπ) και από την άλλη Ναρίτες. Οι τελευταίοι ήθελαν ντε και καλά να κάνουν όλοι πίσω για μπουν αυτοί μπροστά. Τα πνεύματα ηρέμησαν όταν αναρχικοί επενέβησαν πυροσβεστικά και οι ναρίτες τράπηκαν σε άτακτο φυγή?

από Αντώνης 17/11/2001 11:28 μμ.


Είναι πολύ εύκολο να δημιουργούν κάποιοι εντυπώσεις διαστρευλώνοντας την αλήθεια. Γιατί όμως δεν αναφέρουν ότι η Πρωτοβουλία Γένοβα 2001 ήθελε πραξικοπιματικά να ηγηθεί της πορείας μην επιτρέποντας να οδηγήσουν την πορεία τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων. Μήπως χάλασε η μόστρα ορισμένων που επιθυμούν να αυτοαναγορεύονται ηγέτες του κινήματος; Οι οποίοι δε σέβονται το αυτονόητο ότι αυτής της πορείας ηγούνται οι φοιτητές, κάτι που ακόμα και το ΚΚΕ σέβεται. Όσο για τα τσουβαλιάσματα του τύπου Ναρίτες. Μάλλον "φίλε" δεν πρέπει να έχεις και μεγάλη σχέση με τους φοιτητικούς χώρους γιατί τα άτομα που προσπάθησαν να εμποδίσουν το "πραξικόπημα" <<των ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ χωρίς αυταπάτες>> ήταν φοιτητές, απ' ευρύτερους πολιτικούς χώρους.

από ΚΩΣΤΑΣ 18/11/2001 12:26 πμ.


Πρώτα απ' όλα ήμουν εκεί και τα είδα. Η Γενοβα 2001 ήταν αρκετά πίσω, και μάλιστα πίσω από αρκετές ομάδες του ευρύτερου πολιτικού χώρου. Απλά οι φοιτιτικές παρατάξεις που πρόσκεινται στο Ναρ την είδαν να περάσουν μπροστά και να τους πατήσουν όλους. Και δεύτερον είμαι προλετάριος και δεν έχω ούτε θέλω να έχω σχέσεις με άτομα που στην πλειοψηφία τους κάνουν την επανάσταστη τους επειδή τους παίρνει. Μιας και αυτή η μεταβατική περίοδος της ζωής τους, τους προφηλάσει από την πραγματική ιστορία. Και δεν καταλαβαίνω πως την έχουν δει τώρα τελευταία οι "μεταλλαγμένοι κνίτες" (βλέπε Ναρίτες), και την μαγκιά τους την είδαμε σήμερα...

από _ΚΩΣΤΑΣ 18/11/2001 12:34 πμ.


Πρώτα απ' όλα ήμουν εκεί και τα είδα. Η Γενοβα 2001 ήταν αρκετά πίσω, και μάλιστα πίσω από αρκετές ομάδες του ευρύτερου πολιτικού χώρου. Απλά οι φοιτιτικές παρατάξεις που πρόσκεινται στο Ναρ την είδαν να περάσουν μπροστά και να τους πατήσουν όλους. Και δεύτερον είμαι προλετάριος και δεν έχω ούτε θέλω να έχω σχέσεις με άτομα που στην πλειοψηφία τους κάνουν την επανάσταστη τους επειδή τους παίρνει. Μιας και αυτή η μεταβατική περίοδος της ζωής τους, τους προφηλάσει από την πραγματική ιστορία. Και δεν καταλαβαίνω πως την έχουν δει τώρα τελευταία οι "μεταλλαγμένοι κνίτες" (βλέπε Ναρίτες), και την μαγκιά τους την είδαμε σήμερα...

από Αρίστος 18/11/2001 10:56 πμ.


