FBI & Skype: Η είδηση και η εκδοχή της!

μια εφαρμογη η λειτουργικό σύστημα Κλειστού Κώδικα, ΔΕΝ ξέρετε ΠΟΤΕ τι ακριβώς περιέχει, τι back ports έχει ανοιχτά και κυρίως σε ποιον πραγματικά ανήκει ο έλεγχος της εφαρμογής/λειτουργικού που χρησιμοποιείτε

http://osarena.net/opinions/fbi-skype-i-idisi-ke-i-ekdochi-tis.html

Βασικά δεν είχαμε σκοπό να αναφερθούμε καν στο θέμα. Αλώστε για εμάς και τους συχνούς αναγνώστες μας δεν αποτελεί είδηση και τα έχουμε αναφέρει και πολλάκις στο παρελθόν.
Από την άλλη το υποψιασμένο πλέον κοινό της σελίδας μας, ξέρει πολύ καλά, πως όταν μια είδηση γινεται γνωστή και φυσικά αναπαράγεται καθώς έχει όλα τα “συστατικά” για την αναπαραγωγή/προβολή της, μάλλον κάτι δεν πάει καλά και σίγουρα η αλήθεια ειναι όχι σε αυτά που λέγονται, μα σε αυτά που ΔΕΝ λέγονται (η γράφονται).
Το FBI αν και υποτίθεται πως ειναι μια ομοσπονδιακή υπηρεσία των ΗΠΑ, κανείς δεν αμφιβάλλει ότι ασκεί παγκόσμιες αρμοδιότητες και με πολλά μέσα, για όφελος συγκεκριμένων σκοπών.
Γεγονός επισης πως οι τεχνολογικοί γίγαντες στην πλειοψηφία τους εδρεύουν στις ΗΠΑ.
Αν δεν γνωρίζετε αυτές οι εταιρείες ειναι άρρηκτα δεμένες και με το FBI. Αν το ψάξετε λίγο παραπάνω, θα ανακαλύψετε πως όταν κάποιος χρήστης Windows, ανοιγει το συνδεδεμένο στο διαδίκτυο μηχάνημα του, στοιχεία του ταξιδεύουν προς άγνωστες ομάδες από σερβερς, ανάμεσα τους και αυτούς του FBI.
Δεδομένα των κινητών/φορητών συσκευών εδρεύουν στους servers εταιρειών, μα και σε αυτούς του FBI.
Όσοι γνωρίζετε ακόμα λίγο καλύτερα τα πράγματα η όσοι έχετε την διάθεση να το ψάξετε, το παγκόσμιο διαδίκτυο, στην ουσία, ειναι υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ.

Εδώ όμως έχουμε και ένα υπαρκτό πρόβλημα τ’ οποίο έχει γυρισει μπούμερανγκ και τελικά οφείλεται στην ίδια την φύση του διαδικτύου η οποία ειναι χαώδης.
Πριν κάποια χρόνια κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ακριβώς τις διαστάσεις που θα πάρει το διαδίκτυο η διάδοση της πληροφορίας και του διαμοιρασμού.
Πριν κάποια χρόνια άλλωστε και οι μεγάλες πολυεθνικές ασκούσαν την εξουσία τους υπογείως και στα παρασκήνια, σε αντίθεση με σήμερα που γινεται απροκάλυπτα.
Αφού είμαστε και πιο διορατικοί άνθρωποι βλέπουμε πως υπάρχει η δυνατότητα να γινεται κάτι πολύ σπουδαίο: Τις νομοθεσίες να αλλάζουν και να προσαρμόζονται σαν γάντι στις νέες εποχές.
Σαν γάντι όμως που ταιριάζει στα οικονομικά συμφέροντα των πολυεθνικών και τραπεζών. Και που αυτά τα συμφέροντα όσο πάει γινονται πιο άπληστα έχοντας δημιουργήσει ένα τραστ από διεφθαρμένους πολιτικούς και πραιτοριανές φρουρές και κάθε τους απόφαση ειναι όλο και περισσότερο σε βάρος του καθημερινού ανθρώπου, όπου και αυτός κατοικεί στον πλανήτη.
Η λογική τους ειναι “απλή”: Δούλευε περισσότερο, με όσο το δυνατόν λιγότερα και κατανάλωνε περισσότερα, όσο μπορείς πιο πολύ!
Και φυσικά με προϊόντα η υπηρεσίες αμφιβόλου ποιότητας στη συντριπτική πλειοψηφία, τα οποίες υπερκοστολογούν και κατόπιν μιλούν για πειρατεία και διαφυγόντα κέρδη βεβαίως-βεβαίως.

