Η επίσημη πολιτική του συστήματος οπλίζει το χέρι των ρατσιστών δολοφόνων

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΠΛΙΖΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΩΝ ΡΑΤΣΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ)

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΠΛΙΖΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΩΝ ΡΑΤΣΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

Ένας 19χρονος μετανάστης, προερχόμενος απ’ το πολύπαθο και κατεχόμενο απ΄ τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, Ιράκ, πέφτει νεκρός τα ξημερώματα της Κυριακής, μετά από επίθεση με μαχαίρι, 5 «αγνώστων» φασιστοειδών, στο κέντρο της Αθήνας. Δύο άλλοι μετανάστες, απ’ τη Ρουμανία και το Μαρόκο, καταφέρνουν να διαφύγουν απ’ τη συμμορία αυτή. Ένας άλλος, Πακιστανός, χαροπαλεύει στην Κέρκυρα, με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ στη Μυτιλήνη, στις 15/8, μαχαιρώνεται ένας «αλλοδαπός» ψαράς. Την ίδια στιγμή, δε λείπουν οι επιθέσεις σε σπίτια μεταναστών ή σε θρησκευτικούς τους, χώρους.

Η έξαρση των δολοφονικών αυτών επιθέσεων, συντελείται παράλληλα, με το ρατσιστικό πογκρόμ, που ακούει στο υποκριτικό όνομα «Ξένιος Ζεύς», το οποίο έχει σαν στόχο, χιλιάδες εξαθλιωμένους ή μεροκαματιάρηδες μετανάστες.

Ανθρώπους, που βρέθηκαν στη χώρα μας, λόγω της πολιτικής της πείνας και της φασιστικής καταπίεσης, στις χώρες τους, αλλά κυρίως αυτής, που ασκούν οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Που, εκτός απ’ την αρπαγή του πλούτου των χωρών αυτών, με τις επεμβάσεις τους, τους στρατούς κατοχής, τις βόμβες και τους πολέμους τους,  σπέρνουν την ερήμωση και τη δυστυχία, κι οδηγούν εκατομμύρια ανθρώπων, στη μετανάστευση.

Είναι η κυρίαρχη πολιτική του συστήματος της εκμετάλλευσης, αυτή που εφαρμόζει η κυβέρνηση – όπως κι όλοι οι προκάτοχοί της – που «δίνει αέρα» στα πανιά, της κάθε «Χρυσής Αυγής», κι άλλων συμμοριών, να αναλάβουν τη «βρώμικη δουλειά». Η πολιτική της άγριας καταστολής και της τρομοκρατίας απέναντι στους μετανάστες εργάτες, που συμπληρώνει την υπερεκμετάλλευση και το ξεζούμισμά τους απ’ το κεφάλαιο, ή την περιθωριοποίησή τους, όταν  αυτοί, «περισσεύουν», σε συνθήκες κρίσης. Η πολιτική που «διαιρεί» τους εργαζόμενους, σε «Έλληνες και ξένους», «δημόσιους και ιδιωτικούς», άνεργους και συνταξιούχους. Η ίδια πολιτική, που γεννά τη μαζική ανεργία, την κατακρεούργηση δικαιωμάτων, τη φτώχεια, την περιθωριοποίηση και το έγκλημα.

Οι δολοφονικές αυτές επιθέσεις είναι απλά «ενδεικτικές», του κλίματος που προσπαθείται να δημιουργηθεί. Ενός κλίματος τρομοκρατίας, που επιδιώκει ν’ αποκρύψει τους πραγματικούς υπαίτιους της κρίσης, κι όλων των δεινών του λαού μας, που δεν είναι άλλοι, απ’ το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης, τη ντόπια άρχουσα τάξη, και τα ξένα αφεντικά της, της Τρόικα, του ΔΝΤ και της ΕΕ, των οποίων τις απαιτήσεις, ικανοποιεί πιστά.

Η δολοφονική μανία των φασιστικών ομάδων, μπορεί σήμερα να έχει στο στόχαστρό της, κυρίως, τους μετανάστες. Ο κίνδυνος όμως, να βρεθεί αύριο απέναντί τους, κι ο κάθε εργαζόμενος, άνεργος, νεολαίος και λαϊκός άνθρωπος, που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του κι ενάντια στην πολιτική του συστήματος, είναι υπαρκτός. Και απαντιέται μόνο, με την επίμονη, κι αποφασιστική, μαζική, λαϊκή  πάλη, απέναντι στις αιτίες και τα αποτελέσματα αυτού του φαινομένου.

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΑΖΕΙ ΚΙ ΕΡΗΜΩΝΕΙ ΧΩΡΕΣ, ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΛΑΟΥΣ!

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ!

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό)

16/8/2012

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License