Ο Τσίπρας έβγαλε την κουκούλα του Σαμαρά....αποσυνδέωντας και το ΔΝΤ(;)

Πραγματικότητα ή chocolate fabbrica L.T.D

post image

 

 
Η δεύτερη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης έκρυβε μία ευχάριστη έκπληξη. Ο Τσιπρας θα στείλει τους "ηγέτες" του Μνημονίου(Σαμαρά-Βενιζέλο) να ξαναπαραλάβουν τις επιστολές υποτέλειας που έστειλαν στον "ξένο παράγοντα" και να τις ανταλλάξουν με ανάλογες που θα αρνούνται στον "ξένο παράγοντα" οποιαδήποτε "εξυπηρέτησούλα".
 Η έμπνευση του Τσίπρα και των συνεργατών του να απαντήσουν στους  Σαμαρά-Βενιζέλου ήταν ομολογουμένως απο τις πιο επιτυχημένες προσπάθειες αποδόμησης των ανδρείκελων του Μνημονίου..
  
Θα πρέπει να θεωρείτε απολύτως τελειωμένη η πολιτική καριέρα του Σαμαρά που πλέον έχει περάσει την έξοδο της ΝΔ, αλλά ακόμη και αν αυτό δεν συμβεί άμεσα , οι ευρωπαϊστές δεν έχουν καμία απολύτως εμπιστοσύνη σε τέτοιου βεληνεκούς πολιτικούς.
 
Είναι γεγονός ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση του Τσίπρα δεν στάθηκε ικανό να απαντηθεί μέσα στο πνεύμα του πολιτικού δια_λόγου και επιχειρήθηκε εντελώς άτσαλα η γελοιοποίηση της στάσης του Τσίπρα κυρίως από τους επικοινωνιακούς μηχανισμούς του ΔΝΤ στην Ελλάδα(ΔΟΛ, Πρεπεντέριδες κλπ).  Να σημειώσουμε εδώ πως οι ίδιοι επικοινωνιακοί μηχανισμοί(ΨυχαροΠρεπεντέριδες κλπ) έχουν καταρρεύσει και αυτοί μέσα σε μία καθολική κοινωνική  ανυποληψία . Ενδεικτικοί της παράλυσης των ανδρείκελων του Μνημονίου είναι Τίτλοι όπως «Το κόλπο Τσίπρα…»από τα ΝΕΑ  ή « Ξέφυγε ο Τσίπρας» από την «Δημοκρατία»  του Φιλιππάκι που βλέποντας τον αδιέξοδο και πολιτικά απένταρο Σαμαρά τον αποτελειώνει, πρωτοσέλιδα,  σήμερα  με κάλεσμα σε «ηγέτη» ενώ καλεί και προσκλητήριο νεοφιλελεύθερων νεκρών(πχ ΝτοροΚαραντζαφεριδωΚαραμανλήδων κλπ)….
 
Οι απολήξεις όμως είναι περισσότερο σοβαρές…(;)
 
Δημιουργούνται(;)  σοβαρές προϋποθέσεις για,  σε σύντομο χρονικό διάστημα,  εκδίωξη του ΔΝΤ από την Ελλάδα αλλάζοντας τον νομισματικό πόλεμο μεταξύ ευρώ και δολαρίου σε μια διεθνή οικονομική περιοχή…
Η (και θεσμική) απαξίωση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και των media που τους στήριζαν δημιουργεί  μία  νότα αισιοδοξίας στην ντόπια πολιτική σκακιέρα… ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΣ και μάλλον είναι ιδιαίτερα ευδιάθετοι  από την «αποτυχία»  και τελικά εκδίωξη(;) του ΔΝΤ(αμερικάνοι-δολάριο) από το Ελλάδα και τις ζωηρές τους παρεμβάσεις στην Ε.Ε… Ο ευρύτερος νομισματικός τους πόλεμος παίρνει άλλη τροπή, αυτή είναι και άλλη μία παράμετρος ανάλυσης που υποδεικνύει το σαθρό των ντόπιων  βλαχαδερών επιχειρημάτων περι αποβολής της Ελλάδας από την Ε.Ε και επιστροφής στην δραχμή(κάτι που δεν θα ήταν και απαραίτητα κακό). ..
 
 
Τα πάντα, αλλά στην κυριολεξία τα πάντα συνεχίζονται

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License