H ACTA κατεβάζει το Melancholy disorder από το youtube

ας το βουλώσουν τα εμπορεύματα η ποίηση στα οδοφράγματα

Στα πλαίσια της εκστρατείας υπεράσπισης των συμφερόντων των πολυεθνικών νταβατζήδων της τέχνης ACTA, SOPA, PIPA ή οποιοσδήποτε άλλος είναι υπεύθυνος κατέβασαν από το youtube το Melancholy disorder.Πιθανή αιτία για την κίνηση αυτή λογικά αποτελεί η χωρίς άδεια χρήση του κομματιού του Beck "Everybody's gonna learn sometimes".

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι τα πνευματικά δικαιώματα ενός καλλιτεχνικού έργου σήμερα αποτελούν εμπόρευμα, καθώς η δικαιοδοσία του χάνεται από το δημιουργό και περιέρχεται στην εταιρεία που αναλαμβάνει τη διαχείρισή του. Προφανώς, η διαμόρφωση σχέσης ιδιοκτησίας ανάμεσα στην πολιτιστική βιομηχανία κ του καλλιτεχνικού έργου όχι μόνο μας βρίσκει  αντίθετους, αλλά μας αηδιάζει.  Οι εταιρίες εγκλωβίζουν τους δημιουργούς επιβάλλοντας όρους εκμετάλλευσης, αποσπώντας παράλληλα τεράστια κέρδη από τη διακίνηση της μουσικής, των ταινιών κλπ. Πρόκειται για την πραγματική και  βαθιά υπαγωγή της τέχνης και του πολιτισμού στο κεφάλαιο, στα πλαίσια της συνολικότερης επίθεσής τους στις ζωές μας κ τα δικαιώματα μας.

Ανεξάρτητα από το αν καταφέρουμε κ ξανανεβάσουμε την ταινία στο youtube ή σε οποιοδήποτε άλλο μέσο, η ΑΚΣ tiiinewzfilms απερίφραστα δηλώνει πως θα νιώθει κομμάτι ενός ευρύτερου αντάρτικου ρεύματος αμφισβήτησης του αγοραίου πολιτισμού κ θα παλεύει με τις όποιες δυνάμεις της για να συμβάλει στη συγκρότηση μιας άλλης πολιτιστικής πρότασης.


Τα όνειρά μας δε χωράνε στους κανόνες τους.

Προσωρινά η ταινία από ΕΔΩ

από αναδημοσιευτής 22/03/2012 5:40 μμ.


.

από ένας τεχνικός 23/03/2012 5:53 μμ.


To YouTube έχει αυτόματα φίλτρα ελέγχου και κόβει τα βίντεο όταν βρίσκονται μέσα σε συγκεκριμένες προεπιλεγμένες παραμέτρους. Δεν πρόκειται για χειροκίνητη διαδικασία. Το κάνει η υποδομή του YouTube από μόνη της.

Ο καλύτερος τρόπος να αποφεύγετε τέτοιες καταστάσεις είναι να διαλέγετε κομμάτια από τον πραγματικά τεράστιο και πολύ αξιόλογο κατάλογο του Creative Commons.

Μια ενημερωμένη λίστα με sites που προσφέρουν τέτοια μουσική θα βρείτε εδώ:

https://creativecommons.org/legalmusicforvideos

Αν δε στηρίζουμε το Creative Commons στην πράξη, δε θα μπορέσει να σταθεί ποτέ στα πόδια του στα μάτια της κοινωνίας.

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License