Εξέγερση σε φυλακές της Βραζιλίας

το πάθος για τη λευτεριά

Περισσότεροι από 400 κρατούμενοι σε φυλακή της βορειοανατολικής Βραζιλίας εξεγέρθηκαν και κρατούν ομήρους 128 συγγενείς τους--ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά - που τους είχαν επισκεφτεί, καθώς και τρεις φρουρούς, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Globo.

Οι κρατούμενοι στη φυλακή Αντβουγάδου Ζασίντου Φίλιου στην πόλη Αρακαζού πρωτεύουσα της πολιτείας Σερζίπι είναι οπλισμένοι με τρεις καραμπίνες που έκλεψαν από τη φυλακή και μαχαίρια.

Όπως δήλωσαν στους διαπραγματευτές, ο λόγος της εξέγερσής τους είναι η κακομεταχείριση που υφίστανται από τους φύλακες. Επίσης ζητούν να βελτιωθεί η διατροφή τους και τόνισαν πως θα δώσουν κατάλογο με τα ονόματα των σωφρονιστικών υπαλλήλων που τους κακομεταχειρίζονται στον εισαγγελέα.

Η εξέγερση ξεκίνησε χθες το πρωί, την ώρα του επισκεπτηρίου και συνεχίστηκε όλη την ημέρα. Οι κρατούμενοι έκαψαν στρώματα και ανέβηκαν στη στέγη για να μιλήσουν στις οικογένειές τους που βρίσκονται έξω από το κτήριο. Περίπου 130 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί γύρω από τη φυλακή.

Στη Βραζιλία, όπως και σε όλη την Λατινική Αμερική, το σωφρονιστικό σύστημα περνά κρίση, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των κρατουμένων, της έλλειψης κρατικών επενδύσεων και της δράσης των εγκληματικών οργανώσεων. Οι συμμορίες επιβάλλουν δικούς τους νόμους στις φυλακές, των οποίων οι διευθύνσεις χαρακτηρίζονται από μεγάλο βαθμό διαφθοράς.

 

από alterthess: http://www.alterthess.gr/content/eksegersi-se-fylakes-tis-brazilias

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License