τι γινεται αν λαβω δικαστικη αποφαση για αμεση εξοφληση των χρεων μου απο δανεια και καρτε

Αγαπητοί φίλοι, καλησπέρα. Έχω χρέη από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες που αδυνατώ εδώ και 2 χρόνια να πληρώσω

Αγαπητοί φίλοι, καλησπέρα. Έχω χρέη από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες που αδυνατώ εδώ και 2 χρόνια να πληρώσω. Μετά από αρκετές ενοχήσεις από την τράπεζα και αρκετά εξώδικα, έλαβα μια δικαστική απόφαση ειρηνοδικείου στην οποία γράφει ότι η τράπεζα απαιτεί όλο το ποσό αλλιώς θα υποστώ τις νόμιμες συνέπειες. Σημειωτέον ότι δεν είχα λεφτά για δικηγόσους και προσέφυγα τώρα τελευταία σε μια ένωση κατανωλωτών που αναλαμβάνει αφιλοκερδώς εξωδικαστικό συμβιβασμό. Από τη στιγμή όμως που μου έχει έρθει ήδη απόφαση δικαστηρίου δεν ξέρω κατά πόσο θα λειτουργήσει κάτι τέτοιο.  Μήπως γνωρίζει καποιος ποιες είναι οι "νόμιμες συνέπειες" από τη στιγμή που δεν έχω κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά μου;
Σας ευχαριστώ


Μα και τι εξωδικαστικό συμβιβασμό θα έκανες  μέσω της ΜΚΟ αφού δεν μπορείς ή έχεις αποφασίσει να μην πληρώσεις τίποτα; Ο συμβιβασμός είναι αποδοχή του χρέους και τήρηση όρων και από την πλευρά σου όχι μόνο από την πλευρά της τράπεζας.

από Μιχάλης Κ. 02/04/2012 3:40 μμ.


Δεν είπα να μην πληρώνω, δεν ήταν ποτέ αυτός ο σκοπός μου. Το ποσό των δόσεων όμως που μου ζήτησε η τράπεζα να δίνω, σε μια δική μου προσπάθεια συμβιβασμού μαζί της, ήταν και πάλι πολύ υψηλό, για να μην αναφέρω τους τόκους και τα πανωτόκια. Ούτε λίγο ούτε πολύ το χρέος μου από 35.000 ευρώ θα έφτανε στα 70.000 με τη... ''ρύθμιση'' της τράπεζας...


απαραιτητα μιλα με ενα δικηγορο γιατι στανταρ θα υπαρχει "παραθυρο" να φτασεις το χρεος σου στα 30000 που ειναι το οριο,οποτε μιας και δεν εχεις τιποτα στο ονομα σου καλλιστα τους γραφεις και δε δινεις μια.Εννοειται οτι μεχρι να βρεις τα χρηματα και αποφασισεις να εξοφλησεις το ποσο,δε θα πρεπει να αποκτησεις τιποτα στο ονομα σου.

 

Σχόλια - Αναλύσεις
Αλλαγές στο καθεστώς της προσωποκράτησης
Τι προβλέπει η ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με την προσωπική κράτηση για χρέη μεταξύ ιδιωτών

08 Ιουλ 2011 - 05:55

 

Σημαντικές αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας φέρνει το υπουργείο Δικαιοσύνης, βάζοντας τέλος στην προσωποκράτηση για χρέη μεταξύ ιδιωτών κάτω των 30.000 ευρώ.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις νέες τροποποιήσεις του σχετικού νόμου, απαγορεύεται η διαταγή προσωπικής κράτησης για απαίτηση δικαστικών εξόδων που επιδικάστηκαν από πολιτικό δικαστήριο ή για απαίτηση μικρότερη των 30.000 ευρώ, ακόμη και αν αυτή προέρχεται από πιστωτικό τίτλο (οφειλές σε τράπεζα).
 
Η προσωποκράτηση συνεχίζει να ισχύει για περιπτώσεις απαιτήσεων από αδικοπραξίες, σύμφωνα με το άρθρο 1047 (παρ. 1) του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

 

από Μιχάλης Κ. 02/04/2012 4:23 μμ.


Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

@

από @ 02/04/2012 7:20 μμ.