Το γεγονός είναι ότι τα ΕΑΑΚ, οι ΝΑΡίτες κλπ έχουν μια νοοτροπία τσαμπουκά, που δεν βοηθάει στις εύφλεκτες καταστάσεις. Η ΣΕΚ (Γένοβα 2001) έχει μια αίσθηση "ιστορικού δικαίου" που δεν τους επιτρέπει να αντιμετωπίσουν οποιονδήποτε άλλον συντροφικά. Το σπρωξίδι έγινε για πέντε μέτρα (λες και δεν υπήρχε ολόκληρη Σταδίου)και όντως οι αναρχικοί έβαλαν το βάρος τους με τη μεριά του ΣΕΚ. Οι ΝΑΡίτες ήταν ήδη αρκετά πολωμένοι από την προηγούμενη κόντρα τους με τους ΚΝίτες (και όπως ξέρετε, οι χειρότεροι καυγάδες γίνονται στα ... διαζύγια!) αλλά δεν υπήρχε κανένας λόγος για επίδειξη μαγκιάς. Οποιος ήθελε να κάνει μαγκιές υπήρχαν ΜΑΤ (με τον τόνο), ΕΚΑΜ, κλπκλπ, όπου μπορούσε να επιτεθεί με ανδρισμό και μάτσο πνεύμα. Αλλά βέβαια θα γινόταν ένα μάτσο χάλια! Το πρόβλημα είναι ότι κανένας από τους δύο συμβαλλόμενους της διένεξης δεν θεωρούσε τον άλλον ως σύντροφο. Και βεβαίως διεκδικούσε για τον εαυτό του και μόνο την επαναστατική ταυτότητα. Το οποίον με κάνει να αναφωνήσω "Μα τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά"! Αυτά και δεν ξέρω αν το μάθατε αλλά κυκλοφορούν κάτι φήμες: "Το Πολυτεχνείο Ζει!" λένε. Θα το διερευνήσω και θα σας πληροφορήσω για την ιατροδικαστική εξέταση!

από Βαγγέλης 18/11/2001 12:24 μμ.


Δεν είναι η πρώτη χρονιά που το ΣΕΚ προσπαθεί να τοποθετηθεί μπροστά από τους φοιτητικούς συλλόγους. Να βάλουμε όμως τα πράγματα σε μια σειρά. Η συγκεκριμένη πορεία προφανώς επιβάλλει το αυτονόητο : να προηγούνται τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων. Τώρα αν σε αυτά τα μπλοκ ηγεμονεύουν τα ΕΑΑΚ, το ΝΑΡ κλπ. αυτό είναι άλλης τάξης ζήτημα και άλλωστε είναι επιλογή των φοιτητών άλλων χώρων να συμμετέχουν σε μπλοκ κομματικά ή πολιτικά (ΚΝΕ, ΣΕΚ, αναρχικοί κλπ)και όχι σε μπλοκ κοινωνικών χώρων. (καλά θα κάνουν να προβληματιστούν ιδιαίτερα όσοι επαγγέλλονται την κοινωνική επανάσταση. Τώρα όσο αφορά ποιος επικράτησε και ποιος τράπηκε σε "άτακτη φυγή" φαίνεται από το γεγονός ότι οι 2000 περίπου φοιτητές των φοιτητικών συλλόγων ήταν στην κεφαλή της πορείας μπροστά από τους 800 του Συνασπισμού, τους 200 του ΣΕΚ, τους 300 του αναρχικού μπλοκ, τους 1000 του ΝΑΡ κλπ. κλπ. κλπ. Και μια και αναφερόμαστε σε μαγκιές και συγκρούσεις με την αστυνομία. Υπάρχει άραγε κάποιος άγραφος νόμος που λέει ότι όποτε κατεβαίνει μπλοκ αναρχικών σε διαδήλωση είναι ζήτημα τιμής να συγκρουστεί με την αστυνομία ; Περιμένω μια σοβαρή απάντηση και όχι ειρωνίες, τσαμπουκάδες και "ζοριλίκια". Η σύγκρουση με την αστυνομία κατά τη γνώμη μου είναι κοινωνικό γεγονός, μορφή πάλης που υλοποιείται από κοινωνικά κινήματα και όχι από πολιτικές πρωτοπορείες στο όνομα της κοινωνίας. Τα εξεταστικά το '98, οι συγκρούσεις του Γενάρη του '91 είναι δυο τέτοια παραδείγματα, που κοινωνικά κινήματα ήρθαν σε αντιπαράθεση με τις δυνάμεις της κρατικής καταστολής και εκεί έιδαμε τι ρόλο έπαιξαν όλες οι πολιτικές ομάδες του χώρου. Τέλος, καλά θα κάνουν ΟΛΟΙ όσοι θέλουν να στέκονται απέναντι στις αντικινηματικές μεθόδους της ΚΝΕ να μην την αντιγράφουν. Κλείνω εδώ και επιφυλάσσομαι να επανέλθω αν χρειαστεί με λεπτομέρειες για τραμπουκισμούς, face control στο Πολυτεχνείο, καπελώματα και επίδειξη μαγκιάς από πολιτικούς χώρους που υποτίθεται ότι μιλάνε στο όνομα της ελευθερίας. Καλά θα κάνουμε όμως να τα αφήσουμε όλα αυτά στην άκρη και η αντιπαράθεση να γίνεται σε συντροφικά πλαίσια. (αφού ο αντίπαλος είναι κοινός και ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα)

από ΚΩΣΤΑΣ 18/11/2001 2:14 μμ.


