ΑΛΛΟΙ ΠΕΝΤΕ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

ΑΛΛΟΙ ΠΕΝΤΕ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

ΑΛΛΟΙ ΠΕΝΤΕ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Η ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Αφγανιστάν παίρνει τα χαρακτηριστικά θανάσιμης παγίδας για τα μισθοφορικά στρατεύματα. Αντίθετα από ότι έγινε στο Ιράκ, όπου οι αμερινακοβρετανικές κατοχικές δυνάμεις μπόρεσαν να βρουν μια ισορροπία μεταξύ των αστικών πολιτικών δυνάμεων, να εντάξουν στο σύστημα εξουσίας, παραχωρώντας τμήματα αυτής, Σουνίτες και Σιίτες, ενώ παράλληλα οργάνωσαν στρατιωτικές και αστυνομικές ταγματασφαλίτηκες δυνάμεις,  στο Αφγανιστάν, όλες αυτές οι παράμετροι παραμένουν κενό γράμμα.

Η εισαγωγή της δυτικού τύπου δημοκρατίας ταυτίστηκε με το διεφθαρμένο και αυταρχικό καθεστώς Καρζάι, οι πολέμαρχοι κυριαρχούν σε ολόκληρες περιοχές, η καλλιέργεια και το εμπόριο ναρκωτικών θεριεύουν, με αποτέλεσμα να διαμορφωθούν οι πολιτικοί και κοινωνικοί όροι ανάπτυξης της Αφγανικής Αντίστασης, αλλά και της ενίσχυσης των σκοταδιστών φονταμενταλιστών Ταλιμπάν.

Τα χτυπήματα κατά των κατοχικών δυνάμεων είναι συνεχή και απρόβλεπτα. Θύματα μετρούν όλα τα εθνικά τμήματα της νατοϊκής κατοχικής δύναμης, εκτός του ελληνικού, που βρίσκεται ταμπουρωμένο στην Καμπούλ!

Πρόσφατα, πέντε Πολωνοί στρατιώτες που επέβαιναν σε κονβόι του ΝΑΤΟ, έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη βόμβας. Σύμφωνα με πολωνικά μέσα ενημέρωσης,  οι μισθοφόροι βρίσκονταν σε περιπολία κοντά στη βάση τους στην επαρχία Γκάζνι όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Οι τρεις στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στο σημείο της έκρηξης και οι άλλοι δύο υπέκυψαν στα τραύματά τους στο στρατιωτικό νοσοκομείο. Η Πολωνία έχει 2.600 στρατιώτες στη δύναμη του ΝΑΤΟ που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια στην περιοχή Γκάζνι.

Προηγουμένως, οι δυνάμεις των Ταλιμπάν που δραστηριοποιούνται στο Αφγανιστάν ανακοίνωσαν πως κατέρριψαν αμερικανικό μεταφορικό ελικόπτερο το οποίο μετέφερε Αμερικανούς στρατιώτες. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό τους το αμερικανικό ελικόπτερο κατέπεσε και συνετρίβει στην επαρχία Zabul όταν προσπαθούσε να διασώσει το πλήρωμα άλλου ελικοπτέρου που είχε καταπέσει νωρίτερα στην ίδια περιοχή. Οι Ταλιμπάν ισχυρίστηκαν ακόμη ότι ένας αριθμός από Αμερικανούς στρατιώτες σκοτώθηκε κατά την πτώση του ελικοπτέρου. Οι ίδιοι δεν ανέφεραν εάν η πτώση του πρώτου ελικοπτέρου οφειλόταν σε δική τους ενέργεια ή ήταν εξαιτίας μηχανικής βλάβης, ενώ η αναφορά τους δεν έχει επιβεβαιωθεί από κάποια αφγανική ή αμερικανική πηγή.

Καθώς όμως οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις αποσύρουν τα στρατεύματα τους από την ISAF,  αφού το 2014 σύμφωνα με απόφαση του ΝΑΤΟ οι ξένες στρατιωτικές δυνάμεις θα έχουν αποχωρήσει από το Αφγανιστάν, το κενό έρχονται να καλύψουν μικρότερες δυνάμεις, που ποικίλα νήματα συμφερόντων δένουν με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. Στις χώρες αυτές συγκαταλέγεται και η Γεωργία.

Έτσι λοιπόν, την αποστολή νέων στρατευμάτων στο Αφγανιστάν αποφάσισε το κοινοβούλιο της Γεωργίας την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου. Αυτή την περίοδο η Γεωργία διατηρεί στο Αφγανιστάν 925 άνδρες εκ των οποίων οι 750 βρίσκονται στην επαρχεία Helmand και 175 άνδρες υπηρετούν στην πρωτεύουσα της χώρας Kabul. Από την ημέρα που το γεωργιανό σώμα αφίχθη στο Αφγανιστάν μέχρι και σήμερα έχουν σκοτωθεί σε επιχειρήσεις της ISAF δέκα στρατιώτες.

Εμείς απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των ιμπεριαλιστικών κατοχικών στρατευμάτων και την επιστροφή των Ελλήνων Μισθοφόρων. Εξάλλου, το κόστος αυτής της άθλιας συμμετοχής στη δράμα του αφγανικού λαού κοστίζει ακριβά σε αίμα. Αλλά και σε χρήμα, που καλείται να καταβάλλει ο εργαζόμενος λαός μας, που πλήττεται από φόρους, αλλά και ακραία ταξικές επιλογές, που περικόπτουν με δραματικό τρόπο τις κοινωνικές δαπάνες.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License