ΣΥΡΙΖΑ: Μία τυπική διαβρωμένη ηγεσία σε εντεταλμένο ρόλο..

ΥΓ:Κρίσεις των νέων δηλώσεων της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία με τον Καμμένο κλπ..

post image


 
Το ότι οι ηγεσίες της  αριστεράς  έχουν διαβρωθεί, τα τελευταία χρόνια,   σε βάθος αμέτρητο,  από  υπηρεσίες και κέντρα εξουσίας αντανακλάται συνεχώς και αδιαλείπτως στην σχέση τους με τον κοινωνικό βηματισμό των γεγονότων. 
 
Το κώμα του ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία του, αποδεικνύεται καθημερινά  ξεχωριστό κομμάτι του συστήματος και εξαιρετικά χρήσιμο σε κάθε περίοδο και φάση. Η τελευταία ιαχή για τις ψήφους του Καμμένου και τον διορισμό  της πρωθυπουργίας στην Παπαρήγα,  άφησε σύξυλους  τους πάντες,  εκτός από τον Κούλογλου που του φτιάξε τον δημοσιογραφικό χρόνο και χώρο, ενδεχομένως τον Καμμένο και άλλους “αξιωματούχους” του σημερινού πολιτικού οικοσυστήματος….
 
Δηλώσεις-τοποθετήσεις που δεν εξυπηρετούν σε καμία περίπτωση τον "αγώνα της αριστεράς" στην κατάκτηση της εξουσίας, πόσο μάλλον στην «ανατροπή στην ελλάδα και το μήνυμα στην Ευρώπη». Δεν εξυπηρετούν το αίτημα για συνεργασίες αλλά το υπονομεύουν τεχνητά και με άκρατο επαγγελματισμό. Αποσυσπειρωνουν τον κόσμο,  απαξιώνουν την αισθητική της αριστεράς, την καθιστούν αναξιόπιστη απέναντι στους “αγώνες” και τις εμπειρίες, πολτοποιούν  ιδεολογικά   ένα μεγάλο κομμάτι αυτό των αριστερών,  ενώ αντίθετα ενισχύει την ρητορική των δύο μεγάλων κωμάτων ενάντια στις δυνάμεις που αντιστέκονται στο μνημόνιο.
 
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η  εντεταλμένη προσφορά της ηγεσίας του Τσίπρα στρέφεται καταρχάς εναντίων της προοπτικής των αριστερών, μιας και τους τοποθετεί μαζί με τον υπεργυρο δεξιό Καμμένο και το  Καραντζαφέριο πρόγραμμα του. Είναι εξαιρετικά ορατό το ότι η "πρόταση" της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ειναι ιδανική για να απομακρύνει βιαίως και την πιο απίθανη προοπτική  συνεργασίας στον ευρύτερο  χώρο της αριστεράς ακόμη και ανάμεσα στους πιο αφελείς.. Η χρισιμότητα της "πρότασης" αποδυκνείεται τεράστιας αξίας για το ... σύστημα

Γιατί όμως μία τέτοια στροφή στην άκρα δεξιά από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ; Μοναδικοί κερδισμένοι τα δύο μεγάλα κώματα που έχουν τεράστιες διαρροές από τους στάβλους τους προς του υπολοίπους. 
Τα  δύο κώματα(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) δεν μπορούν τα ίδια να δημιουργήσουν αναχώματα στις μεγάλες απώλειες,  μιας και είναι σαφές σε όλους ότι είναι απολύτως αναξιόπιστα. Κινδυνεύει  όχι απλά η αυτοδυναμία που δεν υπήρχε μέχρι χθες, αλλά ούτε καν η μεταξύ τους συνεργασία δεν δίνει σχήμα κυβερνησης. Αλλά έτσι   κινδυνεύει να αλλάξουν  οι απαραίτητοι συσχετισμοί για την εφαρμογή των μνημονίων. .  Θα πρέπει να ενεργοποιηθούν θύλακες των άλλων καθεστωτικών κωματων, εδώ είναι και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να στηριχθούν τεχνητά τα δύο μεγάλα κώματα , υπονομεύοντας και ευτελίζοντας τα “μικρά”..
 
Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές η έκπληξη της ηγεσίας  του ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με την άκρα δεξιά,  ευτελίζει με μοναδικό τρόπο κάθε «αντιμνημονιακή ρητορική»  μοιράζοντας την αναγκαία για το σύστημα, απαξίωση και εν τέλει επιστρέφοντας τον πολύπαθο και έρμαιο κοσμάκη στους στάβλους των μεγάλων κωμάτων.