Για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους οι εκάστοτε αριστεροί από την μεταπολίτευση και μετά δεν έχουν κανένα δικαίωμα να επικαλούνται τη σύγκρουση σαν μορφή πάλης, από τη στιγμή που όποτε συμβαίνει μιλάνε για προβοκάτορες, χούλιγκανς κλπ. (Τα ξέρεις καλά αυτά). Εκ των υστέρων πολλά μπορεί να πει κανείς, αλλά ελάχιστη αριστεροί αμφισβήτησαν έμπρακτα τα πλαίσια της κομματικής νομιμότητας. Βλέπε Γενάρης 91, εξεταστικά 98 κλπ. Μήπως ήρθατε αποφασισμένοι για σύγκρουση και δεν το ξέραμε? Ακόμη και το ΚΚΕ πιό συγκρουσιακή στάση κρατάει απο εσας! Τώρα για τον άγραφο νόμο που λες, δεν πρόκειται περί τούτου, αλλά τους νεκρούς αγωνιστές του Πολυτεχνείου τους τιμάμε όπως τους αξίζει και όχι με ΕΠΙΤΑΦΙΟΥΣ περιπάτους. Και καλό θα είναι να μην υποτιμάς τις δυνάμεις των υπόλοιπων "συντρόφων" σου. Το μπλοκ των Αναρχικών ήταν πολύ περισσότερο των 300 ατόμων και μάλιστα αυτοπεριφρουρούμενο. Όπως άλλωστε σε όλες τις τελευταίες πορείες δείχνει την δυναμική επιστροφή του Αναρχικού κινήματος που όσο και να θέλετε δεν πεθαίνει.

από Βαγγέλης 18/11/2001 4:58 μμ.


Από που κατάλαβες φίλε Κώστα ότι όλοι οι υπόλοιποι "θέλουμε να πεθάνει το αναρχικό κίνημα" ; Δική μου γνώμη είναι ότι ΟΛΑ τα ρεύματα που προέκυψαν από την Α' Διεθνή έχουν κλείσει εδώ και πολύ καιρό τον κύκλο τους και πως ότι καινούριο πραγματικά ανατρεπτικό γεννηθεί μέσα από τους κοινωνικούς αγώνες έχει πολλά να διδαχθεί από αυτά τα ρεύματα αλλά σε καμιά περίπτωση δε θα αποτελεί συνέχειά τους. Όσο αφορά τον αναρχισμό και ιδιαίτερα το αναρχοσυνδικαλιστικό ρεύμα, έχει προσφέρει πολλά στα κοινωνικά κινήματα και έχει πολλά στοιχεία που προσωπικά με εμπνέουν. Από κει και πέρα βέβαια αν εσύ και οι σύντροφοι σου φιλοδοξείτε να παλέψετε για την αναγέννηση ενός μαζικού αναρχικού ρεύματος, ίσως θα 'πρεπε πρώτα απ' όλα να μάθετε να συζητάτε και να αντιπαρατίθεστε ιδεολογικά - και όχι με τους όρους και τις μεθόδους της ΚΝΕ-καιμε όσους δεν αυτοχαρακτηρίζονται αναρχικοί, θα τολμούσα να πω ακόμα και με αριστερούς. (ας αφήσουμε τα κράνη και τα ρόπαλα στην άκρη) Επειδή επιμένεις για τις συγκρούσεις του '91 και του '98 θα γίνω πιο συγκεκριμένος. Αν στους χώρους της εκπαίδευσης δεν δρούσαν συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις που περιλαμβάνουν και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς αλλά κυρίως πολύ ανένταχτο κόσμο, να είσαι σίγουρος πως ειδικά το '98 δεν θα υπήρχαν ούτε καν "κόσμιες διαμαρτυρίες" έξω από τα εξεταστικά. Οι αποφάσεις των Γ.Σ. των εκπαιδευτικών για καταλήψεις των εξεταστικών με κάθε μέσο, πάρθηκαν με πρόταση αυτών των δυνάμεων είτε μας αρέσει είτε όχι. Από κει και πέρα : υπήρχαν πολιτικές ομάδες που τα μέλη τους ήταν στη πρώτη γραμμή της σύγκρουσης - και μέσα σ' αυτές ήταν και οι αναρχικοί αλλά και άλλες ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς - υπήρχαν ομάδες που συμμετείχαν πιο διακριτικά - υπήρχαν κάποιοι που πουλούσαν εφημερίδες την ώρα των συγκρούσεων (βλ.ΣΕΚ) και βεβαίως υπήρχε και το ΚΚΕ που κατήγγειλε όλους τους παραπάνω ως προβοκάτορες. Κυρίως όμως υπήρχαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που κατέβηκαν με διάθεση να συγκρουστούν κι αυτό ήταν αποτέλεσμα της δράσης μέσα στους κοινωνικούς χώρους (κι όχι μόνο γύρω από τη πλατεία Εξαρχείων). Κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί στα σοβαρά ότι όλος αυτός ο κόσμος ανήκει ή ακολουθεί αυτή ή την άλλη κατεύθυνση. Τέλος πάντων χωρίς να έχω τη διάθεση να το παίξω συμβουλάτορας κανενός, αν σε ενδιαφέρει η γνώμη και κάποιων άλλων έξω από το στνό κύκλο του χώρου σου, θα σου έλεγα ότι πολύ περισσότερα θα έχετενα προσφέρετε αν η δράση σας γειωνόταν στους κοινωνικούς χώρους και όχι έξω και μακριά από τα κοινωνικά κινήματα. Ο δύσκολος δρόμος είναι να προετοιμάζεις κοινωνικές συγκρούσεις και όχι να περιμένεις πότε θα γίνουν για να τις ενισχύσεις "στρατιωτικά".

