Για τη νέα απόπειρα φίμωσης του athens.indymedia

Θα μας βρουν απέναντί τους !!!

Οι γνωστοί ξεπουλημένοι στη ΝΔ πρώην βολευτές Πλεύρης-υιός και Μπουμπούκος του ΛΑΟΣ προσπαθούν να πραγματώσουν το παλιό τους όνειρο, να κλείσει το athens.indymedia.

Μάθαμε πως κατέθεσαν την παρακάτω καταγγελία στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και βγάλανε και μιά φωτογραφία με το Σφακιανάκη για νάχουν να το θυμούνται.

Οπως φαίνεται στην καταγγελία-που είναι γνωστή μόνο η 1η σελίδα, αναφέρονται   στην προκήρυξη των FAI-IRF στο http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1417170  που έχει ένα υστερόγραφο:

“Υ.Γ. Και ίσως από τα ελάχιστα ευχάριστα γεγονότα αυτού του καλοκαιριού η θέα του ψόφιου βλάκα στην Πάρο. Η βλακεία του έφτασε σε τέτοια επίπεδα που θυσίασε την ζωή του για μερικά χιλιάρικα που μόλις είχαν ληστευτεί από μια ΤΡΑΠΕΖΑ! Αυτό είναι το μέλλον που περιμένει τους ρουφιάνους-πολίτες που φοράνε με βιασύνη την στολή του μπάτσου και παριστάνουν τον ήρωα. “

Το μήνυμα είναι σαφές, “πρέπει νάσαι βλάκας να υπερασπίζεσαι τα λεφτά μιας τράπεζας”, αυτό καταγγέλλουν και οι FAI, αυτό το λέμε όλοι !

 

Δεν μας είναι πρωτόγνωρη η νέα απόπειρα φίμωσης του συγκεκριμένου μέσου. Πέρυσι, οι ίδιοι κύκλοι εξουσίας προκάλεσαν τη δίκη των πρυτάνεων και έσπασαν τα μούτρα τους. Ξανά το 2009, άλλη απόπειρα είχε τα ίδια αποτελέσματα.

Τα δύο κοινοβουλευτικά καθάρματα κρύβουν πίσω τους το κράτος που προσπαθεί να  αποτρέψει κοινωνικές εκρήξεις σε μια κοινωνία που έχει δεχτεί απανωτά χτυπήματα. Τα  πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες με συνδυασμένες επιθέσεις μπάτσων και φασιστών υπηρετούν τον ίδιο σκοπό:

Να μετριάσουν τις κοινωνικές αντιδράσεις που έτσι κι αλλιώς περιμένουν

…και φοβούνται το athens.indymedia, μιά απλή ιστοσελίδα !

Μετά τον ασφυκτικό διοικητικό έλεγχο, τη χρεωκοπία κάποιων, την πλήρη οικονομική εξάρτηση μέσων ενημέρωσης, τη δημιουργία σειράς νόμων που περιορίζουν τη διάδοση “επικίνδυνων” ιδεών, δεν μας ξαφνιάζει η νέα τους απόπειρα, που είναι συνέχεια άλλων.
Το Indymedia βρίσκεται σε λειτουργία από το 2000 υπηρετώντας χωρίς ίχνος οικονομικού ή άλλου κέρδους την αδέσμευτη ενημέρωση, την εναλλακτική πληροφόρηση, την διάδοση ειδήσεων και απόψεων από τα κάτω, σε εθελοντική βάση.

Για μας είναι ένα ακόμη μέσο αντι-πληροφόρησης που εμπιστευόμαστε, χρησιμοποιούμε και θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο, γνωρίζοντας πως διαβάζουμε τις αναρτήσεις απλών ανθρώπων, ομάδων και συλλογικοτήτων που αποδέχονται την πολιτική χρήσης του. Μέσα από αυτό μάθαμε ειδήσεις και διαβάσαμε απόψεις που δεν υπάρχουν αλλού, επικοινωνήσαμε, βριστήκαμε και ζυμωθήκαμε με άλλους που έχουν τα μάτια και την προσοχή προς την κοινωνία, επίκεντρο τον άνθρωπο και μέλημα την κοινωνική πάλη, χωρίς να δούμε κανένα “αδίκημα των διαχειριστών”, καμία “προώθηση πράξης βίας, βανδαλισμών και καταστροφών” και καμία “προώθηση τρομοκρατικής ενέργειας”, όπως γράφουν αυτά τα βολευτικά φυντάνια.

Η μικρή συλλογικότητα που γράφει εδώ θα στηρίξει το athens.indymedia και κάθε άλλο μέσο που η εξουσία προσπαθεί να φιμώσει, με κάθε πρόσφορο τρόπο.

 

http://ergasiakodeltio.wordpress.com

από G 24/08/2012 6:47 μμ.Ελευθεριακός Κόσμος

Προσυπογραφούμε κε εμείς αυτό το κείμενο

Ας γεμίσει το νήμα με υπογραφές αλληλεγγύης

 

από Θοδωρής Σάρας 24/08/2012 7:16 μμ.