Εικόνες:

από --- 27/04/2012 9:27 μμ.


Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε μετά τη δήλωσή του για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που ερμηνεύθηκε ως άνοιγμα στον Πάνο Καμμένο, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι το κόμμα του αγωνίζεται για κυβέρνηση συνεργασίας των δυνάμεων της Αριστεράς προκειμένου να ανατρέψει το Μνημόνιο. Για να συμβεί αυτό, σε περίπτωση που δεν έχει τη δεδηλωμένη, θα αξιοποιηθεί η δυνατότητα που δίνει το Σύνταγμα και θα ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας αφήνει να εννοηθεί ότι σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσει την αναφορά του ότι μία κυβέρνηση της Αριστεράς θα υποδεχόταν «πέντε ψήφους στήριξης του Καμμένου ως ανοχή ή ως στήριξη».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανταποδίδει τα βέλη στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που έσπευσαν να του επιτεθούν, λέγοντας: «Όσο πλησιάζει η κρίση του λαού, τόσο τα παπαγαλάκια της διαπλοκής και τα κόμματα του μνημονίου θα ξεδιπλώνουν τον πανικό τους. Γιατί οι μέρες της εξουσίας τους είναι πια μετρημένες. Φοβούνται τη μεγάλη ανατροπή και τη μαζική στήριξη του λαού μας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ».

Ξεκαθαρίζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε, προεκλογικά, εκλογικά και μετεκλογικά για προγραμματική σύγκλιση και κυβέρνηση συνεργασίας των δυνάμεων της αριστεράς που θα ανατρέψει το μνημόνιο. Δεν υπάρχει δυνατότητα προγραμματικής σύγκλισης προεκλογικά, εκλογικά και μετεκλογικά με δυνάμεις που έχουμε διαμετρικά αντίθετες απόψεις.

»Εντούτοις επαναλαμβάνω και ας τρέμουν ορισμένοι: Μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα απευθυνθεί στις δυνάμεις της αριστεράς και ακόμα και αν δεν συγκεντρώνουμε τη δεδηλωμένη, θα αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα που μας δίνει το Σύνταγμα και θα διεκδικήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, προκειμένου η κυβέρνηση της αριστεράς να λάβει την πλειοψηφία της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου, για να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και να ακυρώσει το μνημόνιο της καταστροφής.


»Αυτή είναι η θέση μας. Το γνωρίζουν και τρέμουν στην πιθανότητα αυτό το όνειρο για το λαό να γίνει δικός τους εφιάλτης. Η 6η του Μάη θα είναι ημέρα ορόσημο. Μέρα ανατροπής, μέρα ελπίδας για τον ελληνικό λαό ».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Παρασκευής: «Στόχος είναι να ηττηθεί η κοινοπραξία του Μνημονίου και να καταρτιστεί ένα εναλλακτικό πρόγραμμα φιλολαϊκό και αναπτυξιακό.

»Περίπτωση σύμπραξης με το κόμμα του Καμμένου σε επίπεδο κυβέρνησης δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο γιατί οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ανήκουν στη δεξιά πολιτικατοικία. Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα πρέπει να έχει την πλειοψηφία στη Βουλή. Αν άλλες δυνάμεις θέλουν να δώσουν ψήφο ανοχής, είναι δικό τους θέμα
».

απο ''βημα''


Χθες ο Α. Σαμαράς ανακάλυψε παρασκηνιακή συμφωνία Τσίπρα - Καμμένου. Η ΝΔ προσπάθησε μάλιστα με  non   paper  να κινητοποιήσει μια μιντιακή αντεπίθεση, με την οποία συντονίστηκαν και τα φιλικά προς το ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου ΜΜΕ. Την ίδια ώρα, υποδείξεις στην Αριστερά έκανε και η Φ. Γεννηματά ζητώντας της να δείξει ... γαλλική υπευθυνότητα και να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, που όμως εκλιπαρεί τη ΝΔ να συγκυβερνήσουν...