από Θανάσης Τσακίρης 18/11/2001 5:05 μμ.


Σύντροφοι της ΣΕΚ, του ΝΑΡ, του Αναρχικού Χώρου κ.α. μήπως έχετε αντιληφθεί ότι χρειάζονται διαφορετικά κριτήρια για την αξιολόγηση πράξεων και καταστάσεων στη σημερινή συγκυρία (και όχι μόνο); Έχετε σκεφτεί ότι όλη αυτή η φασαρία του ποιό πανώ θα περάσει μπροστά και τα μικροσπρωξίματα και οι μικροτσαμπουκάδες γίνονται μπροστά σε άδεια καθίσματα; Έχετε προσέξει ότι οι "Πολυτεχνειακές" πορείες των τελευταίων δέκα χρόνων ολοένα και μικραίνουν από πλευράς συμμετοχής; Τα λέει ένας από σας πιο πάνω: 2000 φοιτητές + 1000 ΝΑΡ + 300 (ή 700, 800 δεν έχει σημασία)Αναρχικοί + κάποιοι άλλοι, άντε και 2000-3000 ΚΚΕ. Τα κέρματα των αναρχικών προς την αστυνομία και καννα-δυο μολοτοφίτσες ήταν αρκετές για να μπει η πορεία στα δελτία των 7:30. Ε, και? Μετά τι γίνεται; Εκτονωθήκατε όλοι αλλά κίνημα γιοκ. Τελικά, μήπως όλα αυτά γίνονται μόνο και μόνο από κεκτημένη ταχύτητα; Για να πάμέ λίγο πιο πίσω: στη Γένοβα η ελληνική συμμετοχή, παρ' όλα τα προβλήματα (πολλές επιτροπές, ασυνεννοησία, καταστολή κλπ)ξεπέρασε το συνολικό αριθμό των συμμετεχόντων στην φετινή "Πολυτεχνειακή" πορεία. Η αντιπολεμική πορεία της προπερασμένης Πέμπτης, έστω και με τις όποιες διχογνωμίες για το πλαίσιο, είχε ξεπεράσει τις 10.000. Αν προσθέσουμε και τις πορείες σε άλλες πόλεις η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική για τα σημερινά μέτρα και σταθμά. Γιατί; Γιατί και στα δύο παραδείγματα (Γένοβα, Αντιπολεμική) υπήρχε ένα συγκεκριμένο θέμα που καίει, ένα θέμα που αγγίζει εκατομμύρια ανθρώπους. Στην πρώτη ήταν η νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση, στη δεύτερη η αντίθεση των διαδηλωτών στον πόλεμο και στην τρομοκρατία του ισλαμικού φονταμενταλισμού. Στις πορείες του Πολυτεχνείου περισσεύει ένας συναισθηματισμός και λιγοστεύει η συγκεκριμένη αναφορά στα σημερινά προβλήματα και στην πολιτική προοπτική για την επίλυσή τους. Επειδή οι πολίτες αναζητούν λύσεις πραγματικές και όχι αφηρημένες σε άλλους κόσμους δεν κατεβαίνουν σε πορείες-επιταφίους. Προτιμούν την απεργία στους χώρους δουλειάς, την κατάληψη της σχολής, τη δημιουργική δράση. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, οι μικροτσαμπουκάδες και τα μικροσπρωξίματα αφήνουν παγερά αδιάφορους τους πολίτες. Το μόνο που δείχνουν είναι η διάθεση του ενός να καπελλώσει τον άλλο. Τα πρωτόκολλα και οι ιεραρχήσεις ανήκουν σε ένα κακό παρελθόν που η αριστερά και οι οργανώσεις της, ιδιαίτερα όσες θέλουν να την ανανεώσουν, να την επανιδρύσουν και να την επαναστατικοποιήσουν, πρέπει να ξεχάσουν. Αλλιώς, η απάντηση των "μαζών" θα είναι η λησμονιά. Αναδείξτε τις διαφορές σας με πολιτικό και δημοκρατικό τρόπο. Δεν θα χάσετε.

