Ρώμη: Έντεκα χρόνια μετά τη σύνοδο της G8 στη Γένοβα, διαδηλωτές θα μπουν στη φυλακή

Αντιπληροφόρηση από πρώτο χέρι είναι περισσότερο από επιθυμητή.

 

Σύμφωνα με αρχική ενημέρωση στο linksunten.indymedia, στις 13 Ιούλη 2012 η πρώτη σύγκλητος του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (του ανώτατου οργάνου του ιταλικού δικαστικού συστήματος) επικύρωσε εν μέρει τη σκληρή ετυμηγορία που είχε εκδοθεί εναντίον των δέκα καταδικασθέντων ακτιβιστών.

Διωκόμενοι για τις οδομαχίες ενάντια στη σύνοδο κορυφής της «Ομάδας των Οκτώ» στη Γένοβα τον Ιούλη του 2001, δύο άτομα καταδικάστηκαν πλέον οριστικά να εκτίσουν ποινές φυλάκισης που αγγίζουν έως και τα 15 έτη. Τρία άτομα έλαβαν απλώς μειώσεις στις πολυετείς ποινές φυλάκισής τους (από 9 μήνες έως και ένα χρόνο), ενώ πέντε απ’ τους ήδη καταδικασθέντες μπορούν να υποβάλουν έφεση (οι υπόλοιποι πέντε δεν έχουν πια δικαίωμα ν’ ασκήσουν έφεση σε κάποια δικαστική αρχή). Συνεπώς, πέντε άνθρωποι θα οδηγηθούν στη φυλακή για τα γεγονότα της Γένοβας, κι άλλοι πέντε παραμένουν ελεύθεροι αναμένοντας επανεκδίκαση της υπόθεσης.

Όλοι αυτοί οι διαδηλωτές είχαν δικαστεί για το ίδιο αδίκημα, της «λεηλασίας και καταστροφής» (που προφανώς επισείει βαρύτερες ποινές απ’ ό,τι το «έγκλημα» της διατάραξης κοινής ειρήνης), άρα στην πραγματικότητα το δικαστικό σώμα εφάρμοσε τον αποκαλούμενο Κώδικα του Ρόκκο (Codice Rocco), παράγραφος του ιταλικού ποινικού κώδικα που κρατάει από την εποχή του φασισμού.

 

Βλ. επίσης, στ’ αγγλικά:
- Ρώμη, Ιταλία: Τελική ετυμηγορία του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για τα 25 όργανα της ιταλικής αστυνομίας και Ασφάλειας που ευθύνονται για το σφαγείο στο σχολείο Ντιάζ κατά τη σύνοδο κορυφής της «Ομάδας των Οκτώ» στη Γένοβα το 2001· όπως ήταν αναμενόμενο, έφυγαν απ’ το δικαστήριο ουσιαστικά ατιμώρητοι (κι άλλωστε, ορισμένοι είχαν λάβει εδώ και καιρό προαγωγές σε ανώτερα αξιώματα)
- Αθήνα, Ελλάδα: Πανό και κείμενο αλληλεγγύης από την Αναρχική συλλογικότητα «Κύκλος της Φωτιάς» για τους δέκα διωκόμενους αγωνιστές της Γένοβας

 

από Contra Info 16/07/2012 4:49 πμ.


http://italycalling.wordpress.com/2012/07/15/verdicts-in-for-the-genoa-10-guilty

Σύμφωνα με αυτή την πηγή, η υψηλότερη ποινή φυλάκισης ανέρχεται στα 14 έτη.

Επίσης, αναφέρεται ότι ο ένας από τους πέντε που έλαβαν ποινή κάθειρξης έχει ήδη οδηγηθεί σε φυλακή της Ρώμης.

από R 16/07/2012 3:15 μμ.


Enas einai idi mesa, o syntrofos Alberto.

Duo apo tous pente pou katadikastikan, exoun exafanisti kai tous psaxnoune...

 

Leuteria ston syntrofo Alberto!


(η υψηλότερη ποινή που εκδόθηκε ανέρχεται τελικά στα 15 έτη φυλάκισης με μείωση 1 έτους, άρα πρακτικά επρόκειτο για 14 έτη κάθειρξης)

 

http://www.contropiano.org/en/news-politica/item/10275-genova-2001-non-%C3%A8-indispensabile-accettare-la-condanna-due-irreperibili

Σύμφωνα με αυτή την πηγή, ο Francesco και ο Vincenzo (δύο από τους «οριστικά» καταδικασθέντες σε 13 και 15 έτη φυλάκισης, αντίστοιχα, όπως αναφέρεται εδώ) δεν είναι διαθέσιμοι στις Αρχές επί της παρούσης – χθες (15/7) η γενική εισαγγελία της Γένοβας εξέδωσε εντάλματα κράτησης εναντίον και των δύο.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License