Βραζιλια: Βιαιη εκκενωση φοιτητικου αυτοδιευθηνομενου στεκιου

http://www.midiaindependente.org/pt/blue/2012/02/503926.shtml

Σήμερα τα ξημερώματα 19 Φλεβάρη, η στρατιωτική αστυνομία του Σαο Πάολο εκμεταλευόμενη ένα κενό στην φυσική παρουσία των φοιτητων, λογο του καρναβαλιού, επιτεθηκε και εισέβαλε στο αυτόνομο στέκι των φοιτητών στο πανεπιστήμιο του Σαο Πάολο.

Η αστυνομία χρησημοποίησε χημικά, απέκλησε τον χώρο κάνοντας αδύνατη την πρόσβαση σε αλληλέγγυους και συνέλαβε 12 φοιτητες μεταξυ αυτων και ενα ανηλικο. Οι συλληφθέντες μεταφερθηκαν στο 14ο τμημα της πόλης.

Οι φοιτητες κατηγορούνται για απιθεια και για καταστροφες σε δημοσια περιουσία και θα απελευθερωθούν μονο μετα απο καταβολή εγγύησης, ενω ηδη εχουν γινει καλεσματα αλληλεγγυης και συντονισμου της δρασης.

Το αυτοδιευθηνομενο φοιτητικο στέκι υπάρχει απο τις 17 Μαρτη του 2010, και στον χωρο πριν στεγαζόταν η διευθηνση του συντονισμου της κοινωνικής υποστηριξης που τον προηγουμενο καιρο εκανε αναφορες σχετικα με τα πολιτικα και προσωπικα ενδιαφέροντα και δραστηριοτητες των φοιτητων.

Στα δυο χρόνια ζωης του στεκιου, οι αυτοοργανωμένοι φοιτητες καταφεραν να δωσουν περισσότερη στηριξη σε φοιτητες απο ότι η προαναφερόμενη διευθηνση, και έκαναν τον χώρο σημαντικο πόλο αναφορας του αγωνα των φοιτητων

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License