πάρε τηλέφωνο στον πληρεξούσιο δικηγόρο της τράπεζας, του οποίου το τηλέφωνο υπάρχει σίγουρα στην διαταγή πληρωμής...

 

ειδικά άμα δεν έχεις τίποτα στο όνομά σου, θα σου πει να πας από την τράπεζα και να κάνεις διακανονισμό από την αρχή. συνήθως είναι τυπικη΄διαδικασία η αποστολή τέτοιων διαταγών, εάν είχες κάνει τουλάχιστον 1 φορά διακανονισμό πιο πριν.

 

σ'εμένα στείλανε διαταγή πληρωμής ενώ είχα κάνει διακανονισμό (είχε έρθει πρώτα ένα εξώδικο) και πλήρωνα κανονικά. επικοινώνησα με τον δικηγόρο, μου είπε να πάω στα κεντρικά και αυτοί μου είπαν πως είναι μια τυπική διαδικασία και να μην ανησυχώ... τώρα ρε φίλε άμα λένε τέτοια ψέμματα... τι να σου πω.

 

από begar 03/04/2012 12:15 πμ.


Οι τράπεζες φυσικά και λένε ψέματα στον κόσμο.

Αν λάβεις διαταγή πληρωμής (αυτή που ξεκινάει με τη φράση "στο όνομα του ελληνικού λαού"),τότε θα πρέπει να απευθυνθείς την ίδια μέρα σε δικηγόρο και μάλιστα εξειδικευμένο σε τραπεζικα, δηλ ανακοπές και ασφαλιστικά.

Η παπαριά που λένε στον κόσμο ότι η διαταγή πληρωμής είναι μια τυπική διαδικασία και να την αγνοήσει είναι μια τεράστια ψευτιά, ώστε να παρέλθουν άπρακτες οι προθεσμίες των 15 και 10 ημερών, που ο νόμος ορίζει για την άσκηση ανακοπής.

Μετά η τράπεζα σε έχει στο χέρι και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα ή τουλάχιστον δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα.

Για μια πλήρη ενημέρωση πάνω σε τέτοια θέματα:

daneiakartes.info

 

Μην ξεχνάτε: η τράπεζα και ο δικηγόρος της ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ φίλοι σας, αλλά ΕΧΘΡΟΙ σας.

Μην τους εμπιστεύεστε. Θα κάνουν τα πάντα για να σας ξεζουμίσουν.

 

από Μιχ. Κ. 03/04/2012 8:50 πμ.


Έχω ήδη λάβει διαταγές πληρωμής και έχει παρέλθει το διάστημα των 15 ημερών.  Το θέμα είναι τώρα τι γίνεται από δω και πέρα μια και δεν έχω ακίνητη περιουσία... Τι μπορούν να μου κάνουν;

.

από δικηγόρος 03/04/2012 9:16 πμ.


αν δεν έχεις ακίνητη περιουσία δεν μπορούν να σου κάνουν και πολλά πράγματα. Τουλάχιστον όχι τώρα. Μπορούν να σου κατασχέσουν και κινητή περιουσία (πχ αυτοκίνητο) αν και σήμερα δεν κάνουν ούτε αυτό γιατί τα αυτοκίνητα δεν πουλιούνται και ο πλειστηριασμός τους δεν αποφέρει κάποιο σημαντικό όφελος.

 

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αποκλείεσαι από την ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ κτήση περιουσιακών στοιχείων, αφού η διαταγή πληρωμής αφού τελεσιδικήσει έχει διάρκεια την εικοσαετία και μπορεί η τράπεζα να σου κατασχέσει ακίνητο όταν και αν αποκτήσεις (πχ γονική παροχή, κληρονομία κλπ). Η λύση είναι να μην αποδεχτείς καμία κληρονομιά αλλά να αποποιηθείς υπέρ των παιδιών σου (αν έχεις) ή στην χειρότερη περίπτωση να αποδεχτείς την όποια δωρεά ή γονική παροχή και αμέσως ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ να το πουλήσεις (εννοείται θα πρέπει να έχεις ήδη βρει αγοραστή και να κάνεις και τα δύο συμβόλαια την ίδια μέρα).