Προσυπογράφω επίσης το κείμενο

Θοδωρής Σάρας

Autopoiesis- the autonomy way of life

από risinggalaxy 25/08/2012 5:40 πμ.


Προσυπογράφω το παραπάνω κείμενο

 

risinggalaxy.wordpress.com

από skopelosnews 25/08/2012 11:06 πμ.


το skopelosnews θα στηρίξει το athens.indymedia και κάθε άλλο μέσο που η εξουσία προσπαθεί να φιμώσει, με κάθε πρόσφορο τρόπο.

από Ntamazaki 25/08/2012 11:49 πμ.


Προσυπογράφω το κείμενο 

ntamazaki.blogspot.gr 

από Methexis 25/08/2012 12:49 μμ.


Προσυπογράφω το παραπάνω κείμενο

 

https://methexiserratum.wordpress.com/

από disorderisti 25/08/2012 1:05 μμ.


Αλληλεγγύη στο athens.indymedia.org

 

disorderisti.blogspot.com

από eagainst.com 25/08/2012 1:30 μμ.


Προσυπογράφουμε το κείμενο και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο athens.indymedia

 H ομάδα διαχείρισης της σελίδας "europeans against the political system" και του eagainst.com

 

από asdasd 25/08/2012 1:52 μμ.


post image

asdasd

Εικόνες:

@

από ααα 25/08/2012 2 μμ.


" Ο καθένας φυσικά είναι ελεύθερος να εκφράσει την αλληλεγγύη του με όποιον τρόπο επιθυμεί και σε όποια κίνηση-δράση-κείμενο, το να δράτει όμως την ευκαιρία για να κάνει ταυτόχρονα διαφήμιση του blog που διατηρεί είναι φαίνεται η καινούρια μορφή αλληλεγγύης. Το τερπόν μετά του οφελίμου...

Στις παραπάνω δηλώσεις προσυπογραφής διακρίνεται ξεκάθαρα ότι οι blogers επέλεξαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο Indymedia μέσω ενός άρθρου που έχει συνταχθεί όχι από το Indymedia αλλά από έναν άλλο blogger κάνοντας παράλληλα διαφήμηση στις δικές τους σελίδες.

Χαρακτηριστικό αυτού του γεγονότος είναι ότι κανένας από αυτούς δεν έχει αναρτήσει το κεντρικό άρθρο του Indymedia από τη μία, ενώ από την άλλη ένας από αυτούς κάνει και απαράδεκτα σχόλια για σχόλιο που υπάρχει σε ενημέρωση στο Indymedia. "

από ψιτ 25/08/2012 2:27 μμ.


προσυπογράφω επίσης το κείμενο

ψιτ ψιτ

http://zerdameri.blogspot.gr/

(A)

από dana international 25/08/2012 3:23 μμ.


post image

όχι άλλο Γεωργιάδη

Εικόνες:

από 40χρονος καθηγητής ταμπούρλου 25/08/2012 4:44 μμ.


Την αμέριστη αλληλεγγύη και στήριξη στο athens indymedia από το www.indymediatrolls.com

από G A P 25/08/2012 5:03 μμ.


Προσυπογράφουμε

Οι ποιητές της ομάδας G.A.P.

Gathered Avant garde Poets

 

http://gatheredavantgardepoets.blogspot.gr/

από aftodiathesi 25/08/2012 6:04 μμ.


Αλληλεγγύη ...

 

aftodiathesi.blogspot.com

από m4trix87 25/08/2012 6:14 μμ.


Προσυπογραφή

 

http://m4trix87.wordpress.com/

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ INDYMEDIA

από Αλάξευτος 25/08/2012 6:16 μμ.


http://politicosdialogos.org

από metaparalogos 25/08/2012 9:07 μμ.


Προσυπογράφω με χέρια και με πόδια.

http://metaparalogos.wordpress.com/

από AFED 26/08/2012 12:01 πμ.


The Anarchist Federation of London recognises that the attempt to shut down the Athenian Indymedia is nothing more but a repression show off from the conservative Greek government. We know that in Greece the economic situation is worsening, and the state in absolute collaboration with neo-fascist thugs, does whatever is possible to intimidate those who resist the Neoliberal barbarism. We know that immigrants and anti-capitalists activists have been targeted systematically, while the media, continue to play their well known blame game, demonizing the Greek workers to accept the EU's inhuman policies.
 
We, as anarchists oppose all forms of oppression, believe that social emancipation can come only from people's struggle against the capitalist system, the state and all its tools, openly voice support for our Greek comrades who work towards these goals. Nonetheless, we reject methods from individual authoritarian groups who use blind nihilistic violence against the very oppressed people the anarchists fight for and with this way also discredit the rest of the movement.
 
