Τα ΕΛ.ΠΕ κερνούν με 1,5 δις ευρώ, τον εκσυγχρονισμό της τριτοκοσμικής ΠΕΤΡΟΛΑ του Λάτση.

ή αλλιώς Λάτσης : Ο κανακάρης του ελληνικού κραταιού… φιλελευθερισμού. Απομονωμένο, αλλά όχι μεμονωμένο, περιστατικό..

post image

 

 

Προεκλογική περίοδος και οι ντόπιοι εφοπληστές δείχνουν αυξημένη ανησυχία μιας και το  κυνοβουλευτικό τους κεφάλαιο, που συντηρούσαν με συνέπεια και αυταπάρνηση όλα αυτά τα χρόνια,  πνέει τα λοίσθια….  

 Οι δουλειές που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι πολύ απλά….. τεράστιες. Τεράστια Κεφάλαια από δημόσια ταμεία είναι έτοιμα να δοθούν αγόγγυστα  σε “ιδιώτες” και επιχειρήσεις της πάντα ελεύθερης αγοράς..

Ο Λάτσης βρίσκεται στο δρόμο αυτών των λεηλατημένων δημόσιων κεφαλαίων.   

Εδώ και λίγες ημέρες έχει δημοσιοποιηθεί η μεγαλύτερη μετατροπή  δημόσιου πλούτου σε κεφάλαια επένδυσης σε  ιδιωτική επιχείρηση και μάλιστα ανάμεσα σε οξύτατου  ανταγωνισμού εταιρείες. Ανάπτυξη του πιο κυνικού μοντέλου ακροδεξιάς πολικής,  άγριου αποικιακού καθεστώτος.  

Στον όμιλο Λάτση ‘έχει δοθεί,  από την επταετία του Σημίτη,  η “διαχείριση”  των υπερσύγχρονων ελληνικών διυλιστηρίων των ΕΛ.ΠΕ. Τα ΕΛ.ΠΕ είναι δημόσια επιχείρηση καυσίμων με τεράστια στρατηγική και κοινωνική σημασία, σήμερα και χθες,  έχει αλωθεί από μανδαρίνους του Λάτση που την ελέγχουν και την απομυζούν. Σκεφτείτε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΕΛ.ΠΕ προσλήφθηκε μετά το καθήκον του στα ΕΛ.ΠΕ ως επίτιμος πρόεδρος στην Eurobank (Χριστοδούλου),  τέτοια ικανοποίηση είχαν οι Λατσαίοι για τον πρόεδρο(2). Ακολούθησε ο Γιανίτσης ως  πρόεδρος  των ΕΛ.ΠΕ ο οποίος έφερε και εις πέρας τον εκσυγχρονισμό της ΠΕΤΡΟΛΑ. Ο Γιανίτσης υπήρξε πρόεδρος των ΕΛ.ΠΕ εώς την υπουργοποίησή του από τον δοτό Παπαδήμο και την κυβέρνηση ανδρείκελων που έστησε η Τροικα προκειμένου να περάσει το Μνημόνιο 2 και το PSI.. Kαι οι δύο αποτελούν χαρακτηριστικούς τύπους των διοικήσεων των ΕΛ.ΠΕ.

 Ο  όμιλος Λάτση είχε παραδοσιακά στην ιδιοκτησία  του την ΠΕΤΡΟΛΑ, ένα παρωχημένο ,  υποανάπτυκτο και τριτοκοσμικό πράγμα που “διαχειρίζονταν”  πετρέλαια . Αποφάσισε λοιπόν η διοίκηση των υπερσύγχρονων ΕΛ.ΠΕ να εκσυγχρονίσει την ανταγωνίστρια εταιρεία , ΠΕΤΡΟΛΑ.  Ακριβώς έτσι , στον κόσμο του κραταιού φιλελευθερισμού όπου οι μανδαρίνοι του κράτους είναι τυπικοί υπάλληλοι  αδίστακτων εφοπληστών,  μπορούν και αναπτύσσουν την «ελεύθερη αγορά»  με  όρους … των εφοπληστών τύπου Λάτση.   Ο Λάτσης δεν επενδύει με δικά του κεφάλαια αλλά με κεφάλαια μιας δημόσιας εταιρείας και όχι μόνο αυτό αλλά χρησιμοποιεί την διοίκηση τη δημόσιας εταιρείας για να εκσυγχρονίσει μία ανταγωνιστική της εταιρεία που διακινεί το ίδιο ανταγωνιστικό προϊόν. Η διοίκηση των  ΕΛ.ΠΕ  αποφάσισαν να εκσυγχρονίσου την ΠΕΤΡΟΛΑ με το ποσό των 1,5 δις ευρώ. 

