Νιγηρία : 184 οι νεκροί από τις επιθέσεις

Οι επιθέσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή στην πόλη Κάνο της βόρειας Νιγηρίας στοίχισαν τη ζωή σε 184 άτομα, εκ των οποίων 29 αστυνομικοί, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν σήμερα οι αρχές.

«Τα στοιχεία που διαθέτουμε αναφέρουν ότι οι εξτρεμιστές σκότωσαν 29 αστυνομικούς, τρεις αξιωματικούς των SSS (μυστική υπηρεσία), δύο αξιωματικούς της υπηρεσίας μετανάστευσης και συνολικά 150 πολίτες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αστυνομικός επιθεωρητής Ιμπραχίμ Ιντρίς.

Πολλοί από τους δράστες των συντονισμένων επιθέσεων φορούσαν στολές της αστυνομίας, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές. Είναι αδιευκρίνιστο πώς κατάφεραν να αποκτήσουν αστυνομικές στολές, όμως το γεγονός ότι ήταν ντυμένοι σαν αστυνομικοί συνέβαλε στη σύγχυση που επικράτησε στην πόλη.

«Είδα κάποιον που φορούσε αστυνομική στολή και κρατούσε ένα ΑΚ47», είπε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός επιθεωρητής Ουέλινγκτον Ασιαγιέι από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται. Είχε μόλις ακουστεί μια έκρηξη και ο Ασιαγιέι έκλεινε την πόρτα του δωματίου του όταν ο ένοπλος του είπε: «Ελάτε κύριε, πάμε στο αρχηγείο, κάτι συμβαίνει». Η συνέχεια όμως ήταν δραματική: ο ένοπλος έστρεψε το όπλο εναντίον του και πυροβόλησε. Ο Ασιαγέι χτυπήθηκε στη σπονδυλική στήλη και δεν θα περπατήσει ποτέ ξανά.

Ένας άλλος αστυνομικός επιβεβαίωσε ότι η κατάσταση για τις δυνάμεις ασφαλείας ήταν εξαιρετικά δύσκολη γιατί ορισμένοι από τους δράστες ήταν ντυμένοι σαν αστυνομικοί.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License