Ατιμωρησία για εγκλήματα της δικτατορίας στη Βραζιλία

Δεν θα δικαστεί τελικά απόστρατος αξιωματικός της Βραζιλίας, για εγκλήματα που διέπραξε εναντίον αριστερών ανταρτών κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας

Δεν θα δικαστεί τελικά ο Sebastiao de Moura απόστρατος αξιωματικός της Βραζιλίας, για εγκλήματα που φέρεται ότι διέπραξε εναντίον αριστερών ανταρτών Araguaia κατά τη διάρκεια της εικοσαετούς στρατιωτικής δικτατορίας (1964-85).

Συγκεκριμένα, κατηγορούνταν για την απαγωγή και το βασανισμό 5 αριστερών ανταρτών, οι οποίοι (3 άνδρες και 2 γυναίκες) μέχρι σήμερα αγνοούνται. Το δικαστήριο με επικεφαλής τον ομοσπονδιακό δικαστή Joao Mato έκρινε ότι ισχύει η αμνηστία που δόθηκε το 1979 κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. «Θα ήταν λάθος μετά από 30 χρόνια να αμφισβητηθεί η αμνηστία και να τεθούν υπό συζήτηση εγκλήματα που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής.

Αναμένεται έφεση [bbc]

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License