 

Γενικά όταν μας έρχεται διαταγή πληρωμής πάμε σε δικηγόρο. Εστω για συμβουλές. Οι πιο πολλοί δεν χρεώνουν τις συμβουλές αλλά και αν χρεώνουν, δίνουμε το γαμημένο το πενηντάρικο γιατί με αυτά δεν παίζουμε.

 

ΥΓ. Το έχω ξαναπει, θα το ξαναπω και τώρα. Όποιος δεν ξέρει, καλύτερα να μη γράφει τίποτα. Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΤΥΠΙΚΟ" ΘΕΜΑ. Είναι το χειρότερο (δικονομικά) μέσο κατά του οφειλέτη. Δεν αφήνει περιθώρια ανταπόδειξης. Τα όποια δικαιώματά μας πρέπει να ασκούνται άμεσα. Η διαταγή πληρωμής θεσπίστηκε για χάρη των τραπεζών, για να μη χρειάζεται να πηγαίνουν με τη μακρόχρονη διαδικασία της τακτικής αγωγής.

από .@@@ 03/04/2012 1:33 μμ.


Ρε παιδιά, όταν λέμε ''ανακοπή πληρωμής'' τί σημαίνει; Ότι σταματάει η τράπεζα να διεκδικεί; Ή μπαίνει κανείς σε περίοδο χάριτος; Και τι γίνεται με τα χρέη αν πετύχει η ανακοπή;

από Μιχάλης Κ. 03/04/2012 4:55 μμ.


Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη βοήθεια και τις πληροφορίες!

από δικηγόρος 03/04/2012 7:44 μμ.


δεν υπάρχει "ανακοπή πληρωμής". Υπάρχει ανακοπή κατά διαταγής πληρωμής.

 

Η ανακοπή είναι το μέσο άμυνας που έχουμε κατά διαταγής πληρωμής. Η διαταγή πληρωμής είναι δικαστική απόφαση που εκδίδεται χωρίς ακροατήριο και χωρίς αντιδικία εν γένει (ο δανειστής προσκομίζει τον τίτλο που αποδεικνύει την οφειλή και ο δικαστής βγάζει την απόφαση). Ο οφειλέτης έχει δικαίωμα να ασκήσει ανακοπή εντός 15 εργάσιμων ημερών από την κοινοποίηση της διαταγής πληρωμής σε αυτόν.

 

Η ανακοπή από μόνη της δεν σταματάει την εκτέλεση (κατάσχεση, πλειστηριασμό κλπ) όταν κινδυνεύουμε με εκτέλεση υποβάλλουμε μαζί με την ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής και αναστολή εκτέλεσης αυτής.

 

Η αναστολή εκτέλεσης σταματάει κάθε εις βάρος μας ενέργεια μέχρι να δικαστεί η ανακοπή. Αν κερδίσουμε την ανακοπή, ακυρώνεται η δαταγή πληρωμής (ή μειώνεται αντίστοιχα το ποσό της , εξαρτάται από τους ισχυρισμούς μας).

 

Αυτό γενικά

από δικηγόρος 03/04/2012 7:50 μμ.


αν η ανακοπή μας γίνει δεκτή και οι ισχυρισμοί μας αφορούν τυπικές παραλείψεις του δικογράφου της διαταγής πληρωμής (και όχι την απαίτηση αυτή καθεαυτή), φυσικά η τράπεζα μπορεί να ξαναβγάλει τη διαταγή πληρωμής, σωστή αυτή τη φορά.

 

αν αποδείξουμε με την ανακοπή ότι δεν χρωστάμε, ή οτιδήποτε άλλο που θίγει την απαίτηση της τράπεζας, τότε η απαίτηση πάει περίπατο (αλλά αυτό είναι δύσκολο να συμβεί, οι τράπεζες είναι πάντα ψαγμένες πριν κινηθούν δικαστικά). Αν αποδείξουμε ότι κάποιος όρος της σύμβασης που έχουμε υπογράψει είναι καταχρηστικός, (πχ τόκοι ή κάτι άλλο) μειώνεται το ποσό της διαταγής πληρωμής κατά το μέρος που κερδίσαμε και η διαταγή πληρωμής ισχύει για το υπόλοιπο μέρος της.

