Τα συγκοινωνούντα δοχεία των μοναρχοφασιστικών-ναζιφασιστικών κομμάτων

Συγκεντρώσαμε παρακάτω μετακινήσεις στελεχών και πολιτευτών της ΝΔ, ΛΑΟΣ, Χρυσή Αυγή, Ανεξάρτητοι Έλληνες

 

Στις 11 Απριλίου γράφαμε " Βασική εκτίμηση των επαναστατών κομμουνιστών της σταλινικής-ζαχαριαδικής «Κίνησης για ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ 1918-55» υπήρξε πάντα – παραμένει και σήμερα – ότι τα όρια μεταξύ του μοναρχοφασιστικού κόμματος της ΝΔ και του ναζι-φασιστικού ΛΑΟΣ είναι εντελώς δυσδιάκριτα ως ανύπαρκτα και ότι και τα δυο αυτά μεγαλοαστικά κόμματα αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία που το ένα τροφοδοτεί το άλλο τόσο σε επίπεδο οπαδών-ψηφοφόρων όσο και σε επίπεδο στελεχών. [...] Πλησιάζοντας προς τις βουλευτικές εκλογές  θα πυκνώσουν οι μεταπηδήσεις."
 
Τις  τελευταίες μέρες καταγραψαμε τις εξής μετακινήσεις:

-Ο Φίλιππος Τσαλίδης, τ.βουλευτής ΝΔ Ξάνθης και ο Κώστας Χαραλαμπόπουλος, τ.βουλευτής ΝΔ Ιωαννίνων και πρώτος επιλαχών στις τελευταίες εκλογές στο ψηφοδέλτιο Ιωαννίνων προσχώρησαν στους Ανεξάρτητους Έλληνες (30/5)
-  Ο Νίκος Παπαδημάτος, τ.βουλευτής ΝΔ Αχαΐας προσχώρησε στους Ανεξάρτητους Έλληνες (30/5) 
- Οι προερχόμενοι από τη ΝΔ Χρήστος Πέπας (Β' Αθήνας), Σπύρος Μούλιας (Ιωάννινα) και στο ψηφοδέλτιο της Κεφαλονιάς ο Γιώργος Τζωρτζάτος προσχώρησαν στους Ανεξάρτητους Έλληνες (30/5)

- Ο Κωνσταντίνος Πατέρας, πρώην υποψήφιος Βουλευτής στο νομό Τρικάλων, με το ΛΑΟΣ, προσχώρησε στη ΝΔ (29/5)

- O Γιώργος Μιχαλόπουλος, πρώην Διαμερισματικός Σύμβουλος στον Δήμο της Αθήνας με την Ν.Δ., και ο Τρύφωνας Μπουγάς, πολιτευτή της Ν.Δ. στην Β’ Περιφέρεια της Αθήνας προσχώρησαν στο ΛΑΟΣ (29/5) 
- Ο πρόεδρος του περιφ. συμβουλίου Ιονίων Νήσων και στέλεχος της ΝΔ Χρήστος Ανθης προσχώρησε στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» (27/5)
-Ο πρωήν βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Νίκος Γεωργιάδης προσχώρησε στη ΔΡΑΣΗ (21/5)
- Ο υποψήφιος στις 6/5 με τη ΔΗΣΥ στην Περιφέρεια Αττικής Σπύρος  Ταμήλιας προσχώρησε στο ΛΑΟΣ (25/5)
- Η Ελισάβετ Σάρου - Σωτηροπούλου Υπεύθυνη Επιτροπής Κρητών της Ν.Δ προσχώρησε στο ΛΑΟΣ (25/5)
- Ο Γιώργος Μιχαλόπουλος, πρώην Διαμερισματικός Σύμβούλος στον Δήμο της Αθήνας με την Ν.Δ. και πρώην μέλος της ΠΟΛΑΝ προσχώρησε στο ΛΑΟΣ (28/5)
- Το στέλεχος της ΝΔ Ηλείας και πρώην μέλος της ΠΟΛΑΝ Παναγιώτης Καραδήμας προσχώησε στο ΛΑΟΣ (26/5)
- Στη ΝΔ, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες προσχώρησαν: ο Ιωάννης Βαγγέλης, υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσων, ο Σπύρος Ρομποτής, υποψήφιος βουλευτής Α' Αθηνών, ο Παύλος Σαράκης, υποψήφιος βουλευτής Β' Αθηνών και ο Νίκος Χιδίρογλου, "δημοσιογράφος" στη φασιστοφυλλάδα "Ελεύθερη Ώρα".  (27/5)
- Στη ΝΔ από τον ΛΑΟΣ προσχώρησαν: ο Χρήστος Μακρίδης, υποψήφιος βουλευτής νομού Πέλλας και η Ολυμπία Αντύπα, δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Ζωγράφου. (27/5)
- Στη ΝΔ προσχώρησαν τα στελέχη του ΛΑΟΣ Γεωργία Ντάτσικα, Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Ηλείας ΛΑΟΣ, Γεώργιος Γερολυμάτος, υποψήφιος βουλευτής Β' Αθηνών ΛΑΟΣ και Γεώργιος Ρούσσος, υποψήφιος βουλευτής Α' Αθηνών ΛΑΟΣ. (25/5)
- Στη ΝΔ προχσώρησε ο υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες Γιώργος Κυριακίδης (25/5)
- Ο Χρίστος Ράλλης, γραμματέας της Τ.Ο. ΝΔ Αγίου Φανουρίου Ιλίου, προσχώρησε στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (αρχικά κυκλοφόρησε ότι ολόκληρη η Τ.Ο. προσχώρησε τη Χ.Α. αλλά αργότερα διαψεύστηκε) (24/5)
- Στους Ανεξάρτητους Έλληνες προσχώρησε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Γιαννέλης και ανέλαβε επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα (24/5)
- Στη ΝΔ προσχώρησαν οι πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ Κ.Βελόπουλος και Π.Μαρκάκης. (22/5)
- Στη ΝΔ προσχώρησαν οι πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ  Θάνος Πλεύρης και Γιώργος Ανατολάκης. (21/5)
- Στη ΝΔ προσχώρησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΛΑΟΣ., Κ. Μακρυνόρης και Ι. Κοτσίρης. (18/5)
 
