Τρία κρούσματα φυματίωσης στις φυλακές Δομοκού

φυματιωση στις φυλακες Δομοκου / αναδημοσιευση

Τρία κρούσματα φυματίωσης
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 08/03/2012

Τρία κρούσματα φυματίωσης στις φυλακές Δομοκού καταγγέλλει με κατεπείγον έγγραφό του προς κάθε αρμόδια υπηρεσία ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Λαμίας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο τοπικός Τύπος της Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στο έγγραφο αναφέρεται ότι παρατηρείται "αύξηση των προσερχόμενων στο Νοσοκομείο με κλινική και εργαστηριακή εικόνα φυματιώδους λοίμωξης από τις φυλακές Δομοκού", ενώ τα συμπεράσματα του μέχρι τώρα ελέγχου με φυματινοαντίδραση Mantoux στους κρατούμενους και το προσωπικό των φυλακών Δομοκού (σε 373 από 850 συνολικά) δείχνουν μεγάλη αύξηση του δείκτη διαμόλυνσης (θετική Mantoux στους 171 από 373, ποσοστό 45,8%) στο πενταπλάσιο σχεδόν από ό,τι στον γενικό πληθυσμό.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License