 

Αν πρόκειται για λογαριασμό (κινητής τηλεφωνίας πχ) μπορούμε να επιχειρήσουμε με την ανακοπή μας να ισχυριστούμε ότι δεν συντρέχουν οι όροι έκδοσης διαταγής πληρωμής, και έτσι να στείλουμε την εταιρεία να διεκδικήσει με τακτική αγωγή ότι νομίζει, και να υποστεί το κόστος και το χρόνο που υφίστανται όλοι όσοι διεκδικούν κάτι δικαστικά

 

από anarxo atomikistria 04/04/2012 11:12 μμ.


μπορουν να σου παρουν πραγματα που εχεις μεσα στο σπιτι εκτος κι αν το σπιτι ειναι σε αλλουνου το ονομα οποτε δεν μπορουνε να μπουνε.

 

μπορουνε να σου παρουνε αυτοκινητα σπιτια οικοπεδα κλπ εκτος κι αν ειναι σε αλλο ονομα.

 

με το νομο του 2010 κανεις διακανονισμο και πληρωνεις ενα μικρο ποσο για λιγα χρονια και τελειωνεις.

 

αν μπορουνε να μπουνε στο σπιτι σου για να παρουν επιπλα, τοτε πηγαινε στην αστυνομια και κανε υπευθυνη δηλωση οτι ολα σου τα πραγματα ανηκουν σε καποιο συγγενη/φιλο.

 

δεν μπορουν να σε βαλουν φυλακη.

 

μπορουν να παρουν ενα μεγαλο μερος του μισθου σου κι ενα μικρο μερος της συνταξης σου.

 

οσο περισσοτερο καθυστερει η δικη τοσο το καλυτερο για σενα.

 

 

2

από anarxo atomikistria 04/04/2012 11:22 μμ.


τη δικη σε συμφερει να τη ξεκινησεις εσυ, δηλαδη να κανεις εσυ μυνηση στις τραπεζες με τη κατηγορια οτι σε υπερχρεωσαν. βρες δικηγορο. εχε καμια 500αρια ευρω για τη δικη. θα γινει 2-3-4 χρονια αφοτου πανε τα χαρτια στο δικαστηριο-ειρηνοδικειο. μπορεις να καθυστερησεις τις τραπεζες με εξωδικα, κοστος 50 ευρω ανα εξωδικο.

 

επισης σε διαφορα σημεια της πολης και σε αγγελιες υπαρχουν τηλεφωνα απο διαφορες ομαδες που εχουν τροπο να αυξησουν το χρεος σου αλλα να παρεις μετρητα στα χερια σου. μην τους εμπιστευτεις ποτε το PIN σου αλλα αμα χρειαζεσε μετρητα και δεν σε νοιαζει η αυξηση του χρεους, παρτους τηλεφωνο. οι ιδιοι ξερουν να σου προτεινουν και δικηγορους.

 

 

από Διονύσης 04/09/2012 12:55 μμ.


Γεια σας! Είχα ένα χρέος απο κάρτα στην τράπεζα πειραιώς 930Ε και είχα καθυστερησει κάποιες δόσεις. Σήμερα, επικοινώνησα με την τράπεζα για να έκανα πληρωμή ενα μικρό ποσό που ζητούσαν αλλα πληρωφορήθηκα απο υπάλληλο πως στις 31/08 η τράπεζα κατήγγειλε την σύμβαση και τις επόμενες ημάρες θα μου έρθει εξώδικο.Μάλιστα,ο ίδιος υπάλληλος μου είπε πως είναι υπευθυνος για το χρέος μου και πως   το εξώδικο δεν είναι πρόβλημα,  πως απλά θα μπω στον τειρεσία για 2-3 (δεν με νοιάζει...) και μου πρότεινε διακανονισμό σε 12 δόσεις ΔΙΧΩΣ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟ ΚΟΣΤΟΣ με πρώτη πληρωμή σε 6 ημέρες απο τώρα. Επειδή σε καμιά περίπτωση δεν εμπιστεύομαι τις τράπεζες, θα ήθελα να ρωτήσω αν όλα αυτά είναι φυσιολογικά και πως το μόνο που έχω να κάνω σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπάλληλου είναι να πληρώσω την πρώτη δόση του διακανονισμού σε 6 ημέρες και μετά κάθε μήνα δίχως να ασχοληθώ με το εξώδικο .Φοβάμαι μήπως υπάρχει κάτι κρυφό στην υπόθεση...