 
Τα συγκοινωνούντα δοχεία των μοναρχοφασιστικών-ναζιφασιστικών κομμάτων (μέρος β')
 
Συνέχεια από το: Τα συγκοινωνούντα δοχεία των μοναρχοφασιστικών-ναζιφασιστικών κομμάτων


Σε συνέχεια του άρθρου που δημοσιεύσαμε στο φύλλο 369 (15-31/5/2012) συγκεντρώσαμε παρακάτω μετακινήσεις στελεχών και πολιτευτών της ΝΔ, ΛΑΟΣ, Χρυσή Αυγή, Ανεξάρτητοι Έλληνες που συνέβησαν το διάστημα 1-15/6 λίγο πριν δηλαδή από τις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου.
 
- Ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών με τον ΛΑΟΣ στις εκλογές της 6ης Μαΐου προσχώρησε στη ΝΔ (14/6)
- Ο πρώην υποψήφιος του ΛΑ.Ο.Σ Ηρακλείου Νίκος Κοσόγλου προσχώρησε στη Χρυσή Αυγή (13/6)

- Ο Χρήστος Μπρουζούκης υποψήφιος βουλευτής Καρδίτσας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στις εκλογές της 6ης Μαΐου προσχώρησε στη ΝΔ (13/6)
 - Οι Σωτήρης Γιώνας και Κώστας Καλογρίδης, μέλη της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ προσχωρησαν στους Ανεξάρτητους Έλληνες (12/6)
- Η Ειρήνη Παπαγιάννη, υποψήφια βουλευτής Καβάλας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στις εκλογές της 6ης Μαΐου προσχώρησε στη ΝΔ (12/6) 
- Ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και υποψήφιος βουλευτής με τους  Ανεξάρτητους Έλληνες Χάρης Αηδονόπουλος προσχώρησε στη ΝΔ (12/6)
- Η υποψήφια βουλευτής Σάμου, του ΛΑΟΣ Θεοδοσία Μπαξεβάνη προσχώρησε στη ΝΔ (12/6) 
- Η υποψήφια βουλευτής του ΛΑΟΣ στην Πιερία, κ. Λεμονιά Γκιμπή ο υποψήφιο βουλευτή ΛΑΟΣ Πιερίας κ. Τσιουκάνη και ο πρώην πρόεδρος της νομαρχιακής ΛΑΟΣ Πιερίας κ. Δασκάλου  προσχώρησαν στη ΝΔ (11/6) 
- Ο Γιώργος Κεχαγιάς, υποψήφιος βουλευτής Πιερίας, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες προσχώρησε στη ΝΔ (11/6)  
- Οι Κώστας Γιαννακούρης (πρώην πρόεδρος της ΝΕ του ΛΑΟΣ Κέρκυρας) και Νίκος Ψαρρός (πρώην γραμματέας της ΝΕ του ΛΑΟΣ Κέρκυρας) προσχώρησαν στη ΝΔ (8/6) 

Διαβάστε επίσης: Μοναρχοφασιστική ΝΔ – ναζι-φασιστικό ΛΑΟΣ: δυο συγκοινωνούντα δοχεία υπεραντιδραστικών

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License