Ο Ιταλός πρόξενος στην Οσάκα ήταν φασίστας!

Ανακαλείται Ιταλός πρόξενος που συμμετείχε σε ακροδεξιό ροκ συγκρότημα

 

Πίσω στη Ρώμη από την Οσάκα

Ανακαλείται Ιταλός πρόξενος που συμμετείχε σε ακροδεξιό ροκ συγκρότημα Ο Μάριο Βατάνι   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )  
Ρώμη, Ιταλία
Στη Ρώμη ανακαλείται με απόφαση του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών ο πρόξενος της Ιταλίας στην Οσάκα της Ιαπωνίας Μάριο Βατάνι, ο οποίος συμμετείχε σε ακροδεξιό ροκ συγκρότημα. Η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του Βατάνι είχε ξεκινήσει στις 30 Δεκεμβρίου μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο από συναυλία του συγκροτήματός του, στο οποίο εξυμνεί τη μαύρη σημαία-σύμβολο του φασισμού και κάνει επανειλημμένα το ναζιστικό χαιρετισμό.

«Ξέρω ότι σε πέντε χρόνια θα υψώσω την μαύρη σημαία» λέει τραγουδώντας στο βίντεο ο Ιταλός πρόξενος. Το συγκρότημά του ονομάζεται «Sotto Fascia» και εκείνος έχει το καλλιτεχνικό όνομα «Κατάγκα».

Στην μέχρι τώρα υπεράσπισή του, ο Μάριο Βατάνι (γιος πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας) τονίζει ότι «η επαγγελματική του σταδιοδρομία είναι άριστη και το γεγονός στο οποίο γίνεται αναφορά δεν έχει καμία σχέση με την δραστηριότητά του ως διπλωμάτη».

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο Βατάνι συνδέεται με τη γνωστή ακροδεξιά οργάνωση Casa Pound, η οποία είχε οργανώσει και την επίμαχη συναυλία στην Ρώμη το Μάιο του 2011.

Ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Τζούλιο Τέρτσι (επίσης διπλωμάτης) περιορίστηκε να σχολιάσει ότι «η υπεράσπιση του φασισμού δεν είναι συμβατή με την προσφορά υπηρεσιών στο ιταλικό κράτος και ούτε με την παράδοση της ιταλικής διπλωματίας».
   

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License