Για το αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό διήμερο της Συνέλευσης της Πλατείας στο Κερατσίνι

Για το αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό διήμερο της Συνέλευσης της Πλατείας στο Κερατσίνι, 1 & 4 Ιούνη.

post image

 

Περίσσοτεροι από 80 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συνέλευσης της Πλατείας στο Κερατσίνι τόσο για την αντιρατσιστική-αντιφασιστική πορεία την Παρασκευή 1/6, στην Αμφιάλη, όσο και για την προβολή του ντοκιμαντέρ μνήμης «Τα κορίτσια της βροχής», την Δευτέρα 4/6 στην πλατεία Λαού, για τις φυλακίσεις και τα βασανιστήρια αντιστεκόμενων γυναικών κατά της στρατιωτικής δικτατορίας στον ελλαδικό χώρο την επταετία 1967-74.

Η αντιρατσιστική-αντιφασιστική πορεία της Παρασκευής 1/6, ξεκίνησε από την Πλ. Νίκης (τριγωνάκι-ζαρντέν) και πορεύτηκε για μια ώρα, με δυνατό παλμό, συνθήματα και μοίρασμα εκατοντάδων κειμένων, μέσα σε πολλές γειτονιές της Αμφιάλης, Στο τελευταίο της κομμάτι η διαδήλωση πέρασε και από το σπίτι των πακιστανών μεταναστών που είχαν δεχτεί το προηγούμενο διάστημα τις ρατσιστικές επιθέσεις ολιγομελούς ομάδας νεολαίων και ολοκληρώθηκε ξανά στην Πλ. Νίκης.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ, το βράδυ της Δευτέρας 4/6 στην πλατεία Λαού, μας έσφιξε το στομάχι από τις μαρτυρίες των γυναικών για την κτηνωδία του δικτατορικού καθεστώτος αλλά αποτέλεσε και ένα ισχυρό ερέθισμα για τη δύναμη της αντίστασης και το ανάστημα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας απέναντι στους τύραννους και τους βασανιστές.

Με συντροφιά τη μνήμη και το βλέμμα να κοιτάει μπροστά, ο αγώνας ενάντια στους παλαιούς και νέους ολοκληρωτισμούς συνεχίζεται.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License