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

από Κος Γιαννης 03/02/2014 9:57 μμ.


    Μηπως ξερει κανεις εχω καταναλωτικο απο το 2009  48 δοσεις , 5000 Ευ και εχω πληρωσει τις 26 δοσεις  Δηλ πανω απο το μισο χρεος , μετα  εχασα την δουλεια μου (απολυση) αποτοτε ειμαι Ανεργος δεν μπορω να αποπληρωσω μεχρι τωρα Ισα-ισα που καταφερνω να επιβοιωσω , η Τραπεζα επαψε να με ενοχλει  πια  μη πως ? μου ετοιμαζει κατι Κακο ?  Ευχαριστω οποιον ξερει να μου πει καποιο Αφιλοκερδως Γραφειο ,η κατι παρομοιο .

από Μιχάλης Κ. 04/02/2014 8:57 πμ.


Υπάρχει περίπτωση να μπω φυλακή άμα χρωστάω πάνω από 30.000 ευρώ;

Άμα κάνω δικαστικό διακανονισμό με τη τράπεζα και ο δικαστής εκδώσει απόφαση να πληρώνω ένα ποσό κάθε μήνα και δεν το πληρώνω, τί μπορούν να μου κάνουν; Μπορεί να μπω φυλακή;

από Ανεργος ασκουμενος 05/02/2014 12:35 πμ.


@Μιχαλης Κ.

 

Οχι φυλακη για χρεη σε ιδιωτες πλεον δεν πας. Απλα ο διακανονισμος θα εχει ''σπασει'' για να το πω πολυ απλα και κινδυνευεις να σου κατασχεσουν οτι εχεις και δεν εχεις.

 

@κ.Γιαννη

Δεν μπορω να βοηθησω δυστυχως, καποιος συντροφος δικηγορος που γραφει στο ινδυ και ασχολειται στην πραξη καταναλωτικα δανεια και υπερχρεωμενα φυσικα προσωπα, ισως ξερει κατι περρισοτερο. Θεσμικα υπαρχει ρυθμιση για δωρεαν νομικη βοηθεια σε υπερχρεωμενα φυσικα προσωπα, αλλα υπαρχουν προυποθεσεις και δεν εντασσονται ολοι. Κανε μια επισκεψη στο Δικηγορικο Συλλογο της περιοχης σου και ρωτα εκει. Εξωθεσμικα τωρα αναλογα με το σε ποια πολη εισαι, υπαρχουν παραταξεις δικηγορων που προσκεινται στην εξωκοινοβουλευτικη αριστερα και συνηθως στηριζουν καποιες τετοιες περιπτωσεις.

Απο εκει και περα πολλες φορες και συσσωματωσεις πολιτων δημιουργουνται για να αντιμετωπισουν απο κοινου τετοια ζητηματα με χρεη, δεν γνωριζω ομως καποια επιπλεον λεπτομερεια λυπαμαι, αν ξερει καποιος αλλος κατι ας βοηθησει.


Καλησπέρα,

Εμένα είχε γίνει δικαστήριο στο οποίο είπα οτι δεν μπορούσα να πληρώνω και η δικαστίνα με έβαλε να πληρώνω το 10% των εισοδημάτων μου.

Επί 4 μήνες, συνεχίζω τώρα να τα πληρώνω γιατί δεν ξέρω τί θα γίνει άμα δεν τα πληρώνω ούτε αυτά.

Δεν έχω καμία ιδιοκτησία, ούτε σπίτι, ούτε αμάξι, ούτε κτήματα ούτε τίποτε, και ούτε προβλέπω να αποκτήσω τίποτε ποτέ. (αλλά και να αποκτήσω, δεν μου αρέσει η ιδέα να είμαι ιδιοκτήτης και πιστεύω στη κοινωνική συνιδιοκτησία έτσι κι αλλιώς, να ανήκουν όλα σε όλους)

