Το Αφγανιστάν και οι ΗΠΑ οριστικοποίησαν την συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας που καθορίζει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, μετά την αποχώρηση των συμμαχικών μάχιμων δυνάμεων από τη χώρα το 2014.

Ανακοίνωση από το γραφείο του αφγανού Προέδρου, Χαμίντ Καρζάι, αναφέρει ότι το προσχέδιο της συμφωνίας προσυπέγραψαν την Κυριακή ο Σύμβουλος για θέματα Εθνικής Ασφάλειας του Αφγανιστάν Ρανγκίν Ντατφάρ Σπάντα και ο αμερικανός πρέσβης σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Καμπούλ. Η συμφωνία είναι έτοιμη για να υπογραφεί πλέον από τον Πρόεδρο Ομπάμα και τον Πρόεδρο Καρζάι.
 

από @ 26/04/2012 1:31 μμ.


ή "μάθε παιδί μου γράμματα" :

Σε μια προσπάθεια να αποτραπούν μελλοντικές βομβιστικές επιθέσεις κατά στόχων σε κατοικημένες περιοχές, η κυβέρνηση του Πακιστάν έχει προχωρήσει εδώ και δύο χρόνια στην εφαρμογή ενός άκρως φιλόδοξου προγράμματος. Ειδικές τάξεις, οι οποίες απαρτίζονται από πρώην μαχητές Ταλιμπάν, δημιουργούνται σε διάφορες περιοχές ανά την πακιστανική επικράτεια με βασικό στόχο την εκμάθηση ενός διαφορετικού τρόπου ζωής και την επανένταξη τους στην κοινωνία.

«Όταν βρισκόμασταν στη φυλακή, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια βίαιη και σκληρή συμπεριφορά. Το κλίμα εδώ (στην τάξη) είναι πολύ καλύτερο. Οι δάσκαλοί μας εργάζονται σκληρά. Μας μιλούν για την ειρήνη και την τρομοκρατία και το πώς το τελευταίο δεν είναι σωστό», τόνισε ο Mohammad Inam, ο οποίος παρέμεινε για αρκετά χρόνια στη φυλακή.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, περίπου 1.000 άνθρωποι κατάφεραν να αποφοιτήσουν, την ίδια στιγμή που μόλις ένα 10% δεν κατάφερε να… «περάσει» τις εξετάσεις.
http://www.zougla.gr/kosmos/article/piso-sta-8rania-i-talimpan

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License