Τρέντο, Ιταλία: Εμπρηστική επίθεση εναντίον εταιρείας που κάνει μπίζνα με φυλακές

+ σύντομη ενημέρωση για 4 ομήρους του ιταλικού κράτους, στο πλαίσιο του NO TAV

Τα μίντια αποσιωπούν ό,τι συνέβη στο Άρκο, κοινότητα του Τρέντο. Παρανάλωμα του πυρός έγιναν στις 14 Ιούνη εννέα οχήματα τύπου βαν της Marr, φίρμας που κερδοσκοπεί παρέχοντας υπηρεσίες τροφοδοσίας σε διάφορες φυλακές.

Οδύνη για όλες εκείνες τις ατομικότητες που πέθαναν στη φυλακή

Αλληλεγγύη στους αιχμάλωτους και στις αιχμάλωτες που αγωνίζονται, ιδίως στους εξεγερμένους στο κολαστήριο του Μπολτσάνο

Μια αγκαλιά στους Αλέσσιο, Χουάν, Μαρσέλο και Μαουρίτσιο*

πηγή

 

* Οι Alessio Del Sordo, Juan Antonio Sorroche Fernandez, Marcelo Damian Jara Marin και Maurizio Ferrari συνελήφθησαν στις 26 Γενάρη στο πλαίσιο των –συνεχιζόμενων– διώξεων εναντίον του αγώνα NO TAV στην Ιταλία. Αυτήν τη στιγμή μονάχα ο Μαουρίτσιο και ο Αλέσσιο παραμένουν έγκλειστοι σε φυλακές, ενώ ο Μαρσέλο και ο Χουάν έχουν τεθεί υπό κατ’ οίκον περιορισμό. Και οι τέσσερις αναμένουν δίκη πολύ σύντομα. Ήδη ο Μαουρίτσιο, ο Αλέσσιο και ο Χουάν γνωστοποίησαν από κοινού την απόφασή τους ν’ αρνηθούν τη νομική τους υπεράσπιση, εξηγώντας πως «επιθυμούμε ν’ αντιμετωπίσουμε αυτήν τη δίκη χωρίς να ζητήσουμε συνηγόρους, γιατί αισθανόμαστε πως δε χρειάζεται να υπερασπίσουμε τους εαυτούς μας απέναντι σε τίποτε και κανέναν, γιατί θέλουμε να επιτεθούμε στο κράτος και στην κοινωνία που ’χουν το μονοπώλιο της βίας· γιατί θεωρούμε το δικονομικό μηχανισμό ένα θεατράκι όπου τ’ άτομα εξαναγκάζονται από τις υπάρχουσες κοινωνικές σχέσεις ν’ αναλαμβάνουν τους προκαθορισμένους ρόλους των ενόχων και αθώων».

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License