από Κυριακή Κλοκίτη (θεσ/νίκη) 19/11/2001 10:24 πμ.


Ελπίζω ότι σύντομα οι προβληματισμοί και οι ανταλλαγές απόψεων θα αφορούν άλλα θέματα και πραγματικά ζητήματα στα οποία πρέπει να απαντήσουμε(θυμίζω: πόλεμο, d14,ratsismo, πρόσφυγες...) και όχι ποιός είναι ποιό "άντρας" μέσα στο όποιο κίνημα. Εξάλλου το κίνημα ευτυχώς δεν περιλαμβάνει μόνο αδρεναλίνη...και τέλος πάντων όλα αυτά αφήνουν τους πάντες παγερά αδιάφορους και γενικά βλάπτουν. Αφήστε που υπάρχει και η ψυχανάλυση. Πάλι καλά που υπήρξε και η παρέμβαση του Τσακίρη σε αυτό το διάλογο.

από ΤΚ 19/11/2001 μεσημέρι


1) Οι ΚΝιτες δεν είναι οι "κακοί" της υπόθεσης έτσι γενικά, αλλά για τις τακτικές τους στο κίνημα. Η πάγια τακτική ΟΣΕ-ΣΕΚ (15 πανώ-30 άνθρωποι στην Κλαυθμώνος να είμαστε μπροστά) αντίστοιχες νοοτροπίες θυμίζει. 2) Η "ανίερη" συμμαχία ΣΕΚ-Αναρχικών πώς προέκυψε? Εχθρός του εχθρού μου κλπ και γιατί Εχθρός ο χώρος ΕΑΑΚ? 3) Κάθε σπρωξίδι (Ειδικότερα τα "συντροφικά) έχει και τους "κανόνες" του. Στην Κλαυθμώνος οι Αναρχικοί την έπεσαν από πίσω στο άσχετο όταν κάποιοι ΝΑΡιτες τσακώνονταν με τους ΣΕΚιτες. Ελπίζω οι Αναρχικοί να μην έχουν για πρότυπο δράσης τους το προπέρσινο που ανοίξανε το κεφάλι 87χρονου γεράκου επειδή βρισκόταν σε γραφεία του ΚΚΕ που ήθελαν να σπάσουν. 4) Το "ΝΑΡιτες μεταλλαγμένοι ΚΝίτες" το αφήνω στην κρίση ανθρώπων που όντως συμμετέχουν και παρακολουθούν στο "κίνημα" και επιτέλους 13 χρόνια μετά ας ξεκολλήσουν κάποιοι από τις εμμονές τους. Η μήπως θα έπρεπε να ταυτίζουμε τον Αναρχικό χώρο με το τότε πρωτοπαλλίκαρο Θ. Βανδώρο και έκτοτε τηλεοπτικό μπάτσο, καραβανά κλπ?