 
Ο Αλ. Τσίπρας,   σε συνέντευξη του στο  tvxs.gr   απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Π. Καμμένου είπε ότι "με τον κ. Καμμένο έχουμε πολύ σημαντικές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές. Οι ιδεολογικές είναι γνωστές και η διαδρομή των χώρων είναι γνωστή» και πρόσθεσε "εμείς δεν μπορούμε να πουλάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες στον κόσμο, λέγοντας ότι όλοι θα κερδίσουν. Δεν μπορούν να κερδίζουν όλοι στη ζωή. Για να μπορέσεις να στηρίξεις τον άνεργο, τον χαμηλο-συνταξιούχο, τον φτωχό, πρέπει να στεναχωρήσεις τον πλούσιο, δεν γίνεται αλλιώς. Δεν μπορεί να κερδίζει ο πλούσιος, να κερδίζει και ο φτωχός. Αν ήταν αυτό δυνατόν, θα ήμασταν όλοι ευτυχισμένοι σε αυτόν τον κόσμο. Ο κ. Καμμένος θέλει να μειώσουμε τη φορολογία του πλούτου. Αν μειώσουμε τη φορολογία του πλούτου, τότε θα πρέπει να ξεκοιλιάσουμε, να γονατίσουμε τον φτωχό. Εμείς λέμε ότι οι πλούσιοι πρέπει να πληρώσουν".
 
Συνεχίζοντας επεσήμανε ότι «εάν εμείς, ως Αριστερά, καταθέσουμε την πρότασή μας και χρειαζόμαστε πέντε ψήφους του Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δεν θα τον πετάξουμε, δεν θα του πούμε δεν τις θέλουμε, συνεχίστε με το Μνημόνιο όλοι οι υπόλοιποι» και πρόσθεσε: «κοιτάξτε, είναι ιστορικές οι στιγμές που ζούμε. Και δεν μπορούμε να λέμε στον ελληνικό λαό ότι το κρίσιμο αυτή την ώρα είναι να επιβεβαιωθεί η δική μας άποψη. Βεβαίως να επιβεβαιωθεί, αλλά πρέπει να σταματήσει το Μνημόνιο. Το κύριο εδώ που τα λέμε δεν είναι το τι θα κάνει ο Καμμένος, το κύριο είναι αν θα υπάρξει ένας σκληρός πυρήνας πλειοψηφίας στη Βουλή από τις δυνάμεις της Αριστεράς και μία συμφωνία σε ένα μίνιμουμ στόχων, γιατί έχουμε διαφορές".
 


η απομαγνητοφώνηση : του σχετικού αποσπάσματος , sto kokkino
                                

από Ατακτος 28/04/2012 6:31 μμ.


post image

...Στέλνουμε ένα μήνυμα από την πόλη που επέλεξε ο Αρης Βελουχιώτης για την ιστορική ομιλία.... (δηλαδή:κυβέρνηση της αριστεράς με προθυπουργό την Παπαρήγα, και ψήφο εμπιστοσύνης από τους καμένους του Καμμένου)

Το αίτημα φιλίας πρός την εξουσία εστάλει

 

Οι ιεραρχικές δομές επιτρέπουν στον αρχηγό να λέει ότι του κατέβει έστω κι άν κινείται εκτός <<γραμμής>>, οι απώ κάτω καλούνται να υιοθετήσουν, αφονοιώσουν, να στογγυλέψουν, και να διαψεύσουν -τους άλλους, για το καλό του κόμματος. Ο λαϊκός ηγέτης διαθέτει μια απόλυτη εξήγηση του παρελθόντος, μια απόλυτη γνώση του παρόντος, και μια σίγουρη πρόβλεψη του μέλλοντος.

 

 

 

 

 

Εικόνες:

από Μενέλαος 29/04/2012 9:27 πμ.


Εκλεκταί (αρχηγικέ) υποψηφιότητες-4: Ο συγγραφεύς Πάνος Καμμένος

28/04/2012 από Po | Επεξεργασία

Η εγγυημένη ψήφος ανοχής στην κυβέρνηση της Ενωμένης Αριστεράς

 

Κόρη του στρατιωτικού Αλέκου Κουντουρά προέδρου της «Βασιλικής Εθνικής Οργανώσως», προερχόμενη από το χόρο του μόντελινγκ, η κυρία Έλενα ρίχτηκε στον υπέρ πατρίδος (και βουλευτικής έδρας) αγώνα, κάνοντας εμβληματική πρεμιέρα με τον αρχηγό στο Δίστομο.

Εκλεκταί υποψηφιότητες- 1+ 2 + 3
 

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Στο ερώτημα αν αυτοί που ακολουθούσαν το βυρσοδέψη πολιτικό Κλέωνα το έκαναν μόνο από βλακεία ή του έμοιαζαν, έχει απαντήσει ο Μάνος Χατζηδάκις: «Όποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος, πάει να πει ότι του μοιάζει».

 

 

 

http://roides.wordpress.com/2012/04/28/28apr12/

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License