Λα Πας, Βολιβία: Εμπρηστικές επιθέσεις σε ΑΤΜ – συντονισμένη άμεση δράση

Η μετάφραση στα ελληνικά έγινε από τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς/Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία-Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (ΣΠΦ/FAI-IRF)

post image

Λα Πας, Βολιβία: Εμπρηστικές επιθέσεις σε ΑΤΜ – συντονισμένη άμεση δράση

 

Από την Ινδονησία ως τη Χιλή…
και περνώντας απ’ όλα τα μονοπάτια

«Η πιο παραγωγική αλληλεγγύη σχετικά με τους κρατουμένους και τον αγώνα που διεξάγεται, είναι να κάνει ο καθένας τον αγώνα κτήμα του, επεκτείνοντάς τον εκεί που ζούμε».
Κοσταντίνο Καβαλλέρι

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, 21 Δεκεμβρίου 2011, πυρπολήσαμε δύο ATM στην πόλη Λα Πας, σε μία από τις πλούσιες γειτονιές στα νότια της πόλης. Πραγματοποιώντας όλα τα βήματα από κοινού και οργανωμένα, ώστε οι επιθέσεις μας να δουν τη φωτιά της επιτυχίας, χρησιμοποιήσαμε χημικά μείγματα Ναπάλμ, έναν εμπρηστικό πυροκροτητή και τα απαραίτητα φιτίλια για να πυροδοτήσουμε την καταστροφή του Κεφαλαίου και τους χαιρετισμούς μας στους αντεξουσιαστές μαχητές.

Αυτή η ενέργεια, η οποία έγινε σε συντονισμό με τον Εμπρηστικό Πυρήνα «Αλληλεγγύη», είναι ο τρόπος μας να βγαίνουμε στους δρόμους και να προπαγανδίζουμε τον αγώνα με αφορμή το κάλεσμα της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς: «Από την Ινδονησία ως τη Χιλή».

Το ότι πυρπολήσαμε δύο ATM αποτελεί μια επίθεση που για μας ξεπερνά τις απλές υλικές φθορές• οι ενέργειές μας αυτές φανερώνουν, από μία οπτική γωνία, μια άμεση επίθεση σε ένα από τα κέντρα του καπιταλισμού: τους τραπεζικούς θεσμούς. Το να τους κάψεις σημαίνει ένα αναρχικό σαμποτάζ στο τοτέμ-χρήμα και μία απαξίωση για τις κοινωνικές αξίες που σχετίζονται με μια ευημερία αμιγώς υλική (οικονομική), κι ως εκ τούτου, σημαίνει μία επίθεση στην εξουσία.

Αλλά σε αυτή την περίπτωση σημαίνει, πάνω απ’ όλα, ένα μήνυμα φωτιάς για όλα τα φυλακισμένα συντρόφια και γι’ αυτούς που αντιμετωπίζουν τη «δικαιοσύνη» στην Ελλάδα, στη Χιλή, στην Ινδονησία και σε καθένα από τα μονοπάτια στα οποία η εξουσία ένιωσε πληγωμένη και αποζητά εκδίκηση.

Δείχνοντας αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατουμένους, όπως πάντοτε κάναμε εμείς, οι αναρχικοί: μέσω της δράσης• χαιρετίζουμε με χειροκροτήματα την απόπειρα απόδρασης των συντρόφων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στην Ελλάδα. Ο αγώνας ενάντια στις φυλακές κερδίζει δύναμη έχοντας ως στρατηγική την εξέγερση. Εμείς απ’ έξω είμαστε σε επαγρύπνηση, έτοιμοι να βοηθήσουμε σε αυτές τις εκδηλώσεις αντιπαράθεσης με τον έλεγχο, έτοιμοι να τις πραγματώσουμε επίσης. Η αξία τους μας εμψυχώνει σε αυτή την αναρχική επανάσταση.

