Τεράστιες απώλειες του Τουρκικού Στρατού στις συγκρούσεις με τους Κούρδους αντάρτες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

-Ανυπολόγιστες οι απώλειες της κουρδικής μειονότητας

O Τουρκικός Στρατός έχει υποστεί σημαντικές απώλειες κατά τον τριακονταετή αγώνα των Κούρδων.

Συγκλονιστικά στοιχεία για τις ανθρώπινες απώλειες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων δόθηκαν στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου στη γειτονική χώρα. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας απαντώντας σε ερώτηση που κατατέθηκε από το βουλευτή Gürkut Acar του κόμματος CHP, ο οποίος εκλέγεται στο νομό της Αττάλειας (Antalya), σχετικά με τον αριθμό των νεκρών και των τραυματισθέντων κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας αποκάλυψε ότι τα τελευταία 30 χρόνια περίπου η γειτονική χώρα υφίσταται μία συνεχή αιμορραγία αφού οι νεκροί ανέρχονται σε περίπου 200 κάθε έτος. Για την ακρίβεια, κατά το χρονικό διάστημα από το 1984 μέχρι τις 8 Ιουνίου 2012 οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν συνολικά 6.169 νεκρούς (şehit) και 4.008 τραυματισθέντες (gazi) λόγω συμμετοχής τους σε επιχειρήσεις. Μάλιστα έδωσε αναλυτικά στοιχεία, ανά κλάδο και βαθμό:

α. Νεκροί (şehit), σύνολο 6.169
-Αξιωματικοί: 411
-Υπαξιωματικοί: 375
-Μόνιμοι οπλίτες και μόνιμοι στρατοχωροφύλακες: 585
-Υπαξιωματικοί και κληρωτοί οπλίτες: 4.798
β. Τραυματισθέντες (gazi), σύνολο 4.008
-Αξιωματικοί: 256
-Υπαξιωματικοί: 263
-Μόνιμοι οπλίτες και μόνιμοι στρατοχωροφύλακες: 401
-Υπαξιωματικοί και κληρωτοί οπλίτες: 3.088


Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι νεκροί είναι 1,5 φορά περισσότεροι από τους τραυματισθέντες, αναλογία η οποία φανερώνει μεταξύ άλλων τη βιαιότητα – φονικότητα των συγκρούσεων αλλά και εγείρει πολλά ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα του συστήματος διακομιδής και αντιμετώπισης απωλειών υγείας.

Βεβαίως, αντί το τουρκικό αστικό κατεστημένο να αλλάξει πολιτική και να αναζητήσει πολιτική λύση, κλιμακώνει τις συγκρούσεις, ενώ ο Νεοοθωμανισμός ως δόγμα ενσωματώνει τις ιμπεριαλιστικές βλέψεις της άρχουσας τάξης.

Εμπόδιο σε αυτή την άβυσσο του αίματος οι συγκλονιστικοί αγώνες της Αριστεράς που μέσα σε συνθήκες εθνικιστικής τύφλωσης μιλά για την ανάγκη εργατικού διεθνιστικού κινήματος του συνόλου των εργαζομένων.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

 

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

diktiospartakos.blogspot.com

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License