Βραζιλία:Συνεχίζετε η ένταση στο κατελημένο οικόπεδο Pinheirinho στο Σαο Πάολο.

Η "δικαιοσύνη εξουσιοδοτεί την χρήση βίας.

 

 

 

 

Μετα απο μια προσωρινή ανακωχή, χάρη στην απόφαση τοπικού δικαστηρίου που ανέστηλε την απόφαση εκκένωσης του απο 8 χρόνια κατηλημένου οικόπεδου μιας πτωχευμένης εταιρείας στο Σάο Πάολο, η ένταση επέστρεψε στην ζωή των 1600 οικογενειών που ζούν εκει.

Αργα την νύχτα της Τρίτης το ομοσπονδιακό διαστήριο αποφάσησε να θέσει εκτος υσχής την αποφαση του τοπικου δικαστηρίου, και εξουσιοδώτησε την αστυνομία να επέμβει και να κάνει χρήση βίας για να απομακρύνει τους κάτοικους.

Οπως είχε συμβεί στο Ναγκασάκι και την Χιροσιμα λίγο πριν απο την ρίψη της ατομικής βόμβας, έτσι και το βραδυ της Τρίτης ελικόπτερα της αστυνομίας πέταξαν προκηρύξεις που καλούσαν τον κόσμο να εγκαταλήψει την περιοχή.


Το κατελημένο οικόπεδο 1.380.000 τμ είναι ζωσμένο απο τα ξημερώματα της Τρίτης απο 1800 πάνοπλους άνδρες της στρατιωτικής αστυνομίας, και των Βραζιλιάνικων Ματ που έχουν κόψει οποιαδήποτε πρόσβαση στο χώρο περιμένοντας την στιγμη για να επέμβουν, ενω έχει κοπεί και η παροχή ρεύματος.

http://www.midiaindependente.org/pt/blue/2012/01/502428.shtml

 

 

από h 18/01/2012 5:45 μμ.


post image

.

Εικόνες:

από f 18/01/2012 5:48 μμ.


post image

.

Εικόνες:

από g 18/01/2012 5:50 μμ.


post image

.

Εικόνες:

mp

από f 18/01/2012 6:08 μμ.


post image

.

Εικόνες:


Η εκκένωση αναβλήθηκε για 15 μέρες. Η απόφαση για την αναβολή ελήφθη την Τετάρτη, 18 Μαρτίου, από το δικαστή του 18ου πολιτικού δικαστηρίου του Σάο Πάολο Φερέιρα Λουίς Μπετόβεν Τζιφόνι.

Η απόφαση ελήφθη ως απάντηση στο αίτημα του γερουσιαστή Eduardo Suplicy, μέλος του Κογκρέσσου Ιβάν Valente (PSOL) και των κρατικών νομοθετών Adriano Diogo (PT) και Carlos Giannazi (PSOL). Καταρχήν οι εκπρόσωποι της Selecta , που διεκδικεί την έκταση, συμφώνησαν με την αναβολή.

Η απόφαση δίνει ανάσα στην αντιπαράθεση μεταξύ τριών τομέων της κυβέρνησης - ομοσπονδιακό, πολιτειακό και την δημοτικό, σχετικά με τον εκσυγχρονισμό της περιοχής. Η ομοσπονιδακή και η πολιτειακή κυβέρνηση έχει ταχθεί υπέρ της ρύθμισης. Ο δήμαρχος Eduardo Cury (PSDB) δεν έχει λάβει καμία πρωτοβουλία για να υπάρξει επίλυση.

Ταυτόχρονα, οι δικηγόροι εργάζονται σε αρκετά μέτωπα κατά της απόφασης ανάκτησης του κτιρίου.

Πηγή: http://www.midiaindependente.org/pt/blue/2012/01/502457.shtmll

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License