Τέλος και επίσημα η συνθήκη ACTA

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Neelie Kroes, υπεύθυνη για την Ψηφιακή Ατζέντα της Ένωσης, προανήγγειλε την απόσυρση της συνθήκης ACTA. Πρόκειται για μια σημαντική νίκη στον αγώνα για ένα Internet χωρίς ασφυκτικούς κανόνες copyright.

 

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Neelie Kroes, υπεύθυνη για την Ψηφιακή Ατζέντα της Ένωσης, προανήγγειλε την απόσυρση της συνθήκης ACTA. Πρόκειται για μια σημαντική νίκη στον αγώνα για ένα Internet χωρίς ασφυκτικούς κανόνες copyright.

 

Η συνθήκη ACTA προέβλεπε την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στο Internet και όχι μόνο. Ωστόσο, οι πολέμιοι της συνθήκης έκαναν λόγο για περιορισμό των ατομικών ελευθεριών και παραβίαση του προσωπικού απορρήτου, ζητώντας την άμεση απόσυρσή της.

 

Η Kroes είπε ότι η βιομηχανία του copyright πρέπει να αλλάξει και να προσαρμοστεί στους ανθρώπους και όχι το αντίθετο. Η Επίτροπος υπογράμμισε τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η ACTA στην Ευρώπη: "είναι μια δυνατή πολιτική φωνή και ως τέτοια την καλωσορίζω, αν και δε συμφωνώ με όλα όσα λέγονται στο συγκεκριμένο θέμα", είπε χαρακτηριστικά η Ολλανδή Επίτροπος.

 

Η ACTA βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αναμένει την ετυμηγορία των Ευρωβουλευτών, ωστόσο μάλλον δε θα χρειαστεί να γίνει καν η ψηφοφορία έπειτα από τις δηλώσεις της Kroes.

 

Πηγή: The Register

 

από Ένας 09/05/2012 12:44 μμ.


Βγήκε η επίτροπος Ψηφιακών Υποθέσεων της ΕΕ (που δεν είναι καν αρμόδια για την ACTA: η ACTA είναι αρμοδιότητα της επιτρόπου Εμπορίου), είπε σε μια ομιλία της ότι "κακά τα ψέματα, έτσι όπως πάει το πράγμα μάλλον δε θα περάσει η ACTA, αν και εγώ θα το'θελα" και άρχισαν μερικοί να πανηγυρίζουν πως η ACTA αποσύρθηκε και επίσημα. Επίσης βγήκε ο Τσίπρας και έχει η πλάση κοκκινίσει. Δε σοβαρευόμαστε λίγο λέω εγώ; Επίσημα η ACTA είναι μια χαρά στη θέση της. Τον Ιούνιο θα ψηφιστεί (ή θα καταψηφιστεί) από το Κοινοβούλιο, και εκεί ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα. Στο ενδιάμεσο, όπως έγινε με την SOPA και την PIPA που ξαφνικά έγινε CISPA και πέρασε, η νέα ACTA/ΒCTA/CCTA κ.ο.κ. θα ετοιμάζεται για να μας τη φουρνίσουνε στα μουλωχτά με το που θα απορριφθεί η ACTA (αν απορριφθεί τελικά).

από Λίγο προσοχή. 09/05/2012 12:54 μμ.


Δεν είναι και πολύ αξιόπιστο να αναπαράγουμε τις εκτιμήσεις των tech blogs. Μια αξιωματούχος της Ε.Ε. έκανε μια δήλωση, αυτό είναι όλο. Αύριο μεθαύριο μπορεί να κάνει μια άλλη δήλωση ή και να μην είναι καν στη θέση της.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License