από ΧΑΡΑ + ΣΠΥΡΟΣ 19/11/2001 10:17 μμ.


Το πρώτο σκέλος του σχολιού σου μας αφήνει παγερά αδιάφορους. Για το δεύτερο τώρα δεν προέκυψε καμία "ανίερη" συμμαχία. Απλώς ήταν καραγκιοζιλίκι η όλη φάση και από τους μεν και από τους δε. Αυτά τα πράγματα γενικώς είναι απαράδεκτα. Η στάση του Ναρ θύμιζε των Κνατ στην πρώτη αντιπολεμική πορεία για τον πόλεμο του Αφγανιστάν, όπου ήθελαν να μπουν μπροστά και επιτέθηκαν στο μπλοκ των Αναρχικών. Οι Αναρχικοί δεν την έπεσαν από πίσω, απλά αηδίασαν με τη συμπεριφορά των Ναριτών που χαρακτηριζόταν από την πλήρη έλλειψη σεβασμού και τραμπουκισμό. Είναι ποτέ δυνατόν να θέλουν να περάσουν με το πανώ ανοιχτό μέσα από τον κόσμο που ήδη ήταν σε θέση; Αν δεν είναι αυτός τραμπουκισμός τι είναι; Και φυσικά τέτοιου είδους τραμπουκισμοί δεν μένουν αναπάντητοι. Σαν Αναρχικοί είμαστε ριζικά αντίθετοι με ενέργειες σαν αυτή όπου τραυματίστηκε ο 87χρονος στα γραφεία του ΚΚΕ. Οι δράση μερικών τσουτσεκιών δεν μπορεί να χαρακτηρίζει έναν ολόκληρο χώρο. Από εκεί και πέρα παραδείγματα του τύπου Βανδώρου, είναι άτοπα. Να μην μιλήσουμε και για άλλους που έχουν περάσει από την αριστερά και τώρα βρίσκονται στην αντίπερα όχθη, πλάι στα αφεντικά και το κράτος. Ο Βανδώρος μπροστά τους φαντάζει πραγματικά ασήμαντος.

από Γωγώ Ν. 01/12/2001 6:01 μμ.


Ημουν στο μπλοκ της Γένοβα 2001 που βρισκόταν μετά την πλατεία Κλαυθμώνος ΠΙΣΩ από ΣΥΝ, Διεθνή Δράση και διάφορες οργανώσεις. Δεν μπαίνω στη διαδικασία του μετρήματος κεφαλιών αλλά πάντως ήταν πάνω από "30 άτομα". Το μικρό μπλοκ που την έπεσε όχι μόνο στη Γένοβα και το ΣΕΚ αλλά σε όποιον βρήκε μπροστά του, αρχικά ήρθε από πίσω με βήμα και αλυσίδες, έσπασε πανό και τσαλαπάτησε κόσμο. Μετά από κάνα τέταρτο επέστρεψε από μπροστά ενισχυμένο και ανακοίνωσε οτι "αποφασίστηκε απ' όλες τις οργανώσεις (;) να πάει η Γένοβα 10 μέτρα πίσω". Εμένα τουλάχιστον μου φάνηκε πως δεν υπήρχε καμιά πραγματική ανάγκη να γίνει κάτι τέτοιο, υπήρχε πολύς χώρος μπροστά να αναπτυχθούν όλα τα μπλοκ. Ακόμα δεν έχω καταλάβει για πιο λόγο έγινε η όλη φάση και το ίδιο ισχύει για κάποια παιδιά από το ΝΑΡ που ρώτησα. Ακολούθησε δεκάλεπτο σόου με σπρωξίματα βρισίδια και συνθήματα. Στο τέλος "καθάρισε" ομάδα αναρχικών που προφανώς φρίκαραν - για δικούς τους λόγους - με την εικόνα που παρουσίαζαν οι τύποι με τα παλούκια. Οτι και να πιστεύει κανείς για το ΣΕΚ και τις επιλογές του, δε νομίζω οτι στη συγκεκριμένη περίπτωση προκάλεσε με οποιοδήποτε τρόπο. Οποιος ήθελε μπορούσε να περάσει δίπλα απ' τα πανό, κι αυτό έκαναν χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα άλλες οργανώσεις όπως η νεολαία ΣΥΝ. Πείτε με κολημένη αλλά μου είναι αδύνατον να "δω συντροφικά" έναν τραμπούκο, απ' όπου κι αν προέρχεται.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License