Ο Πόλεμος στη Νέα Εποχή [ολόκληρο το βιβλίο]

Δημοσιεύουμε σήμερα, μια από τις σημαντικότερες δουλειές γύρω από το ζήτημα του πολέμου στην Ελλάδα.

 

Ο Πόλεμος στη Νέα Εποχή
 
 
 
Δημοσιεύουμε σήμερα, μια από τις σημαντικότερες δουλειές γύρω από το ζήτημα του πολέμου στην Ελλάδα, τη θέση της χώρας στον διεθνή καταμερισμό του κεφαλαίου, τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό αλλά και μερικές βασικές θέσεις που αποτέλεσαν κορμό της επαναστατικής αντίληψης όπως αυτή παρεμβαίνει στα δρώμενα του ελληνικού στρατού, από τη σκοπιά της υπεράσπισης των κληρωτών φαντάρων. Πρόκειται για μια σύντομη μπροσούρα που κυκλοφόρησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, και συμπύκνωνε την τότε συσσωρευμένη πείρα του αντιπολεμικού κινήματος ενάντια στον πόλεμο του Κόλπου και την επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία. Αξίζει, όμως να διαβαστεί και σήμερα, γιατί τοποθετεί 5 βασικά σημεία για τον πόλεμο στις ταξικές κοινωνίες, στα οποία οφείλει να απαντήσει και να αναπτύξει κάθε προσπάθεια που μιλάει από τη σκοπιά της επαναστατικής εργατικής απάντησης στην καπιταλιστική κρίση. Άλλωστε η ιστορική εμπειρία των κρίσεων, συνδέεται άρρηκτα με τους πολέμους, περιφερειακούς ή/και παγκόσμιους τους τελευταίους δύο αιώνες.
 
avanti_maestro
 
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ μπορείτε να το κατεβάσετε/διαβάσετε από εδώ: http://historiasmarginales.files.wordpress.com
 
 
 

 

από occ 02/07/2012 3:18 πμ.


δεν υπαρχει

Ανοίξτε το παρακάτω λινκ για ολοκληρο το βιβλίο

 

http://historiasmarginales.files.wordpress.com/2009/02/full-page-fax-print2.pdf

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License