ΣΣΠ: ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΞΩ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΕΙ & ΤΕΙ

ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΕΞΩ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΕΙ & ΤΕΙ

Τέσσερεις μήνες μετά την ψήφιση του νόμου Διαμαντοπούλου για ΑΕΙ-ΤΕΙ, το υπουργείο,  μέσα σε κλίμα απειλών και τρομοκρατίας για διακοπή της χρηματοδότησης και κλείσιμο όσων ΑΕΙ και ΤΕΙ δεν είναι σύννομα, προχωρά στην εφαρμογή του. Πρώτο κομμάτι είναι η εκλογή/διορισμός των νέων συμβουλίων διοίκησης. Για το λόγο αυτό το υπουργείο έχει διορίσει σχεδόν σε όλα πανεπιστήμια πενταμελή μεταβατικά συμβούλια που θα διοργανώσουν τις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών μελών του συμβουλίου (7 καθηγητές και 1 φοιτητής).  Στόχος του υπουργείου είναι μέσα στους επόμενους δύο μήνες, μετά και το διορισμό των υπολοίπων 6 εξωπανεπιστημιακών (επιχειρηματίες, πολιτικοί, «προσωπικότητες») μελών των συμβουλίων, αυτά να πιάσουν δουλειά. Τα νέα συμβούλια διοίκησης δεν θα είναι τίποτα άλλο από τους εντεταλμένους της τρόικας και των δανειστών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, τους πιστούς εφαρμοστές των καταστροφικών πολιτικών του μνημονίου και στην εκπαίδευση. Από τα πρώτα καθήκοντα των νέων συμβουλίων σε συνεργασία με το υπουργείο θα είναι το περίφημο σχέδιο «Καλλικράτης στα ΑΕΙ-ΤΕΙ» που ίσως χρειαστεί και ξεχωριστό νόμο. Αυτό το σχέδιο προβλέπει τρομακτικού μεγέθους συγχωνεύσεις και κλεισίματα σχολών με στόχο από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά από τα περίπου 500 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας να λειτουργούν τα μισά! Αυτό δε θα σημάνει μόνο το κλείσιμο κάποιων περιφερειακών ΑΕΙ-ΤΕΙ και κάποιες σποραδικές συγχωνεύσεις αλλά και μεγάλες αλλαγές ακόμα και στα κεντρικά ΑΕΙ-ΤΕΙ των μεγάλων πόλεων.
Μετά από αυτό τα νέα συμβούλια διοίκησης θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν πλήρως το νέο νόμο-πλαίσιο, δηλαδή την εφαρμογή του μνημονίου και της χούντας της τρόικας και των δανειστών στην εκπαίδευση. Εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου σημαίνει:
1. Άμεση επιβολή διδάκτρων, διάλυση της δημόσιας παιδείας. Τα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα μετατραπούν σε ανώνυμες εταιρείες που δεν θα ανήκουν στο δημόσιο και απλά θα επιχορηγούνται από αυτό και αυτό όχι μόνιμα. Βασική πηγή της χρηματοδότησής τους θα είναι τα δίδακτρα και το ξεπούλημα της περιουσίας τους. Έρχονται χαράτσια και για τους φοιτητές...
2. Κατάργηση ασύλου & δημοκρατικών/συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Αυτό θα σημάνει την κατάργηση όλων των φοιτητικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, την αποδυνάμωση/απαγόρευση του φοιτητικού συνδικαλισμού, των συνελεύσεων, καταλήψεων κ.α. Πάνω απ' όλα όμως θα σημάνει κατάργηση της δωρεάν παιδείας, αφού χωρίς άσυλο θα καταργηθεί κάθε έλεγχος της κοινωνίας και κυρίως των φοιτητών στα πανεπιστήμια.
3. Κατάργηση του δικαιώματος στη μόρφωση. Ο κάθε φοιτητής, αν μπορεί να πληρώνει, θα ακολουθεί μια πορεία, ανάλογα με τα χρήματα που έχει για ν' αγοράσει δεξιότητες. Οι επιστήμες θα κοπούν σε «φέτες» και θα πουλιούνται, σαν δεξιότητες/καταρτίσεις.
4. Κατάργηση των πτυχίων και των εργασιακών δικαιωμάτων τους. Τα πτυχία θα αντικατασταθούν από έναν αριθμό πιστωτικών μονάδων το οποίο δεν θα έχει μόνιμη ισχύ, αφού θα πρέπει συνεχώς να επαναξιολογούνται, πάντα επ' αμοιβή.
Να μπλοκάρουμε παντού τις εκλογές για τα συμβούλια διοίκησης
Μια επιτυχής συγκρότηση των συμβουλίων διοίκησης και η περαιτέρω εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου θα αποτελέσει μια οδυνηρή ήττα για το φοιτητικό κίνημα ειδικά μετά  το πλήγμα που δέχτηκε με την ψήφιση του και το κλείσιμο των καταλήψεων του περασμένου Σεπτέμβρη χωρίς κάποια επιτυχία. Κατά συνέπεια η μάχη που έχει να δώσει το φοιτητικό κίνημα είναι εξαιρετικά σημαντική και για τη δημόσια παιδεία και τα δικαιώματα των φοιτητών αλλά και για την ίδια την ύπαρξη του.
Οι φοιτητές  πρέπει να αυτοοργανωθούμε και να παλέψουμε με κάθε δυνατό μέσο ενάντια σ’ αυτή την προσπάθεια, να δημιουργήσουμε πρωτοβουλίες ενάντια στο νόμο και τη διεξαγωγή των εκλογών για τα συμβούλια διοίκησης σε κάθε σχολή και να προχωρήσουμε σε συνελεύσεις και καταλήψεις όπου είναι δυνατόν. Να διοργανώσουμε σε κάθε ΑΕΙ και ΤΕΙ συγκεντρώσεις τις μέρες και ώρες των εκλογών που θα αποτρέψουν τη διεξαγωγή τους, με στόχο να στήσουμε ένα πραγματικό μπλόκο στη συγκρότηση των συμβουλίων διοίκησης, να παλέψουμε για την οριστική ανατροπή του νόμου που ξεπουλάει και καταστρέφει τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, να βάλουμε ένα φρένο στα απανωτά μέτρα και μνημόνια που καταστρέφουν τις ζωές και το μέλλον μας. Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ.  

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ   ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ   ΠΑΛΗ
 


  • Πάντειο Πανεπιστήμιο 06/02
  • Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης 13/02
  • Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 15/02
  • Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου 15/02
  • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 15/02
  • Πανεπιστήμιο Κρήτης 22/02
  • Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών 22/02
  • Πανεπιστήμιο Αιγαίου 29/02
  • Γεωπονικό Πανεπιστήμιο 29/2
  • Πανεπιστήμιο Πάτρας 14/03

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License