Η κραιπάλη όμως συνεχίζεται. Δεν έφτανε ο εκσυγχρονισμός της ανταγωνιστικής  ΠΕΤΡΟΛΑ από τα δημόσια ΕΛ.ΠΕ,  ως δώρο για  τους Λατσιδες .  Οι Λάτσιδες έχουν  βάλει στο στόχο τους τα ίδια τα ΕΛ.ΠΕ. όχι με δοτές διοικήσεις όπως σήμερα αλλά να περάσουν τα ΕΛ.ΠΕ στη δική τους κυριότητα, όπως πάντα..

 Σήμερα οι «συμπτώσεις», οι “οίκοι αξιολόγησης”, τo  Χρηματιστήριο και η κεφαλαιοποίηση ,  προκειμένου να ξεπουλήσουν , αξιολογούν τα ΕΛ.ΠΕ με περίπου 1,5 και κάτι δις ευρώ και ο πρώτος προσκεκλημένος για την εξαγορά είναι βέβαια ο Λάτσης. Το πακέτο των κεφαλαίων για την εξαγορά των ΕΛ.ΠΕ σαφώς και θα επιστραφεί στον εκσυγχρονισμό της ΠΕΤΡΟΛΑ. 

 

 

Πηγές :

1- Τα κοράκια κάνουν πάρτυ(εφ ΠΟΝΤΙΚΙ)

2-Η ξεφτίλα δεν κάνει διάκριση  στην ηλικία(λογοτεχνική αναφορά στο μοντέλο προέδρων των ΕΛΠΕ) από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

 

Εικόνες:


αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί κακώς αναβαθμίζουν τα ΕΛΠΕ την Πετρόλα η οποία είναι ιδιοκτησία πλέον δική τους και όχι του Λάτση. Τα έργα είναι τεράστια, θα παραχθεί για πρώτη φορά σε μεγάλες ποσότητες και πολύ καλή ποιότητα diesel στην Ελλάδα, εξ ου και η νομιμοποίησή του για τα ΙΧ. Ο Λάτσης είναι μέτοχος όλου του ομίλου.

Άρα το θέμα δεν είναι η (πρώην) ΠΕΤΡΟΛΑ αλλά το ξεπούλημα των ΕΛΠΕ ακριβώς με το πέρας της τεράστιας αναβάθμισης, όχι μόνο στην ελευσίνα αλλά και στον ασπρόπυργο και στην θεσσαλονίκη.

Τα ΕΛΠΑ απόι την στιγμή που όλα τα υπό αναβάθμιση διυλιστήρια θα μπουν μπρος (σύντομα) θα είναι η κότα με τα χρησά αυγά με εκατομήρια ευρώ τζίρο ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ.

Το δημόσιο έχει το 30%+ και, θεωρητικά, το management. Στην πραγματικότητα εδώ και χρόνια με προγραμματισμένες κινήσεις το ντόπιο κεφάλαιο έχει σχεδιάσει την απόδωση των διυληστηρίων του στο δημόσιο (πραγματικά ερείπια) με σκοπό την μετατροπή τους σε υπερσύγχρονα (από τις καλυτερες μονάδες diesel στην Ευρώπη) ώστε μετά να ξεπουληθούν και πάλι στους ίδιους!

Η κρίση απλά επιτάχυνε, διευκόλυνε και έριξε τις τιμές...

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License