Βέβαια όλοι ξέρουν πως πλέον (και κυρίως λόγω διαδικτύου) ο κόσμος ειναι πιο υποψιασμένος και έτσι το ζητούμενο ειναι μπορούν και με νομοθετήματα κατασκευασμένα να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο και αυτό να γίνει χωρίς την παραμικρή αντίδραση από τον κόσμο.
Το πείραμα που έκαναν πριν κάποια χρόνια με τους δίδυμους πύργους πέτυχε. Ο “τρομονόμος” ειναι πλέον παγκόσμιος.
Με τα ΜΜΕ και την προπαγάνδα, έπεισαν τον κόσμο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, πως αυτό γινεται για το καλό του, για την… ασφάλεια του…
Συγχρόνως δεν ξέρω πόσοι έχουν αμφιβολία πως υπαρχουν οι μηχανισμοί και η τεχνολογία απολύτου ελέγχου του διαδικτύου, μα και στοχευμενα.
Το ζητούμενο όμως ειναι αυτά να γίνουν νομιμοφανή, όπως είπαμε. Χωρίς αντιδράσεις, Χωρίς φωνές, αντιδράσεις.
Άλλωστε αφού εφαρμοστούν, μετά θα ειναι αργά για πολλά. Ήδη ο νομοθέτης έχει προβλέψει την επέκταση αυτών και εφαρμογη τους στην καθημερινότητα.
Συνεπώς δεν ειναι μόνο θέμα διαδικτύου, μα σαφώς ειναι πλέον θέμα ζωής και ατομικών ελευθεριών.
Στο πίσω μέρος του μυαλού σας κρατήστε πως ότι συμβαίνει πλέον στην οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη και ειναι ενάντια στον καθημερινό άνθρωπο, εν εύθετω χρόνω θα εξαπλωθεί σαν μάστιγα παντού.
Με νομοθετήματα φυσικά!

Πάμε παρακάτω να γίνει ακόμα πιο κατανοητό το σημείο στο οποίο θέλουμε να καταλήξουμε.
Έχουμε πει πολλές φορές για την ιδέα και την φιλοσοφία του Ανοιχτού Κώδικα παντού (δείτε ένα συνοπτικό τελευταίο άρθρο).
Για Ανοιχτή Διακυβέρνηση, Ανοιχτή Οικονομία, Ανοιχτή Αγροτεχνολογία, Ανοιχτές Κατασκευές, κλπ. Έναν Ανοιχτό Κόσμο, πιο απλά! Και φυσικά για Ανοιχτό/Ελεύθερο Κώδικα παντού και στην τεχνολογία.
Βλέπετε μια εφαρμογη η λειτουργικό σύστημα Κλειστού Κώδικα, ΔΕΝ ξέρετε ΠΟΤΕ τι ακριβώς περιέχει, τι back ports έχει ανοιχτά και κυρίως σε ποιον πραγματικά ανήκει ο έλεγχος της εφαρμογής/λειτουργικού που χρησιμοποιείτε η τέλος πάντων, ποιοι άλλοι έχουν πρόσβαση σε αυτό.Πόσο μάλλον όταν αυτό ειναι δημοφιλές, είτε μέσω προπαγάνδας και συμφωνιών έχει επιβληθεί και χρησιμοποιείται από εκατομμύρια εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη.
Κάποια ονόματα για να καταλάβετε καλύτερα: Microsoft, Apple, RIM, MacDonalds, όλα τα μεγάλα studios (μουσικής/θεάματος), όλες οι πολυεθνικές φαστ-φουντ, φαρμακευτικές, εταιρείες τροφίμων/αναψυκτικών, κλπ….
Και σε πολλές περιπτώσεις οι άνθρωποι που γνωρίζουν και έχουν ψάξει πιο πολύ έχουν βρει πολλές “συνιστώσες” και σημεία επαφής σε πολλές από τις συγκεκριμένες εταιρείες.
Τελειώνοντας τον μεγαλο μα αναγκαίο, όπως θα δείτε, πρόλογο, σημειώστε ακόμα, πως μια συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιεύσεων στο διαδίκτυο ειναι αναδημοσίευση μιας είδησης.
Πόσο μάλλον όταν αυτή έχει δοθεί από μεγάλα (και δοτά συνήθως) δίκτυα και έχουν τσιμπήσει (εσκεμμένα η μη) και άλλες μεγάλες σελίδες του διαδικτύου.
Αναλογιστείτε λοιπόν, αν και οι περισσότεροι ξέρετε ήδη, στην Ελλάδα του Facebook, πόσες φορές θα δείτε την ίδια ακριβώς και απαράλλαχτη είδηση να “δημοσιεύεται” από κάθε είδους ιστοσελίδα που φανταζόσαστε η δεν φανταζόσαστε!