Τα κλουβιά της «δημοκρατίας» είναι η ξεκάθαρη απόδειξη των κοινωνικών αξιών της τιμωρίας, της απομόνωσης και του αποκλεισμού, που χρησιμοποιούν οι «πολιτισμένες» χώρες ενάντια σε αυτούς που τολμούν να αμφισβητούν τις νόρμες της εξουσίας, κάθε Αρχή, την ιεραρχία και την κυριαρχία. Είναι η φυσική αναπαράσταση της κυριαρχίας και της μυθοποίησης των δημοκρατικών συστημάτων, που αρνούνται κάθε κριτική, ανταρσία και ανυποταξία, αποκρύπτοντας, φυλακίζοντας και στερώντας την ελευθερία σε αυτούς που δεν αποδέχονται τους κανόνες τους μιας καταναλωτικής και σκλάβας ζωής. Αλλά την ίδια στιγμή οι φυλακές φανερώνουν την πίστη της κοινωνίας στην τιμωρία και στον εγκλεισμό, στη ρουφιανιά την ίδια, στο να αποζητά κανείς τη φυλακή για κάθε είδους «αδίκημα», φανερώνοντας πόσο βαθιά έχει εισχωρήσει το σύστημα των φυλακών στη νοοτροπία των ατόμων που έχουν χάσει την αυτονομία της επίλυσης των προβλημάτων τους. Σε αυτές τις ιδέες και πρακτικές της εξουσίας, που προσπαθεί να αρνηθεί την ελευθερία των ατόμων, εδρεύει μία από τις χειρότερες μορφές της κυριαρχίας.

Από εδώ προσπαθούμε με τη δράση μας να καταστρέψουμε μέρος αυτών των αξιών: δείχνοντας αλληλεγγύη στους φυλακισμένους συντρόφους και ταυτόχρονα επιτιθέμενοι υλικά, με τη φωτιά, σε μία αιχμή της οικονομικής εξουσίας, και ενώνοντάς μας με το πιο δυνατό όπλο του αντεξουσιαστικού αγώνα: την αλληλεγγύη.

Ούτε τα κάγκελα ούτε οι ποινές μπορούν να σταματήσουν τις εξορμήσεις μας ενάντια στην εξουσία.

Η ΑΑΟ-ΔΕΜ υψώνει τη γροθιά της από αμέτρητους τόπους.

Μαχήτριες και μαχητές της αντεξουσίας, μαζί φτιάχνουμε μια ιστορία όπου τη λευτεριά δε μας τη χαρίζουν ούτε την αναμένουμε, αλλά αντίθετα τη ζούμε.

Δύναμη στους συντρόφους Σέρμαν Ελίας Βαγιέχο, Γκονσάλο Σαπάτα, Κριστόμπαλ Φράνκε «Μόνο», Λουσιάνο Πιτρονέγιο• Μιχάλη και Γιώργο Νικολόπουλο, Χρήστο Τσάκαλο και Γιώργο Πολύδωρο• και στη ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

Δεν ξεχνάμε το σύντροφο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ

Εξεγερσιακό Κομάντο Κούκλες της Φωτιάς*
FAI-FRI

 

 

Μέσα στη σκοτεινιά της νύχτας και σε συντονισμό με τ’ αδέρφια του Εξεγερσιακού Κομάντο Κούκλες της Φωτιάς ΑΑΟ-ΔΕΜ, ανάψαμε την εκδικητική φωτιά σε τρία ATM στην πόλη Λα Πας.

Εμείς αναλάβαμε το ATM της τράπεζας FIE, επί της κεντρικής οδού Καμάτσο• δύο λίτρα βενζίνης, έρευνα και η πεποίθηση στις δράσεις μας επαρκούσαν για την εκτέλεση του σχεδίου.

Δεν θα επαναπαυτούμε έως ότου αδειάσουν όλα τα κελιά.

Ενεργή αλληλεγγύη με τους φυλακισμένους και διωκόμενους σε Ινδονησία, Ελλάδα, Χιλή και σε όλους όσους δεν κουμαντάρονται ανά τον κόσμο.

Τιμή στο σύντροφο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ

Εμπρηστικός Πυρήνας «Αλληλεγγύη»

 

 

[ισπανικό πρωτότυπο]

Η μετάφραση στα ελληνικά έγινε από τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς/Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία-Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (ΣΠΦ/FAI-IRF)

 

* Η λέξη Muñecas, στο πρωτότυπο, μπορεί να αναφέρεται είτε σε κούκλες (από φωτιά) είτε σε καρπούς χεριών ή –ενδεχομένως– στ’ όνομα του Ildefonso Escolástico de las Muñecas.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License