Εφόσον λοιπόν δεν υπάρχει φυλάκιση για χρέη σε ιδιώτες και εφόσον δεν έχω ούτε θα αποκτήσω ποτέ καμία ιδιοκτησία, υπάρχει κάνας λόγος να συνεχίσω να πληρώνω αυτό το 10% που μου βαλε η δικαστίνα να πληρώνω;

Άμα σταματήσω να το πληρώνω τώρα, θα μου κάνουν κάτι πέρα απο το να κατασχέσουν αυτά που δεν έχω; Όχι μόνο δεν έχω τίποτε στο όνομά μου, αλλά δεν έχω ούτε συγγενείς με σπίτια, αυτοκίνητα, κτήματα κλπ. Το μόνο που έχω είναι τα ρούχα μου, ένα λαπτοπ που κι αυτό είναι κλεμμένο, και την εργασία μου σε έναν πολύ μισητό εργοδότη.

Αν το σκέφτωμαι σωστά, μπορώ να σταματήσω να πληρώνω αυτά που με διέταξε το δικαστήριο να πληρώνω και να μην μου κάνουν τίποτε, σωστά;

(δεν έχω πενηντάρικο να ρωτήσω δικηγόρο, ο μισθός μου ίσα-ίσα φτάνει για φαγητό)

από Άρια κ. 10/04/2014 7:02 μμ.


Καλησπέρα, χρωστάω 24000 από καταναλωτικό κ μου έστειλαν διαταγή πληρωμής. Εχω παει σε δικηγόρο κ έκανα ανακοπή. Δεν εχω κάτι στο όνομα μου, έχει όμως ο σύζυγος μου. Τι μπορούν να μου κάνουν από εδώ κ πέρα;;; Δεν υπάρχει ούτε εγγυητής στο δάνειο κ εγω δεν εχω ούτε ποδήλατο!!!

από freedimitris@gmail.com 09/12/2014 7:03 μμ.


προσοχη τη διαταγη πληρωμης πραιπει να την λαβεις πρωτα.Αλλιως δε μπορει κανεις να σου κανει τιποτα

από cpt 30/01/2015 12:14 πμ.


Εδω και 5 μηνες περιπου αδυνατώ να εξυπηρετησω το καταναλωτικό μου δανειο στην πειραιως 

Υπαρχει ενα υπολποιπο 4500 ευρώ.

Την προηγουμενη εβδομαδα εστελαν επιστολή οτι αν δεν αλλαξει  κατι εντος 10 ημερων θα στειλουν εξωδικο.

Συνηθως χρονικα τι περιθωριο εχω...μεχρι να γινει αυτο και να προχωρησουν σε διαταγη πληρωμης

Επιπλεον εγω είμαι στο εξωτερικο ...τι με συμβουλευετε να κανω .?πχ μπορω να κασνω εξουσιοδοτηση σε καποιον να ασχοληθει με αυτες τις διαδικασιες η πρεπει εγω 

Αν δεν ειχα κατι στο ονομα μου δεν θα εννοιαζε αλλα απο οτι διαβαζω στο forum 

Αν εχεις ενα σπιτακι τοτε τα πραγματα δυσκολευουν.

Θα εκτιμουσα πραγματικα την σωστη καθοδηγηση απο γνωστες

Ευχαριστω πολυ

 

 

 

 


Και αυτός τακτοποιεί το θέμα πολύ γρήγορα και ακίνδυνα για σένα. Σταμάτα να αγχώνεσαι για 4-5 χιλιάρικα, λες και χρωστάς καμιά περιουσία. Υπάρχουν φίλε μου αυτή τη στιγμή που μιλάμε λαμόγια εργολάβοι που χρωστάνε στην εφορία 100 και 200 χιλιάρικα και δεν τρέχει τίποτα. Και το εξώδικο που λες είναι αυτό που λέει η λέξη. Εξω-δικο. Μια απλή επιστολή, με επίσημο ύφος. Θα τους απαντήσει ο δικηγόρος σου.

ΧΑΛΑΡΩΣΕ - ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΧΑΛΙΕΣΑΙ

από @ Παναγιωτης Β 22/03/2015 7:47 πμ.


