σε κολαστήριο μετατρέπεται η Λιβύη - Αποχωρούν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα....

βασανιστήρια, καταπάτηση στοιχειώδων βιοτικών ελευθεριών, εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες είναι η καινούργια πραγματικότητα την οποία βιώνουν οι Λιβυοι....

Μπροστά σε πρωτοφανείς ωμότητες βρίσκονται οι διεθνείς παρατηρητές και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στη Λιβύη.... Με την κατάργηση του κοσμικού κράτους, από άκρη σε άκρη στη χώρα οι ισλαμιστές έχουν καταργήσει κάθε στοιχειώδη ελευθερία, ένοπλοι παρακρατικοί συλαμβάνουν και οδηγούν σε θαλάμους βασανιστηρίων πολίτες με τις κατηγορίες του.. "κανταφικού" του "αντιστασιακου" ή του "εχθρου της χώρας". Βασανιστήρια με ηλεκτροσόκ, με ξυλοδαρμούς και με συνοπτικές εκτελέσεις λαμβάνουν χώρα σε χώρους πρόχειρα διαμορφωμένους, σχεδόν σε κάθε πόλη... Παράλληλα απαγορεύεται η συμμετοχή σε εκλογές οποιουδήποτε σχηματισμού αμφισβητεί ανοιχτά την νέα κατάσταση πραγμάτων στη χώρα, και οποιαδήποτε κομματος έχει αναφορά στη Τζαμιχιρίγια, στην προηγούμενη πολιτική δομή.... ενδεικτικά κάποιες αναδημοσιεύσεις...

http://news.in.gr/world/article/?aid=1231147576

 

Τρίπολη, Λιβύη  
Νέες καταγγελίες για βασανιστήρια υποστηρικτών του Καντάφι στα κέντρα κράτησης της Λιβύης έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Κανταφικοί που βρίσκονται σε κέντρο κράτησης στη Μιζουράτα δήλωσαν στο BBC ότι οι ξυλοκοπούνται και υποβάλλονται σε ηλεκτροσόκ.

«Με πήγαν για ανάκριση σε ένα χώρο που χρησιμοποιείται από τον στρατό» είπε ένας από τους κρατούμενος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Το πόδι μου ήταν ήδη σε άσχημη κατάσταση, όταν με πήγαν εκεί. Ενώ με ανέκριναν συνέχισαν να με χτυπούν στο πόδι μου και αυτό πρήστηκε ακόμη περισσότερο» είπε.

Σε άλλες περιπτώσεις κρατούμενοι ισχυρίζονται ότι οι βασανισμοί συνέβησαν πριν ακόμη φτάσουν στα κέντρα κράτησης.

Ο επικεφαλής του στρατιωτικού συμβουλίου της πόλης απορρίπτει τους ισχυρισμούς αυτούς.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Ναβί Πιλάι κάλεσε τη μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο όλων των κέντρων κράτησης.

Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι έχει στη διάθεσή της αρκετά στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες και έχει δει κρατουμένους με ανοιχτές πληγές στο κεφάλι, τα άκρα και την πλάτη. Καταγγέλλει συγκεκριμένα το βασανισμό κανταφικών σε κέντρα κράτησης της Τρίπολης, της Μιζουράτα και της Γκεριάν.

«Τα βασανιστήρια διαπράττονται από επίσημα στελέχη του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας, καθώς και από μεγάλο αριθμό ανδρών που ανήκουν σε ένοπλες πολιτοφυλακές και επιχειρούν έξω από κάθε νομικό πλαίσιο» δήλωσε εκπρόσωπος της εδρεύουσας στο Λονδίνο οργάνωσης για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Την περασμένη εβδομάδα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανακοίνωσαν ότι αποσύρονται από τη Μιζουράτα, καταγγέλλοντας ότι ζητείται από το προσωπικό τους να φροντίσουν κρατούμενους που υποβάλλονται σε βασανιστήρια ώστε να συνεχιστεί ο βασανισμός τους...
 
