Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ;

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ;

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ;

Τελικά, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται όχι μόνο η γενικότερη χρησιμότητα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Λιβύη, αλλά και η ειδική ανταμοιβή του ελληνικού κράτους σε αυτή. Διεθνείς ιμπεριαλιστικές σχέσεις   που βασίζονται στο «δούνε και λαβείν» και στην περίπτωση του ελληνικού αστικού κατεστημένου μεταφράζεται στο εξής: η συμμετοχή στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη καλύπτει τις απώλειες από την επερχόμενη σύγκρουση στο Ιράν, και πρώτα απ' όλα το κόστος από το ιμπεριαλιστικό εμπάργκο.

Στις 23 Ιανουαρίου αναμένεται η επίσημη απόφαση της ΕΕ όπου για την επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν. Αυτό βέβαια μπορεί να σημαίνει και την υλοποίηση της απόφασης του Ιράν για απόπειρα κλεισίματος των στενών του Χορμούζ, ενώ ήδη οι ΗΠΑ εκτός από τη μονομερή καουμπόικη  επιθετική κίνηση επιβολής κυρώσεων στο Ιράν με αφορμή το πυρηνικό του πρόγραμμα, έχει ξεκαθαρίσει ότι θα απαντήσει με πολεμικούς όρους.

Σύμφωνα με τη διεθνή αρθρογραφία η απόφαση για  επιβολή εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο ουσιαστικά έχει ληφθεί μετά την άρση και των τελευταίων αντιρρήσεων από ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, χώρες ιδίως του ευρωπαϊκού Νότου που κατά τεκμήριο αποτελούν τους μεγαλύτερους αποδέκτες του ιρανικού αργού.

Ειδικά για το Ελληνικό κράτος υπήρξαν οι διαβεβαιώσεις των Ευρωπαίων ότι "Θα βρεθεί λύση με την ανοικτή πίστωση που δίνει τώρα το Ιράν, η  μοναδική χώρα στον πλανήτη που δίνει ανοικτή πίστωση στην Ελλάδα,  κυρίως από το Λιβυκό καθεστώς που χρωστά στη Δύση και αναμένεται  να "πειστεί" και να δώσει ανοικτή πίστωση στην Ελλάδα".

Ενδεικτικό είναι πως η Ελλάδα εισάγει μέχρι και το 40% των αναγκών της σε πετρέλαιο σε τρέχοντα συμβόλαια από το Ιράν, ενώ ανάλογα ποσοστά αφορούν και στις περιπτώσεις της Ισπανίας, της Τουρκίας και δευτερευόντως της Ιταλίας.

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΕΞΩ ΑΠΌ ΤΟ ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ. ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.

 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License