History clearly shows that the anarchists have suffered the worst repression by both capitalists, Stalinists, fascists and any reactionary regime. We will continue to support every mass coordinated struggle, in any place of the world, that aims to free us from capitalism, racism, sexism, homophobia, exploitation and any form of tyranny.
 
Greek comrades, we are with you!

από @@@ 26/08/2012 8:55 πμ.


Προσυπογράφω το κείμενο και εκφράζω την αλληλεγγύη μου στη ΣΟ του indymedia.

 

http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/

από Ιωάννα Σκαντζέλη 26/08/2012 9:18 πμ.


από τρελό άλογο 26/08/2012 9:28 πμ.


Προσυπογράφω το παραπάνω κείμενο

http://trelo-alogo.blogspot.gr/

από Teo Sarakinos 26/08/2012 9:31 πμ.


προσυπογραφω το παραπανω κειμενο...κατω τα χερια απο το indymedia!

http://mauroskafes.tumblr.com/

 

από giannis giannoutsos 26/08/2012 9:34 πμ.


http://ostria-gr.blogspot.gr/

yo

από merry baby 26/08/2012 9:41 πμ.


Η λογοκρισια ηταν πάντα ενα "χαρτι" στα χερια του κράτους που τους γύριζε μπουμεραγκ..Παντως οπως λένε και οι ramones στο CENSORSHIT 

"FFreedom of choice needs a stronger, stronger voice.You can stamp out the source, but you can't stop creative thoughts." 

και μια μικρη παραφραση-αφιερωση στον Γεωργιαδη 

"Ah, Boubouko come on, it's just a smoke screen for the real problems.

the deficit, the homeless, the environment"

 

 

 


προσυπογραφω το κειμενο .....το παθος για τη λευτερια δεν φυλακιζεται  

από res itvo 26/08/2012 11 πμ.


Αλληλεγγύη στο indymedia

από ημερησια διαταξη 26/08/2012 1:51 μμ.


Η ετοιμότητα και η εγρήγορση δεν είναι κοινοτυπίες σε αυτήν τη συγκυρία.Θα φτάσουν στα άκρα.Ας μην υπολογίζουμε οτι θα ανασχέσει την επιθετικότητα τους η συνταγματικά  κατωχυρωμένη-πετσοκομένη βεβαια- ελευθερία του λόγου,ή το σαβουαρ βιβρ της αστικης δημοκρατίας.Θα κανιβαλλίσουν την ίδια την Λογική για να επιτύχουν το κλείσιμο του indy.

Το indy στο βαθμό που λειτουργεί ως πλατεία στην οποία συναντώνται διαφορετικές θέσεις και δράσεις, είναι στην ουσία μια άτυπη, διαρκής και ανοιχτή συνέλευση του κινήματος.Παράγει πολιτική,οσο και αν δεν αρέσει ο όρος σε πολλούς.Γιαυτό και είναι επικίνδυνο.

Αυτοί θα τολμήσουν.Αλλά κάθε επίθεση είναι η προυπόθεση για μια πετυχημένη αντεπίθεση.

 http://imerisiadiataxi.blogspot.com

 

 

από Γιώργος Πήττας 26/08/2012 1:56 μμ.


Προσυπογράφω κάθε θεμιτή αντίδραση στην οποιαδήποτε απόπειρα φίμωσης του Indymedia. 

από syllas 26/08/2012 5:47 μμ.


Προσυπογράφω το κείμενο.

http://csyllas.wordpress.com/

Κανένα φίμωτρο 

 

 

από μέλος της FAU 26/08/2012 8:07 μμ.


Προσυπογράφoυμε το κείμενο!

Σαν FAU χρησιμοποιούμε συνέχεια της πληροφορίες σας !

Είναι το μοναδικό μέσο πληροφορίας στην Ελλάδα που έχει ειδήσεις από τα κάτω και είναι απαραίτητο για την αντιστασή μας ενάντια στο κεφάλαιο!

αλληλεγγύη από την Γερμανία

από fragile dreams 26/08/2012 11:24 μμ.


Προσυπογράφω κι εγώ.

Όταν προσπαθούν να σε φιμώσουν, δείχνουν ότι σε φοβούνται.

Αλληλεγγύη στο indymedia απέναντι στη φασιστική λογοκρισία του κράτους...

cpan512.blogspot.com

από ........ 28/08/2012 8:36 πμ.


Προσυπογράφω κι εγώ

http://xeno.squat.gr/

από Πατησώτης 11/09/2012 5:08 μμ.


Η Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων προςυπογράφει το κείμενο.

 

Κάτω τα ξερά σας από το indymedia!

 

http://patissiasynelefsi.blogspot.gr/

από mak. 20/10/2012 2:13 μμ.


Προσυπογράφω επίσης το κείμενο.

από ?? 20/10/2012 2:34 μμ.


Πέρα απο τη συμπαράστασή μας μέσω των σχολίων  και την κοινοποίηση του γεγονότος υπάρχει/χρειάζεται και κάποιος άλλος τρόπος που μπορούμε να βοηθήσουμε? ευχαριστώ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License