 
Τρίπολη, Λιβύη
«Συναγερμό» για θανάτους κανταφικών στα κέντρα κράτησης της Λιβύης σημαίνει η Διεθνής Αμνηστία, λέγοντας ότι έχει στη διάθεσή της αρκετά στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες και έχει δει κρατουμένους με ανοιχτές πληγές στο κεφάλι, τα άκρα και την πλάτη. Την ίδια στιγμή, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανακοινώνουν ότι αποσύρονται από τη Μιζουράτα, καταγγέλλοντας ότι ζητείται από το προσωπικό τους να φροντίσουν κρατούμενους που υποβάλλονται σε βασανιστήρια ώστε να συνεχιστεί ο βασανισμός τους...

Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει το βασανισμό κανταφικών σε κέντρα κράτησης της Τρίπολης, της Μιζουράτα και της Γκεριάν.

«Τα βασανιστήρια διαπράττονται από επίσημα στελέχη του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας, καθώς και από μεγάλο αριθμό ανδρών που ανήκουν σε ένοπλες πολιτοφυλακές και επιχειρούν έξω από κάθε νομικό πλαίσιο» δήλωσε εκπρόσωπος της εδρεύουσας στο Λονδίνο οργάνωσης για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Έπειτα από όλες τις υποσχέσεις να τεθούν υπό έλεγχο τα κέντρα κράτησης, είναι τρομακτικό να εντοπίζουμε ότι δεν υπήρξε καμία πρόοδος για τη διακοπή των βασανιστηρίων» επισήμανε την Πέμπτη η Ντονατέλα Ροβέρα.

Από την πλευρά τους οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αποσύρονται από κέντρα κράτησης της Μιζουράτα.

«Ασθενείς μάς παραδίδονταν εν μέσω της ανάκρισής τους για να τους παρασχεθούν ιατρικές φροντίδες ώστε να είναι σε θέση να ανακριθούν περαιτέρω» δήλωσε ο γενικός διευθυντής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Κρίστοφερ Στόουκς σε ανακοίνωσή του.

«Αυτό είναι απαράδεκτο. Ο ρόλος μας είναι να παρέχουμε ιατρική περίθαλψη σε τραυματίες πολέμου και ασθενείς αιχμαλώτους, όχι να περιθάλπουμε επανειλημμένα τους ίδιους ασθενείς στο μεσοδιάστημα των βασανισμών τους» τόνισε.

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα ίδια τα Ηνωμένα Έθνη έχουν εγείρει επανειλημμένα ανησυχίες για τα βασανιστήρια σε βάρος ανθρώπων στη Λιβύη, περιλαμβανομένων πολλών από την υποσαχάρεια Αφρική, που φέρονται να πολέμησαν στις τάξεις των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι στην διάρκεια του εννιάμηνου εμφυλίου.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είχαν στείλει στελέχη τους στη Μιζουράτα, περίπου 200 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας της Λιβύης, όπου διεξήχθησαν μερικές από τις σφοδρότερες μάχες του πολέμου, για να περιθάλψουν τραυματίες αιχμαλώτους πολέμου αλλά αντ' αυτού τα στελέχη της κλήθηκαν να φροντίζουν ανθρώπους με πρόσφατα τραύματα από βασανιστήρια.

Η οργάνωση ανέφερε ότι έθεσε το ζήτημα στις αρχές στη Μιζουράτα και στον εθνικό στρατό. «Ουδεμία ενέργεια έγινε» τόνισε ο Στόουκς. «Καταλήξαμε έτσι στην απόφαση να αναστείλουμε τις ιατρικές μας δραστηριότητες στα κέντρα κράτησης» συνέχισε.