καλησπερα σας.εχω υπολοιπο απο πιστωτικη καρτα 5.800 ευρω.μην εχοντας να πληρωσω τη δοση μια και παιρνω μια μικρη αναπηρικη συνταξη (70%), εγινε το δικαστηριο και η αποφαση ηταν καταδικαστικη (βεβαια) εις βαρος μου.μετα απο 2 χρονια λοιπον,επειδη θελω να βγω απο τον Τειρεσια,μπορω να κανω εναν διακανονισμο με τη τραπεζα,ακομη και μετα την εκδοση της δικαστικης αποφασης?ευχαριστω πολυ.

από @ 22/03/2015 3:51 μμ.


Μπορείς να κάνεις διακανονισμό και να πληρώνεις σε δόσεις. Μίλα με ένα δικηγόρο για να σε βοηθήσει.

από @Στράτος 23/03/2015 10:15 μμ.


Καλησπέρα σας, Πριν 20+ χρόνια είχα πάρει μια πιστωτική κάρτα από την Eurobank και το 2009 πλήρωσα την τελευταία δόση που χρωστούσα και τώρα μου έστειλαν ένα χαρτί ότι χρωστάω 1,500 € και πρέπει να τα δώσω μέχρι τέλος του μηνά. Εγώ τώρα είμαι στην Γερμανία και έβαλε η Eurobank δικηγόρο από Αθήνα και έστειλε την υπόθεση σε Γερμανική τράπεζα να αναλάβει το χρέος και τώρα κάπως τα έκαναν και φαίνεται ότι χρωστάω στην Γερμανική τράπεζα ενώ τα είχα πληρώσει όλα τότε στην Eurobank. Και δεν ξερω αν μπορέσω να βρω την απόδειξη. Τι πρέπει να κάνω. Λένε θα με βάλουν στη Μαύρη Λίστα στη Γερμανική τράπεζα

από banks need bullets 24/03/2015 8:38 μμ.


Η γερμανική τράπεζα αγόρασε το χρέος σου. Αυτό έγινε. Νομότυπο. Βάλε δικηγόρο να ψάξει μήπως έχουν κάνει κάποιο λάθος στα χαρτιά τους και αποφύγεις να πληρώσεις. Συμβαίνει πολύ πιο συχνά από όσο φαντάζεσαι.

από @me 18/05/2015 5:13 μμ.


@Παναγιώτη Β.

 

Εφόσον πρόκειται για πιστωτική και με την προϋπόθεση πως δεν εμπλέκεσαι σε άλλα δάνεια όπου υπάρχει προσημείωση είτε είσαι εγγυητής, έχεις τη δυνατότητα να μάθεις τι κεφάλαιο οφείλεις και τι τόκους. Αφαιρώντας λοιπόν τους τόκους θα κάνεις μια πρόταση στην τράπεζα εγγράφως για να κλείσεις εφάπαξ (αν υπάρχει η δυνατότητα) την οφειλή. Η πρόταση να είναι σίγουρα με 30%- 50% κάτω από το κεφάλαιο σου. Ξέχνα τους τόκους. Οι τράπεζες ψοφάνε για ζεστό χρήμα αυτή την περίοδο οπότε το πολύ να σ έρθει αντιπρόταση με μεγαλύτερο ποσό από αυτό που ζήτησες να καταβάλεις εφάπαξ αλλά σίγουρα μικρότερο της σημερινής οφειλής σου. Το σημείωμα που θα παραδώσεις εννοείται θα αναφέρει την αναπηρία που διάβασα παραπάνω και γενικά τους καιρούς που βιώνουμε.

από @φοιτητης 20 21/12/2015 3:01 μμ.


ειχα συμβολαιο με τη φορθνετ και ειχα αφησει δυο τρεις λογαριασμους απληρωτους και μ το κοψανε βεβαια εγω μετακομισα εφυγα απο το σπιτι και δεν πηγα να πληρωσω ουτε τελη διαγραφης ουτε τιποτα. Τωρα μετα απο 1 χρονο με πηραν τηλ και μ λεγαν για δικαστικους αντιπροσωπους και μηνυσεις απο ενα δικηγορικο γραφειο νικολαιδη! Τι ακριβως ισχυει και τι πρεπει να κανω! Επισης αυτοι μ δωσαν προθεσμια ως τη παρασκευη αν εγω το πληρωσω μετα το νεο ετος θα χω τρεχαματα;

από Chris Young 12/01/2017 5:43 πμ.


