τραγωδία στην Κούβα με μετανάστες

Τουλάχιστον 38 Αϊτινοί μετανάστες πνίγηκαν, ενώ άλλοι 87 διασώθηκαν χάρη στην κουβανική ακτοφυλακή, όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στα ανοιχτά της Κούβας, όπως έγινε γνωστό από την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της χώρας......

Δημοσιεύτηκε από  ert.gr

Τουλάχιστον 38 Αϊτινοί μετανάστες πνίγηκαν, ενώ άλλοι 87 διασώθηκαν χάρη στην κουβανική ακτοφυλακή, όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στα ανοιχτά της Κούβας, όπως έγινε γνωστό από την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της χώρας. Το μισοβυθισμένο πλοιάριο εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 100 μ. από την ακτή της Πούντα ντε Μάισι, στην επαρχία Γκουαντάναμο, στο ανατολικό άκρο της Κούβας. Οι άνδρες του λιμενικού περισυνέλεξαν 38 πτώματα: 21 άνδρες και 17 γυναίκες.

 

 

Σχετική είδηση: Haiti migrants found dead off Cuba's coast

 

Οι διασωθέντες, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά και επτά γυναίκες, έχουν μεταφερθεί στο διεθνή καταυλισμό προσφύγων της Πούντα ντε Μάισι όπου δέχονται τις πρώτες βοήθειες.

 

Σύμφωνα με την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, ο Ερυθρός Σταυρός και το λιμενικό συνεχίζουν την επιχείρηση για τον εντοπισμό και άλλων θυμάτων.

 

Τα ναυάγια πλοιαρίων που μεταφέρουν Αϊτινούς ή Κουβανούς μετανάστες στις ΗΠΑ, όπου ελπίζουν ότι θα βρουν καλύτερες συνθήκες ζωής, είναι συχνό φαινόμενο στην περιοχή της Καραϊβικής. Τον Ιούλιο του 2009, περίπου 70 Αϊτινοί έχασαν τη ζωή τους όταν το πλοίο τους βυθίστηκε στα ανοιχτά των βρετανικών νησιών Τερκς-εντ-Κάικος.

 

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επιμέλεια: Μπέττυ Σαβούρδου

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License