Οι καταγγελίες περί κακομεταχείρισης κι εξαφανίσεων ανθρώπων φερόμενων ως πιστών στο καθεστώς του συνταγματάρχη Καντάφι έχουν προκαλέσει αμηχανία στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης, το οποίο έχει δεσμευτεί να πάψει τις πρακτικές του προηγούμενου καθεστώτος και να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Οι κατηγορίες αυτές προκαλούν επίσης ενόχληση στις δυτικές δυνάμεις, οι οποίες υποστήριξαν τους εξεγερμένους εναντίον του Καντάφι και βοήθησαν να εγκαθιδρυθεί η νέα κυβέρνηση στη Λιβύη.

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο καλεί επίσημα τους πολίτες να μην προβαίνουν σε αντίποινα εναντίον πιστών στον Καντάφι, και δηλώνει ότι θα ερευνήσει κάθε καταγγελία περί καταχρήσεων σε βάρος τους.
 
 

από τώρα τι; 28/01/2012 12:52 μμ.


τις "αναλυσάρες" και τους διθυραμβους μερικων περί "κοινωνικής επανάστασης"(sic) στη Λιβύη (όπως του blakbatmarx κλπ που σώπασαν πια γιατί δεν εχουν τιποτα να πουν), αλλά και το πλήθος των δημοσιευσεων άλλων σοβαρότερων σχολιαστών που ανέλυαν τι είδους υποκειμενα συνέθεταν τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις (φυλάρχων, δοσίλογων, πρακτόρων και ισλαμιστών μουτζαχεντίν), και που θα πήγαινε η κατάσταση.

από * 28/01/2012 3:05 μμ.


http://www.voanews.com/english/news/africa/Libyas-No-2-Leader-Resigns-After-Benghazi-Anti-Government-Riot-137848798.html

Δεν έχω χρόνο για αναλυτική μετάφραση αλλά εδώ πέρα λέει ότι ο νο2 του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου παραιτήθηκε μετά από πορείες, συγκρούσεις και έφοδο στα γραφεία του συμβουλίου στη Βεγγάζη, πριν λίγες εβδομάδες. Οι διαδηλωτές, κυρίως νέοι, τους αποκαλούν οπορτουνιστές, διεφθαρμένους και αντεπαναστάτες.

Και αυτή είναι μόνο μια είδηση από τις πολλές ανάλογες τους τελευταίους μήνες.

Δηλαδή και στην Αίγυπτο που πήρανε οι ισλαμιστές τις εκλογές τι σημαίνει; ότι παρ' όλα αυτά δεν υπάρχουν οι εκατοντάδες χιλιάδες της ταχρίρ και όχι μόνο, που συνεχίζουν να μάχονται για την ελευθερία τους; 

The deputy head of Libya's National Transitional Council has stepped down, a day after anti-government protesters stormed the ruling body's offices in the eastern city of Benghazi.

Abdel Hafiz Ghoga, one of the Council's highest-profile members, announced his resignation Sunday as thousands of university students demonstrated against him in Benghazi, where last week he was manhandled and had to be pulled to safety.

The protesters denounced Ghoga's presence in the NTC, calling him and other former loyalists "opportunists." Ghoga was a belated defector to the Libyan rebels from ousted dictator Moammar Gadhafi's government.

Benghazi residents also have accused the NTC of corruption, not moving fast enough on reform, and favoring former loyalists at the expense of wounded rebels who helped overthrow Gadhafi last year.

On Saturday, rioters threw stones and hand grenades at the NTC complex in Benghazi, entering the site while senior officials were inside. It was the most serious display of public anger toward the NTC since Gadhafi's ouster.

Benghazi was the cradle of the revolt against Gadhafi's 42-year autocratic rule. NTC chief Mustafa Abdel Jalil, speaking in the eastern city, appealed to the protesters for patience. He warned that Libya risks entering a "bottomless pit," adding that "hidden hands" were behind the demonstrations.

An NTC committee meeting at a secret location in Benghazi Sunday said the release of Libya's election law will be delayed one week until January 28. The law will spell out how Libyans are to elect the 200-member national assembly that will oversee the drafting of a constitution. 

The new legislature is supposed to be elected before June 23. Under Gadhafi's rule, Libya had no working parliament for four decades.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License