Προσοχή!!!

Ramsay Χιλ Finance Plc προσφέρει στους επιχειρηματίες τη δυνατότητα να έχουν εύκολη πρόσβαση τα δάνεια σε μια γρήγορη, διαφανή και αποδοτικό περιβάλλον. Η πείρα μας και τα διεθνή πρότυπα διαβεβαιώσω τους πελάτες της ποιότητας των υπηρεσιών και την παράδοση μας, κύρια υπηρεσία μας είναι η παροχή διεθνούς χρηματοδότησης έργων σε εταιρείες, επιχειρήσεις και οργανισμούς για σημαντικά έργα ανάπτυξης γης στις βιομηχανίες αναψυχής, τουρισμού, ψυχαγωγίας και κατασκευών, προσφέρουμε επίσης ατομικό δάνειο , ιδιωτικό δάνειο, η αποπληρωμή του χρέους δανείου?

Ramsay Χιλ Finance Plc Δάνεια Επισκόπηση:

Τα δάνεια κυμαίνονται σήμερα από $ 5,000.00 έως $ 4,5 εκατομμύρια? μέγιστη διάρκεια είναι 18 μήνες? Για μεγαλύτερα μεγέθη δανείου, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ενότητα των ΜΜΕ *
Δεν ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις που απαιτείται *
Ευέλικτες ρυθμίσεις ασφάλειας ανάλογα με το ύψος του δανείου (είδη οικιακής χρήσης, επαγγελματικό εξοπλισμό, προϊόντα σε απόθεμα, οχήματα, ακίνητα κ.λπ.) ευέλικτες απαιτήσεις τεκμηρίωσης *

Μακροχρόνια πελάτες με άψογη ρεκόρ αποπληρωμής πληρούν τις προϋποθέσεις για διαδοχικές εκπτώσεις των επιτοκίων και ακόμα γρηγορότερη επεξεργασία δανείου * Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι όλες οι αιτήσεις υποβληθούν σε επιτόπια αξιολόγηση από έναν από μας παράγοντα πριν
με απόφαση της επιτροπής.

Ramsay Χιλ Finance Plc Επικοινωνία:

Επικοινωνία Email: ramsayhillfinance@yandex.com ή ramsayhillfinance@usa.com
Website: http://ramsayhillfinance.wixsite.com/mysite

Ευχαριστώ για το χρόνο σας, σας εύχομαι το καλύτερο ...

Με εκτίμηση,
Chris Νέοι
Υπεύθυνος δημοσιότητας
Ramsay Χιλ Finance Plc


Καλησπερα μου εχουν κανει δεσμευση λογαριασμων η τραπεζα απο ενα ιδιωτη μονο με την αποφαση του μονομελους δικαστηριου που βγηκε τωρα τελος του 2016 Ομως εγω εχω κανει εφεση τον μαρτιο του 2014 και περιμενω την αποφαση τις εφεσις απο τοτε Η εφεση εγινε τοτε που ειχε βγει η προσωρινη εκτελεστεα αποφαση του μονομολεs δικαστιριου .Μηπως ξερει κανεις παρακαλω να μου πει τι να κανω στις τραπεζες για να ξεπλοκαρουνε τους λογαριασμου μου οπου  σε μερικους απο αυτους υπαρχουν καποια χρηματα Ευχαριστω πολυ

από Βασιλειος 24/05/2019 5:48 μμ.


Χρειάζομαι τη γνώμη σας ...είμαικάτοικος εξωτερικού χρωστάω στεγαστικο δάνειο ύψους 100 χιλιάδων ευρώ .πριν κάποια χρόνια ...είμαι στο νόμο Κατσέλη ...είμαι ασθενής και απορος έχω δηλώσει πτώχευση ...η ημερομηνία εκδίκασης πήρε αναβολή διότι δεν μπορώ να μεταβω στη χώρα ...για του χρόνου ...με λίγα λόγια ..πώς κάνω ανακοπή ..και εάν κάνω διακανονισμό κατευθείαν με την τράπεζα ..είναι καλύτερη κίνηση ..τι γνώμη έχετε και τι ποσό θα πληρωνω μηνιαίως..... ευχαριστώ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License