Βολιβία: Αγώνας και συγκρούσεις για λιγότερες ώρες εργασίας

1111111

Όλα ή τίποτα

Σε σκληρές συγκρούσεις εξελίχθηκε η συγκέντρωση των καθηγητών των πανεπιστημίων και των απασχολούμενων στον τομέα της υγείας,  την περασμένη Τετάρτη, όταν αυτοί αποπειράθηκαν να εισβάλουν και να καταλάβουν το υπουργείο υγείας, απαιτώντας την πλήρη κατάργηση και όχι την απλή αναστολή του προεδρικού διατάγματος για αύξηση των ωρών εργασίας στο εθνικό σύστημα υγείας από 6 σε 8  την ημέρα.

Ο πρόεδρος Μοράλες αποφάσισε την αναστολή  του νόμου που είχε προκαλέσει άγριες συγκρούσεις με εκτεταμένη χρήση δυναμίτη από μεριά των απεργών και καταστροφή κρατικών κτηρίων, πράγμα που όμως δεν ικανοποίησε τους απεργούς, που συνεχίζουν για 8 εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους, έως την πλήρη αποδοχή των αιτημάτων τους.

Οι συγκρούσεις διήρκησαν 3 περίπου ώρες και είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό 5 μπάτσων, έξι φοιτητών και 2 συλλήψεις.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License