Τώρα σκοτώνουν και βρέφη οι Μισθοφόροι της ISAF στο Αφγανιστάν!

Δανοί στρατιώτες σκότωσαν κατά λάθος τη Δευτέρα ένα βρέφος και τραυμάτισαν τους γονείς του όταν προχώρησαν στην ελεγχόμενη έκρηξη μίας αυτοσχέδιας βόμβας στην επαρχία Χελμάντ, στο νότιο Αφγανιστάν, όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο στρατός της Δανίας.

 

"Οι δανοί στρατιώτες προχώρησαν τη Δευτέρα στην ελεγχόμενη έκρηξη μίας αυτοσχέδιας βόμβας και δυστυχώς τρεις Αφγανοί άμαχοι επλήγησαν από τα θραύσματα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας από αυτούς", αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο στρατός. "Ένα ζευγάρι τραυματίστηκε και το βρέφος τους σκοτώθηκε από το συμβάν".Σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να συγκαλύψει τις τρομερές του ευθύνες αλλά κυρίως την περιφρόνηση του προς τις ζωές των αμάχων που οδήγησαν στο δραματικό αυτό περιστατικό που είναι εύλογο να προκαλέσει την οργή της Αντίστασης του Αφγανικού λαού, ο στρατός της Δανίας ξεκίνησε έρευνα για το συμβάν με στόχο» να καθορίσει πώς οι άμαχοι βρέθηκαν στο σημείο όπου έγινε η ελεγχόμενη έκρηξη παρότι είχε οριστεί μία περίμετρος ασφαλείας».

   

Τη βόμβα είχε εντοπίσει μία περίπολος του αφγανικού στρατού, η οποία ενημέρωσε μία μονάδα του στρατού της Δανίας για να την εξουδετερώσει. Περίπου 750 δανοί στρατιώτες βρίσκονται σήμερα στο Αφγανιστάν, όπου δρουν στο πλαίσιο της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια της χώρας (Isaf), η οποία τελεί υπό την διοίκηση του ΝΑΤΟ.

Όσο παραμένουν τα μισθοφορικά στρατεύματα του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν θα προκαλούν διαρκώς ολοένα βαναυσότερα εγκλήματα, υπό το βάρος της ήττας και του ανερμάτιστου της βίαιης ιμπεριαλιστικής επέμβασης.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License