-Η είδηση αφορά το πασίγνωστο Skype. Την πλατφόρμα επικοινωνίας εκατομμυρίων χρηστών του διαδικτύου καθημερινά.
H τελευταία σημαντική εξέλιξη στο θέμα αφορούσε την εξαγορά του από την Microsoft. “Τεχνολογικά” αυτή η εξαγορά είχε να κάνει με την άφιξη των Windows Phone και την πολιτική της Microsoft.
Παράλληλα στο ίδιο διάστημα σχεδον, είδαμε το Skype στο Facebook και παράλληλα την ίδια την MS, να βάζει το πόδι της και εκεί.
Προσπαθήσαμε ακόμα και πιο πρόσφατα να μιλήσουμε σχετικά με αυτή την εξέλιξη: Το Skype η Microsoft και το Linux!
Και πάλι οι πιο υποψιασμένοι ερμηνεύσαμε αλλιώς αυτές τις κινήσεις. Και σίγουρα όχι προς όφελος των ατομικών ελευθερίων των ανθρώπων.

-Και πάμε στην “είδηση” όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο παγκόσμιο διαδίκτυο. Βάζω την Ελληνική απόδοση, άλλωστε η ίδια ακριβώς, έχει παίξει (και θα παίξει) και σε αναρίθμητες σελίδες:

Προσπαθούν 4 χρόνια. Ξόδεψαν 54.000.000 δολάρια. Πλέον διαθέτουν τα μέσα για να κατασκοπεύουν τις συνομιλίες μέσω Skype καθώς και άλλες μορφές διαδικτυακής επικοινωνίας.
Το FBI είναι έτοιμο να λειτουργήσει την ειδική μονάδα DCAC (Domestic Communications Assistance Center) σε συνεργασία με την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών DEA και την υπηρεσία U.S. Marshals.
Η DCAC, θα χρησιμοποιεί ειδικό εξοπλισμό ικανό να καταγράψει συνομιλίες στο διαδίκτυο, μετά – βέβαια – από την έκδοση σχετικών δικαστικών εντολών.
Με τι κριτήρια θα βγαίνουν οι εν λόγω δικαστικές εντολές, είναι ένα ερώτημα που σίγουρα θα απασχολήσει στο μέλλον.
Πάντως, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα mashable.com, το διαδικτυακό έγκλημα έχει γίνει ύψιστης σημασίας ζήτημα για το FBI.
Τον Ιανουάριο, η υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ερευνούσε την ανάπτυξη μιας ειδικής εφαρμογής, η οποία θα “σαρώνει” το Facebook προς αναζήτηση εγκληματικών συμπεριφορών.

Τι περνάει στη ουσία η “είδηση”? Αυτό:

το διαδικτυακό έγκλημα έχει γίνει ύψιστης σημασίας ζήτημα για το FBI.

Και πάλι η τρομοκρατία και πάλι για την προστασία μας και πάλι για το καλό μας.Το έχετε καταλάβει και ιδιαίτερα εμείς με τις πρόσφατες εκλογές και το ότι βιώνουμε, πως το να μας τρομοκρατούν ειναι πιο εύκολο και πιο αποτελεσματικό από το να δίνουν ελπίδα?
Νομίζω πως με τα όσα ειπωθήκαν στον πρόλογο, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο. Νοήμονες άνθρωποι είσαστε.
Άλλωστε είπαμε, έτσι κι’ αλλιώς συμβαίνει. Το θέμα ειναι να βρεθεί “απλά” η νομότυπη λυση, χωρίς κραυγές, χωρίς διαμαρτυρίες, χωρίς αντιδράσεις.
Είναι βέβαιο πως αν οι άνθρωποι πραγματικά καταλαβαίναμε τι πρόκειται να συμβεί (όχι μόνο με αυτό, ένας ακόμα κρίκος ειναι της αλυσίδας), θα είχαμε επαναστατήσει σε παγκόσμια κλίμακα για να ανατρεπαμε αυτή την αδικία και διαφθορά.
Δυστυχώς όμως η προπαγάνδα και τα ΜΜΕ, κοιμίζουν τις μάζες…

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License