Βολιβία: Βίαιες συγκρούσεις στην γενική απεργία

111111111111111

 

Η πρώτη μέρα από την τριήμερη γενική απεργία στην Βολιβία, που διεκδικεί αυξήσεις στους μισθούς, από την κυβέρνηση του Μοράλες, σημαδεύτηκε από βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδυλωτές και τους μπάτσους στην πλάτεία  Murillo de La Paz,  που βρίσκετε το προεδρικό μέγαρο και το κυνοβούλιο.

Χιλιάδες διαδηλωτών, κυρίως φοιτητές και γιατροί, προσπάθησαν να καταλάβουν την πλατεία εκτοξεύοντας βόμβες  σπιτικής κατασκευής ενάντια στα οδοφράγματα που είχαν κατασκευάσει τα Βολιβιανά ΜΑΤ, που απάντησαν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων .

Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο δεκάδες φοιτητές τραυματίστηκαν, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε τον τραυματισμό δυο αστυνομικών από θραύσματα δυναμίτη

Σε άλλη επαρχεία της Βολιβίας στην πόλη Ποτόσι φοιτητές της ιατρικής προκάλεσαν έκρηξη μεγάλης ποσότητας δυναμίτη στην είσοδο του κτηρίου της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλες ζημιές. Στην πόλη Σάντα Κρούζ. Μια ομάδα γιατρών μπλόκαρε την είσοδο του διεθνους αεροδρομίου και έκλεισε την εθνική οδο που συνδέει την χώρα με την Αργεντινή.

Η εκτεταμένη χρήση δυναμίτιδας από τους διαδηλωτές – απεργούς, συμβαίνει γιατί βασικό ρόλο στις κινητοποιήσεις έχουν και οι μεταλλωρύχοι που έχουν απαλοτριώσει τα εκρηκτικά και έχουν εφοδιάσει με αυτά άλλες ομαδες απεργών.

 

Η γενική απεργία καλέστηκε από την Central Operária Boliviana (COB) –  που είναι το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας χωρίς όμως να έχει την πλήρη υποστήριξη της εργατικής τάξης της χώρας.

Την απεργία στηρίζουν μαζικά οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στον κλάδο  υγείας, που βρίσκονται εδώ και 7 εβδομάδες σε κινητοποιήσεις ενάντια σε προεδρικό διάταγμα που αυξάνει τις ώρες εργασίας τους από 6 σε 8.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License